Scoala de Vară NEURODIAB, Sinaia

Afisari: 1742

Cele mai actuale tehnici și abordări medicale ale neuropatiei diabetice discutate la Școala de Vară NEURODIAB

Specialiști internaționali și români în îngrijirea piciorului diabetic se întâlnesc la Sinaia, în perioada 19-22 iulie, în cadrul Școlii de Vară NEURODIAB. Manifestarea este organizată științific de către Societatea de Neuropatie Diabetică NEURODIAB și are ca obiectiv prezentarea și dezbaterea tehnicilor moderne de diagnosticare precoce și de tratament a neuropatiei diabetice.

Evenimentul se adresează tinerilor medici rezidenți și specialiști în diabet, precum și medicilor din specialități conexe precum neurologie, oftalmologie, medicină internă, endocrinologie, cardiologie și medicină de familie.

„Societatea de Neuropatie Diabetică se preocupă de dezvoltarea profesională a tinerilor specialiști implicați în îngrijirea piciorului diabetic. Nivelul științific al Școlii de Vară este ridicat, beneficiind de lectori cu deosebită experiență, atât științifică cât și clinică. Școala de Vară NEURODIAB este deja o tradiție în rândul tinerilor medici preocupați de neuropatia diabetică deoarece, an de an, a adus importante personalități medicale internaționale care împărtășesc expertiza profesioniștilor români. Școala de Vară NEURODIAB înseamnă știință, experiență și expertiză care speram să aducă un plus în abordarea neuropatiei diabetice.”a declaratprof. dr. Gabriela Radulian, Președinte al Societății de Neuropatie Diabetică NEURODIAB.

Specialiștii care vor susține prezentări în cadrul școlii:

- David ArmstrongChirurg podiatru,doctor în podiatrie

- Lee Rogers – Manager Rețeaua de Sănătate a Experților în Prevenția Amputațiilor, unul dintre cei mai influenți podiatri din SUA conform Revistei de Management în Podiatrie

- Prof. Frank Bowling (Marea Britanie)– Chirurg podiatru,doctor în podiatrie

- David Dunning (Marea Britanie)– Podiatru,Fost Preşedinte al Colegiului Podiatrilor din Anglia, representant al FIP-IPF

- Dr. Helen Branthwaite PhD Podiatrist, profesor la Staffordshire University

- Dr. Alfred Gatt (Malta)–Podiatru, Președinte al Rețelei Europene pentru Educație Superioară în Podiatrie

- Prof.Roy Freeman ProfesorHarvard Medical School SUA

- Prof. Eva Feldmann Profesor Universitatea din Michigan SUA

- Prof. Rodica Pop-Bușui Profesor Universitatea din Michigan SUA

- Prof. Dr. Gabriela Radulian– Președinte Societatea de Neuropatie Diabetică

Dintre subiectele prezentate în cadrul școlii amintim:

- Mecanismele metabolice de bazăîn patogeneza neuropatiei diabetice

- Factorii de riscpentru ulcere ale piciorului și amputații

- Boala arterială periferică

- Managementul chirurgical și medicalal infecțiilor piciorului diabetic

- Prevențiaapariției afecțiunilor piciorului

Cursurile Școlii de Vară NEURODIAB sunt structurate astfel încât prezentările să fie intercalate cu sesiuni de discuții și prezentări de cazuri clinice.

Înscrierile se fac pe site-ul https://www.neurodiab.org/Ro/Scoala_De_Vara_2018.aspx până ladata de 12.07.2018.

Neuropatia diabeticăeste una dintre complicațiile frecvente ale diabetului care determină afectarea nervilor. La nivelul picioarelor, această complicație duce la diminuarea până la lipsa sensibilității termice și dureroase, putându-se ajunge la ulceratii, cangrenă și risc de amputație. În acest context, prevenirea, diagnosticul precoce și tratamentul adecvat al neuropatiei diabetice au un rol important în managementul complicațiilor piciorului.

Mai multe detalii despre Societatea de Neuropatie Diabetică NEURODIABpe site-ulwww.neurodiab.ro.

Organizator: http://www.sanatateapress.ro/