Cursul piciorul stramb congenital : etiologie, diagnostic si tratament

Afisari: 941

Dragi colegi,

Există un număr mare de solicitări venite de la medici, pentru dobândirea abilităţilor în diagnosticul si tratamentul piciorului stramb congenital. Cursul isi popune sa ofere participantilor o intelegere aprofundata a piciorului stramb congenital.

Cu ajutorul Universitatii de Medicina si Farmacie « Carol Davila », organizam in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii «Grigore Alexandrescu», curs dedicat piciorului stramb congenital creditat cu 18 puncte EMC. Cursul isi propune sa efectueze un training cu aplicatii teoretice si practice folosind mulaje, demonstratii pe pacient, imbinate cu notiunile teoretice din timpul prezentarilor.

Cursul se adreseaza medicilor specialisti si primari din specialitatile de ortopedie pediatrica, ortopedie si traumatologie, chirurgie pediatrica, precum si medicilor rezidenti din specialitatile amintite care sunt membri CMR. Cursantii vor avea o singura serie in perioada 10-12 septembrie 2019. In cadrul celor trei zile de desfasurare, programul va include zilnic 4 ore de curs si 4 ore de activitati practice, prin utilizarea mulajelor si a demonstratiilor realizate pe pacient.

Programul este susţinut de Conf. Dr. Alexandru Ulici,  în calitate de responsabil de program, si de Conf. Dr. Dan Cosma, Dr. Alexandru Thiery, Sef Lucrari Dr. Stefan Gavriliu, Asist. Univ. Dr. Gabriel Sterian, Asist. Univ. Dr. Alexandru Herdea, in calitate de lectori.

Obiectivele cursului
La sfarsitul cursului, participantii vor fi capabili sa:
– explice anatomia si biomecanica piciorului
– explice etiologia, diagnosticul si tratamentul piciorului varus equin
– explice etiologia, diagnosticul si tratamentul piciorului stramb din artrogripoza
– explice diagnosticul diferential al piciorului stramb congenital
– realizeze notiuni practice de tratament al piciorului stramb congenital : metoda Ponseti
– realizeze notiuni practice de tratament al piciorului stramb congenital : metoda Franceza
– explice elementele teoretice ale tehnicilor chirurgicale

In urma cursului, medicii isi vor actualiza cunostiintele din domeniul piciorului stramb congenital

Locatie

Cursul se va desfasura in amfiteatrul sectiei de Ortopedie Pediatrica din SCUC “Grigore Alexandrescu” (Bd. Iancu de Hunedoara nr. 30-32) unde lectorii vor tine prezentari teoretice si practice.

Cursul este organizat de Asociatia Romana de Traumatologie si Ortopedie Pediatrica in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” alaturi de Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si creditat de CMR.

Data: 10-12.09.2019 – Locuri disponibile: 30

Participantii vor primi ecuson, mapa de curs alaturi de alte materiale informative, iar pranzul va fi organizat sub forma de bufet Suedez. In partea a doua a cursului participantii vor avea aplicatii practice pe mulaje.

Pentru mai multe detalii puteti folosi adresa de e-mail alex@herdea.ro sau la telefon 0726.386.739.

Va asteptam cu drag!

Cu deosebita considerație,
Conf. Dr. Alexandru ULICI

http://www.ortopediepediatrica.ro/

Organizator: https://ortopediepediatrica.ro/piciorul-stramb-congenital-etiologie-diagnostic-si-tratament/