Conferința multidisciplinară de Oncologie în Practica Medicală 2022

Afisari: 578

Perioada: 24- 26 martie 2022, ONLINE plus ONSITE

Conferința Naționala de Oncologie are loc ONLINE plus ONSITE la Academia Română (Sala I.H.R.)
cu prezență fizică în limita a 200 de participanți.

Conferința, în cele trei zile de desfășurare, cuprinde atât sesiuni științifice generale, cât și sesiuni pe specialități medicale.

Conferința aduce la zi metodele de prevenție și depistare precoce, dezbateri și studii privind tratamentele actuale, ghiduri și protocoale ce stau la baza activității medicului.

Conferința aduce laolaltă specialiști din domeniile medicale implicate în patologia oncologică, pentru a discuta noutățile din prevenția, depistarea precoce a cancerului, precum și un up-to-date terapeutic.

Participanții au ocazia realizării unui schimb de cunoștinte cu specialiști și practicieni din domeniu, conferința având și caracter de curs cu dezbateri interactive-interdisciplinare pe marginea subiectelor incluse în programul științific.

Conferința se adresează medicilor din specialități medicale, chirurgicale, oncologie, radiologie și imagistică medicală, pediatrie și medicină de familie.

Conferința multidisciplinară de Oncologie în Practica Medicală aduce la un loc specialistul oncolog și medicul de familie în dorința de a stabili un dialog activ și proceduri clare pentru abordarea pacientului oncologic în ambulator și spital.

Ce au în comun Prof. Univ. Dr. Johannes Drach, Prof. Dr. Alexandru Rafila, Prof. Dr. Semih Ayan, Prof. Dr. Florinel Bădulescu, Prof. Dr. Anca Ligia Grosu, Conf. Dr. Mircea Mănuc, Dr. Andreea Catană, Dr. Dan Nicolau și alți câțiva zeci de experți? Vor fi prezenți la Conferința Națională de Oncologie în Practica medicală 2022, evenimentul interdisciplinar la care se conectează medicii de familie și toți specialiști – atât din România cât și din strănătate - din domeniile medicale implicate în patologia oncologică.  De ce este vitală colaborarea atât de strânsă între disciplinele medicale atunci când este vorba de prevenția, diagnosticarea și tratamentul #cancerului? Ne-a răspuns chiar unul dintre invitații noștri: Prof. Univ. Dr. Johannes Drach (Oncologie medicală și Hematologie), Austria.


„În privința diagnosticării şi tratamentului oncologic este esențială o abordare interdisciplinară. o colaborare strânsă între disciplinele medicale implicate, între specialiştii care profesează în chirurgie, oncologie, radioterapie, precum şi cei implicaţi în diagnosticare. Această colaborare foarte strânsă este cheia unui diagnostic şi tratament personalizat care ne oferă oportunitatea să ne bucurăm de rezultate terapeutice foarte bune, în cazul multor diagnostice de cancer“, ne-a explicat Prof. Univ. Dr. Johannes Drach

Astăzi putem emite un diagnostic precis şi personalizat. În al doilea rând, s-au înregistrat progrese în abordările terapeutice personalizate, astfel încât acum nu tratăm, de exemplu, doar #limfomul sau #cancerul de sân în general, ci putem trata boala foarte specifică a pacienţilor în cauză. Este o medicină personalizată, în care ştim exact caracteristicile moleculare ale bolii pacienţilor afectaţi. Putem concepe astfel un tratament optimizat şi personalizat pentru fiecare pacient“, a precizat specialistul.

Un al treilea aspect este cel înregistrat de progresele în domeniul oncologiei medicale, prin dezvoltarea multor terapii medicamentoase noi, foarte specifice şi ţintite. Cele care vizează efectiv şi în mod specific celulele canceroase. Aici sunt incluse progresele recente din domeniul imunoterapiei, atât anticorpii foarte specifici, care fac parte din imunoterapie, cât şi alte abordări noi, momentan in proces de cercetare. - prof. Univ. Dr, Johannes Drach, Austria” - Invitat Special la Conferința Națională de Oncologie în Practica Medicala 2022, în cadrul Sesiunilor Internaționale.


Start în conferințele offline. Rezervă-ți cât mai repede locul pentru participare fizică la Academia Română. Înscrie-te acum!

Inscriere: https://onco.medica.ro/2022/inscriere/
Contact: 0742.155.510


Organizator: https://onco.medica.ro/2022/