Simpozionul științific „Zilele diabetologiei moderne clujene – Prezent și viitor în bolile metabolice”, Cluj

Afisari: 1644

Centrul Clinic de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice Cluj-Napoca marchează în perioada 17-18 martie 2017: 25 de activitate dedicată îngrijirii persoanelor cu diabet zaharat și formării de noi generații de diabetologi!

Sâmbătă, 18 martie 2017, vă așteptăm la o sesiune specială, consacrată noutăților în managementul diabetului zaharat: simpozionul științific „Zilele diabetologiei moderne clujene – Prezent și viitor în bolile metabolice”,care se va desfășura la Hotel Golden Tulip, Cluj-Napoca, începând cu ora 09.00!

Dacă sunteți medic diabetolog, sau din specialitățile cardiologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, medicină de familie, vă puteți înscrie la simpozion completând formularul disponibil pe site-ul http://medical-congress.ro/inscriere.php

Promovând o abordare complexă a patologiei diabetului zharat și a bolilor din sfera metabolică, evenimentul științific va reuni personalități din sfera diabetologiei clujene și românești, printre care prof. dr. Gabriela Roman, prof. dr. Nicolae Hâncu, conf. dr. Cornelia Bala, conf. dr. Ioan Vereșiu,precum șitineri diabetologi,formați în cadrul Centrului.

Printre temele incluse în programul științific se află:

• Medicina 4P în bolile metabolice

Certitudini în managementul diabetului zaharat

Provocări în managementul diabetului zaharat

Evoluția tratamentului în bolile metabolice

Ritmul circadian și bolile metabolice

Depresia și diabetul zaharat

Recomandări de management al hiperglicemiei în diabetul zahart 2

Pompa de insulină – prezentare de caz

Bolus advisor – prezentare de caz

Metabolomica în bolile metabolice

Manifestarea ștințifică „Zilele diabetologiei moderne clujene – Prezent și viitor în bolile metabolice” face parte dintr-un amplu proiect intitulat „25 de ani de diabetologie modernă clujeană”,care se va desfășura între 17-18 martie 2017 în Cluj-Napoca și va cuprinde o serie de acțiuni și evenimente prin care vor fi marcate cele mai importante puncte din cronologia dezvoltării diabetologiei clujene, devenite un etalon în diabetologia națională.

Evenimentul este creditat cu puncte EMC.

Organizator științific: Asociația Română de Studiu al Obezității

Parteneri științifici: Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Asociaţia Română de Educaţie în Diabet

Management eveniment: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical.

Organizator: http://medical-congress.ro/index.php