Ediția a IV-a a CONFERINȚEI NAȚIONALE DE ROBOTICĂ ÎN NEUROCHIRURGIE„Tehnologii & Tehnici moderne de robotică și neuroimagistică intraoperatorie înneurochirurgie și chirurgie spinală”

Afisari: 244

Perioada: 17-19 septembrie 2021

Suntem onorați să vă anunțăm că și în anul 2021 vom continua tradiția și vom organiza ediția a IV-a a CONFERINȚEI NAȚIONALE DE ROBOTICĂ ÎN NEUROCHIRURGIE „Tehnologii & Tehnici moderne de robotică și neuroimagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală”, în perioada 17-19 septembrie 2021, manifestare științifică organizată sub patronajul Societății Române de Neurochirurgie.

Principalii parteneri științifici sunt: Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Consiliul Județean Iași, Colegiul Medicilor din România și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Conferința Națională de Robotică în Neurochirurgie 2021, beneficiază de suportul, implicarea și sprijinul următorilor parteneri:

-    PARTENER DIAMOND: MEDTRONIC
-    PARTENER PLATINUM: SANTE INTERNATIONAL
-    PARTENERI: UNIQUE – HEALTH & BEAUTY CLINIC, SEPTEMBER.

Știința nu ia pauză indiferent de vremuri. Viața ni s-a schimbat mult și continuă să ni se schimbe. Am devenit mai solidari și așa trebuie să rămânem. Principala problemă a lumii de azi  este aceea a adaptării la noile vremuri.

Prin urmare, tematica generală propusă a Conferinței Naționale de Robotică în Neurochirurgie pentru anul 2021, va fi: “Tehnologii & Tehnici moderne de robotică și neuroimagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală”.

Participanții la lucrările conferinței, vor avea posibilitatea de a învăța să lucreze cu sisteme robotice în neurochirurgie, de ultimă generație în domeniul neuroimagisticii intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală de înaltă performanță și anume: Platforma robotică de orientare Mazor X ™ Stealth Edition, Sistemul O-ARM 2, Sistemul Stealth Station S8, precum și Platforma de ghidare robotică craniană Stealth Autoguide.

Robotul Mazor X este cel mai performant sistem robotizat existent în lume la ora actuală pentru chirurgia spinală. Mazor X, care este un instrument de ghidare a şuruburilor introduse pe vertebrele coloanei. Operaţia se face iniţial virtual, pe baza soft- urilor pe care le are robotul, se fixează traiectoria, nivelul, unghiul şurubului, apoi robotul preia datele şi ghidează chirurgul în locul unde este setat să facă incizia.

Platforma de ghidare robotică craniană Stealth Autoguide.
Platforma Autoguide Stealth este un sistem de ghidare robotizat destinat poziționării spațiale și orientării suporturilor de instrumente sau ghidurilor de instrumente utilizate în procedurile neurochirurgicale.

O-ARM 2 este un Sistem de imagistică chirurgicală multi- dimensional care, în combinație cu sistemul de navigație Stealth Station S8, oferă o soluție unică pentru toate procedurile în chirurgia coloanei, DBS, și nu numai, scăzând necesitatea unei intervenții ulterioare de revizie.

Sistemul Imagistic O-ARM 2 intra-operator poate fi utilizat înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală și aduce imagistica intra-operativă la un nou nivel, permițând: un acces
simplu și rapid, în timp real, imagini 3D (precum și imagini 2D) în timpul intervenției, pentru sprijinul deplin în timpul intervențiilor pe coloana vertebrală și nu numai.

Sistemul Stealth Station S8 este un sistem de navigație chirurgicală, o soluție cuprinzătoare care unește tehnologia de vârf cu 25 de ani de experiență în domeniul navigației neurochirurgicale.

Pandemia de COVID-19 a transformat spațiul virtual într-o nouă realitate care poate compensa momentan restricțiile impuse întâlnirilor în persoană, față în față, transformând Conferința Națională de Robotică în Neurochirurgie „Tehnologii & Tehnici moderne de robotică și neuroimagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală” într-o experiență atractivă online, astfel că în scurt timp ne pregătim de această incursiune științifică în mediul virtual.

Personalități de marcă din domeniul neurochirurgiei și neuroroboticii vor fi alături de noi toți și în acest an pentru a ne împărtăși cu generozitate din experiența lor, întregul eveniment dorind a fi un dialog viu menit să clarifice diverse teme de discuție specifice neurochirurgiei și neuroroboticii în vremuri de pandemie.

Manifestarea va reuni specialiști din țară dar și din Republica Moldova, medici neurochirurgi cu diverse trepte de experiență, care vor dori să testeze și să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul neurochirurgiei craniale și spinale, utilizând aceste echipamente.

Manifestarea se va desfășura într-un format hybrid, mixt: on-line și on-site (în măsura în care acest lucru va fi posibil). Sperând că vom reveni cât mai repede la normalitate, vă invităm să fiți alături de noi mai cu seamă în acest an. Ne dorim ca acest eveniment să reprezinte un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, care să genereze noi idei, concepte, strategii și abilități practice în domeniul Neurochirurgiei si al Neuroroboticii.

Evident că participarea on-site va respecta reglementările în vigoare, dar şi norme suplimentare de siguranță pentru că sănătatea are prioritate absolute, pentru că sănătatea dumneavoastră, a noastră și a celor de lângă noi este cea mai importantă!

Scopul general al acestei manifestări științifice este acela de a îmbunătăți competența și performanța publicului țintă prin furnizarea de conținut educațional de ultimă oră, care prezintă cele mai noi progrese în terapiile actuale și cercetarea clinică în neurochirurgie.

Sperăm că angajamentul nostru de lungă durată în ceea ce privește inovația pentru salvarea vieții pacienților se va traduce într-o îngrijire îmbunătățită a acestora.

Vă invităm să participați cu lucrări proprii și noutăți, atât pentru a face cunoscute ultimele noutăți și achiziții în domeniu, cât și pentru a deschide ochii tinerilor rezidenți asupra domeniilor fascinante ale neurochirurgiei și neuroroboticii, pentru a-i atrage spre acestea.

Vă rugăm să ne fiți alături în organizarea acestui eveniment, diseminând această informație către toate persoanele interesate.

Evenimentul va fi creditat cu 15 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Pentru moment înscrierile se vor face pentru manifestarea on-line, urmând ca atunci când vom ști cu certitudine că ne putem întâlni și fizic, să revenim cu detalii. Momentan revederea noastră este doar un vis.

Dar suntem încrezători că acest vis poate deveni realitate și vă asigurăm că vom face toate demersurile necesare pentru ca acest vis sa devină realitate.

Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 17-19 septembrie 2021, ca fiind ocupate cu lucrările Conferinței Naționale de Robotică în Neurochirurgie „Tehnologii & Tehnici moderne de robotică și neuroimagistică intraoperatorie în neurochirurgie și chirurgie spinală”.

Evenimentul reprezintă o confirmare că orașul Iași a devenit un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROȘTIINȚA & NEUROEXCELENȚA sunt preocupări constante la Iași.

Pentru înregistrare în vederea participării la lucrările Conferinței Naționale de Robotică în Neurochirurgie 2021, vă invităm să accesați site-ul oficial al evenimentului: https://neurorobotica.ro/inscrieri/

REUȘIM NUMAI ÎMPREUNĂ!
Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Președinte Conferință Robotică 2021
Conf. Univ. Dr. Horia PLEȘ, Președinte de Onoare Conferință Robotică 2021
Asist. Univ. Dr. Bogdan COSTĂCHESCU, Președinte Comitet Științific Conferință Robotică 2021


Organizator: https://neurorobotica.ro/