Start înscrieri Hackathon4Health 2021

Afisari: 526

  • Hackathon4Health este un demers amplu de inovație digitală în domeniul sănătății;
  • Înscrierile au loc începând de astăzi și până la data de 20 octombrie 2021, pe site-ul evenimentului https://hackathon4health.umfcd.ro/
  • Premiile concursului sunt oferite și în acest an de Johnson & Johnson România, care va oferi o finanţare pre-seed în valoare de 10.000 USD fiecărei dintre trei echipe declarate câștigătoare pentru implementarea soluţiei dezvoltate.

Cea de-a 5-a ediție a Hackathon4Health, organizată de către Johnson & Johnson România în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și e-Health și cu cu Asociația Societății Studenților în Medicină din București, are loc între 22 și 24 octombrie 2021 Evenimentul va fi organizat în format digital. 

O inițiativă a companiei Johnson & Johnson România, organizată  începând cu anul 2017, Hackathon4Health reunește experți din diferite sectoare, profesioniști în domeniul sănătății, reprezentanți ai mediului academic și de afaceri, ai autorităților, furnizori de servicii medicale și spitalicești, experți tehnici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, studenți la medicină și la alte specializări, participanți care vor dezvolta soluții digitale inovatoare în decursul zilelor de concurs, în jurul temelor propuse. La această ediție, temele sunt:

  • Prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările oncologie, hematologie, imunologie și scleroză multiplă
  • Sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii
  • Dispozitive medicale ale viitorului
  • Managementul și urmărirea pacientului de la diagnostic și tratament în timpul și după pandemia Covid-19

Inovațiile dezvoltate în cadrul evenimentului au rolul de a contribui la îmbunătățirea calității vieții pacienților din România și dezvoltarea ecosistemului digital național în domeniul sănătății.

Ne bucurăm că inițiativa Hackathon4Health 2021 este deja o competiție recunoscută în lumea medicală și digitală din România și continuă să genereze soluții care îmbunătățesc viața pacienților, având un impact semnificativ în sistemul de sănătate din România. În fiecare an, participanții selectați care dau curs invitației noastre împărtășesc ideile, energia și perspectivele lor , animați de pasiunea lor pentru tehnologie. Soluțiile digitale dezvoltate în primele patru ediții sunt un motor important pentru transformarea digitală a sănătății în România și în Europa. Noi, cei de la Johnson & Johnson, contribuim prin acest proiect la identificarea unor soluții ingenioase în beneficiul inovației și dezvoltărării în domeniul medical și sănătate", declară Sévan Kaloustian, Managing Director al Janssen, Companiile Farmaceutice a Johnson & Johnson în România.

Partenerii strategici ai proiectului, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) continuă să fie alături  pentru al cincilea an consecutiv.

Proiectul Hackathon4Health 2021 este un mare câștig pentru participanți și ne bucurăm că putem să îi sprijinim și să le oferim ocazia să își supună proiectele unui test de fezabilitate în cadrul acestei competiții. Astfel, au ocazia să aducă un impact real în domeniul medical și să capete o experiență profesională valoroasă. Cu fiecare ediție ne lăsăm inspirați și îi redescoperim pe studenți și participanți, în timp ce privim cum se conturează tendințele medicinei de mâine. În special, în anii aceștia, simțim pe deplin necesitatea digitalizării sănătății și ne dorim ca ingeniozitatea să fie vectorul unei schimbări pozitive. Țin să mulțumesc companiei Johnson & Johnson România pentru acest demers de cursă lungă spre un viitor mai bun", a declarat Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, Prof. Dr. Viorel Jinga.

Pe durata desfășurării hackathonului, participanții vor lucra în grupuri și vor beneficia de ajutorul și coordonarea unor mentori, experți și profesioniști din domeniul sănătății, academic, antreprenorial, IT&C, membrii ai asociațiilor de pacienți, precum și reprezentanți ai autorităților, care să îi vor ajuta pe participanți să își dezvolte ideile și să poate fi puse în practică.

În ultima zi, echipele își vor prezenta proiectele în fața juriului, care va desemna 3 proiecte câștigătoare. Anul acesta compania Johnson & Johnson va oferi câștigătorilor o finanțare pre-seed cu o valoare cumulată de 30.000 USD. De asemenea, echipele vor beneficia de sprijin în implementarea proiectului lor pe o perioadă de 6 luni, sub tutela companiei și a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și eHealth. Inovațiile din edițiile anterioare au fost deja lansate spre utilizare cu succes sau sunt într-o fază avansată de implementare.  


Organizator: https://hackathon4health.umfcd.ro/