Congresul Naţional Bolile Cronice Netransmisibile, 2019

Afisari: 1912

Prevenţie - Tratament – Monitorizare
Locatie si perioada: 1 - 2 martie 2019, București

Bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare, diabetul și obezitatea, bolile pulmonare, cancerul) alcătuiesc topul principalelor cauze de mortalitate din lume. Conform statisticilor OMS, la nivel global, aproximativ 38 de milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cronice netransmisibile.
Dintre acestea, 28 de miloane de decese se produc în țările cu un nivel de dezvoltare mediu sau slab. Bolile cardiovasculare ocupă primul loc la capitolul mortalitate provocată de boli cronice netransmisibile, cu 17,5 milioane de decese anual. Acestea sunt urmate de cancere, cu 8,2 milioane de decese, boli respiratorii - 4 milioane de decese și diabet- 1,5 milioane de decese.

Toate grupele de vârstă pot fi afectate de bolile cronice netransmisibile, deși acestea apar, cel mai des, la adulți.

Aproximativ 16 milioane de decese asociate bolilor cronice netransmisibile se produc la persoane cu vârsta sub 70 de ani. Fumatul, lipsa activității fizice, abuzul de alcool și dietele nesănătoase cresc riscul mortalității asociate bolilor cronice netransmisibile.

Se preconizează că numărul deceselor va ajunge la 8 milioane, până în 2030.

Bolile cronice netransmisibile au consecinţe economice devastatoare atât în ţările în curs de dezvoltare, cât şi în ţările dezvoltate (acolo unde rata acestor boli este mai mare). În acest context s-au pus bazele unui plan global de prevenţie şi control al bolilor cronice netransmisibile.

Obiectivul principal al acestui demers global îl reprezintă reducerea cu 25 % a ratei de mortalitate cauzată de bolile cronice netransmisibile şi a factorilor de risc, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30-70 de ani, până în 2025.

Al VII-lea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile, îşi propune să reunească cei mai reputaţi specialişti în domeniu, care să prezinte informaţii de ultimă oră referitoare la managementul clinic al celor mai frecvente afecţiuni cronice netransmisibile: bolile cardiovasculare, bolile cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul, bolile pulmonare cronice.
Problematica bolilor cronice netransmisibile reclamă o abordare intensivă şi interdisciplinară, care să dezvolte discuţii despre factorii de risc şi despre cele mai recente metode de diagnostic, tratament, monitorizare și prevenție a acestor afecţiuni. În acest sens, Congresul Naţional Bolile Cronice Netransmisibile îşi propune să devină o sursă de informare de referinţă pentru medicii specialişti, dar şi pentru medicii de familie și medicii rezidenţi.

Prin deschiderea dialogului dintre diferite discipline medicale, evenimentul urmăreşte să iniţieze o acţiune de cooperare şi coordonare, pentru gestionarea unor probleme de sănătate publică ce au atins cote alarmante în România.

Înscriere AICI

Management eveniment:

Sănătatea Press Group
pr@sanatateapress.ro


Organizator: https://www.bolicronice-netransmisibile.ro/index.php