Editia a 3-a a Conferintei Multidisciplinare de Oncologie in Practica Medicala

Afisari: 1418

Dragi colegi,
Desi medicul de familie este confruntat cu foarte multa birocratie si cu foarte multe probleme medicale, cum sunt bolile cardiovasculare, bolile metabolice si bolile degenerative, ca sa nu mai vorbim de boli psihice precum boala Alzheimer si autismul, SAMF si-a propus sa organizeze in fiecare an o conferinta privind problema cancerului in practica medicala, deoarece, cu toate progresele care s-au realizat, cancerul inregistreaza o crestere ingrijoratoare.

Succesul in combaterea cancerului a devenit, de fapt, o lupta cu timpul, o lupta in care MF joaca un rol foarte important – daca nu cumva rolul cel mai important, deoarece MF este cel care acorda asistenta medicala continua atat oamenilor bolnavi, cat si oamenilor sanatosi. Pentru a obtine rezultatele asteptate, MF este cel care ar trebui sa aplice mijloacele de prevenire, de depistare precoce si de colaborare in timp util cu specialistii de profil.

Va invitam sa participati la conferinta privind cancerul in practica medicala, din 21-23 martie 2019, si sa veniti, eventual, cu diferite comentarii si sugestii pe aceasta tema.
Va asteptam cu drag!


Conferinta, in cele trei zile de desfasurare, va cuprinde atat sesiuni stiintifice generale, cat si sesiuni pe specialitati medicale.

Conferinta aduce la zi metodele de preventie si depistare precoce, dezbateri si studii privind tratamentele actuale, ghiduri si protocoale ce stau la baza activitatii medicului.

Conferinta aduce laolalta specialisti din domeniile medicale implicate in patologia oncologica, pentru a discuta noutatile din preventia, depistarea precoce a cancerului, precum si un up-to-date terapeutic.

Participantii au ocazia realizarii unui schimb de cunostinte cu specialisti si practicieni din domeniu, conferinta avand si caracter de curs cu dezbateri interactive-interdisciplinare pe marginea subiectelor incluse in programul stiintific.

Conferinta se adreseaza medicilor din specialitati medicale, chirurgicale, pediatrie si medicina de familie.
Conferinta de Oncologie in Practica Medicala aduce la un loc specialistul oncolog si medicul de familie in dorinta de a stabili un dialog activ si proceduri clare pentru abordarea pacientului oncologic in ambulator si spital.


Pentru inscriere online clik AICI.

Conferinta va fi creditata EMC de catre CMR, iar concluziile vor fi publicate in Practica MedicalaCNCS/CNCSIS B+.

Data conferintei: 21 – 23 martie 2019
Loc desfasurare: Bucureşti, Centrul de Conferinte Crystal Palace Ballrooms

Secretariat Organizatoric
Telefon: 0742.155.505 / L-V 9.00-18.00
E-mail: onco@medica.ro

• Despre Conferinta Nationala de Oncologie in Practica Medicala

Prof. Dr. Adrian RESTIAN - Presedinte SAMF


• Importanta medicului de familie in ingrijirea pacientului oncologic

Prof. Dr. Adrian RESTIAN - Presedinte SAMFÎN PREMIERĂ!
EXPERTS MEETING - MASTERCLASSES MEDICALE INTERACTIVE


SAMF anunță lansarea în cadrul CONFERINȚEI NAȚIONALE DE ONCOLOGIE ÎN PRACTICA MEDICALĂ, ediția 2019, din 21-23 martie, București (Crystal Palace Ballrooms), a seriei MASTERCLASSESEXPERTS MEETING” – dedicată medicilor din specialitatea medicină de familie și toate specialitățile oncologice și conexe.

Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din România cu ore de Educație Medicală Continuă. Pentru înscrieri ne puteți contacta la: email: onco@medica.ro / tel.: 0742 155 500, iar pentru mai multe informații despre conferință accesați: https://onco.medica.ro

La sesiunile interactive din seria Experts Meeting Masterclasses pot participa și alte specialități adiacente, interesate de îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și performanță în practica oncologică, de un up-to-date a informației medicale la nivel european.


La conferința din acest an, printre invitați se numără lectori cu o extraordinară reputație la nivel internațional și național, lideri în domeniul lor de activitate, care vor facilita schimbul de informații științifice și bune practici între medicii din România și cei din străinătate.


Ø     MASTERCLASS, 21.03.2019

Prof. Dr. Wolfgang SIEGHART, Austria – specialist în medicină internă, gastroenterologie, hepatologie și terapie intensivă, lider al Grupului de Cercetare pentru Oncologie Gastroenterologică din Austrian Society of Gastroenterology and Hepatology

Ø     MASTERCLASS, 22.03.2019

Prof. Dr. Mustafa BOZKURT, Turcia – profesor universitar, medic specialist în oncologie medicală, departamentul de Oncologie medicală, Spitalul Acibadem Atakent, Istanbul. Membru al American Society of Clinical Oncology (ASCO) și al Turkish Society of Medical Oncology (ASCO).

Prof. Dr. Saadetin ESKICORAPCI, Turcia – profesor universitar, medic specialist în chirurgie uro-oncologică, spitalul Acibadem Atakent, Istanbul. Membru al European Urological Association (EAU), Turkish Urogical Surgery Association, Turkish Urological & Urooncology Association.

Prof. Dr. Rainer KOTZ, Austria – specialist de renume mondial în endoprotetică și chirurgia tumorilor osoase. Sarcom Surgery Specialization, Medical Director Wiener Privatklinik.

Ø     MASTERCLASS, 23.03.2019

Prof. Bob DJAVAN, Austria – profesor de urologie, Universitatea din Viena și Universitatea din New York (NYU), specialist în uro-oncologie. Președintele Asociației Europene de Urologie, Șef Departament de Urologie Spitalul Rudolfinerhaus din Viena.

Prof. Dr. Ufuk ABACIOGLU, Turcia – profesor universitar, medic specialist în radioterapie, spitalul Acibadem Atakent, Istanbul. Președinte al Turkish Neurooncology Society. Membru al ESTRO, ASTRO, EANO, EORTC, ISRS, Turkish Radiation Oncology and Rare Cancers Network.


• Medicina de familie si rolul ei vital in preventia cancerului

Prof. Dr. Dumitru MATEI - Presedinte executiv SAMF


• Provocari in activitatea MF in raport cu problema cancerului

Prof. Dr. Dumitru MATEI - Presedinte executiv SAMF


• Contributia specialistului la realizarea unui model de bune practici

Dr. Laurentiu BUJOR - Director medical Centrul Oncologic Sanador, Bucuresti


• Multidisciplinaritatea in lupta cu cancerul

Dr. Mihaela ANDREESCU


• Coagularea comunitatii medicale in lupta cu cancerul este salvatoare de vieti

Dr. Dorin BICĂ

• Abordarea patologiei oncologice din perspectiva echipei multidisciplinare

Dr. Ionut GOBEJ


Organizator: https://onco.medica.ro/2019/