Conferinţa Naţională de Microbiologie și Epidemiologie 2014

Afisari: 1860

Provocări actuale în diagnosticul și epidemiologia bolilor transmisibile și netransmisibile cu impact asupra sănătății publice

Societatea Română de Microbiologieşi Societatea Română de Epidemiologie anunţă cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Microbiologie şi Epidemiologie, care va avea loc în perioada 13-15 noiembrie 2014, la Hotelul Ramada Parc din Bucureşti. Manifestarea îşi propune să ofere profesioniştilor implicaţi în supravegherea bolilor infecţioase ultimele noutăţi cu privire ladiagnosticul, tratamentul, prevenirea şi controlul acestor afecțiuni.

Pe parcursul celor trei zile de sesiuni științifice, profesioniști din toată țara se vor reuni pentru a  dezbate și a face schimb de experiență pe marginea unor probleme stringente care amenințasănătatea publică, la nivel mondial și național. Astfel, vor fi  discutate provocările actuale în diagnosticul și epidemiologia bolilor transmisibile și netransmisibile cu impact asupra sănătății publice.

Bolile infecțioasepot avea o evoluție imprevizibilă și, de multe ori, au un impact deosebit asupra sistemelor de sănătate publică din întreaga lume. Bineînțeles, țara noastră nu face excepție. Tocmai din acest motiv, este extrem de important ca profesioniștii implicați în această patologie să aibă acces la ultimele recomandări din ghidurile internaționale în ceea ce privește reducerea incidenței și prevalenței bolilor infecțioase. Acesta este și scopul Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie, eveniment care are deja o frumoasă tradiție și care, sperăm noi, va reuși să se ridice și de această dată la nivelul așteptărilor profesioniștilor din domeniu”, a declarat conf. dr. Alexandru Rafila, președinteleSocietății Române de Microbiologie.

În 2014, în cadrul Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie vor fi abordate teme de maximă importanță pentru microbiologi, epidemiologi, pediatri, medici de boli infecțioase, biologi, biochimiști, medici de familie, pneumologi, specialiști în sănătate publică, dar și alți profesioniști din specialități implicate în patologia infecțioasă. Subiectele debătute includ:noile provocări ale sistemului sanitar românesc în contextul evoluției actuale a bolilor transmisibile; bolile prevenibile prin vaccinare; abordarea integrată în diagnosticul și supravegherea bolilor infecțioase cu transmitere parenterală și sexuală; problematica infecțiilor nosocomiale; rezistența la antibiotice; influența bolilor infecțioase în morbiditatea și mortalitatea prin boli cronice; agenții folosiți în bioterorism și războiul biologic.

Contextul epidemiologic actual, atât la nivel mondial, cât și în țară, comportă o serie de probleme de risc, drept urmare perfecționarea continuă a specialiștilor implicați în managementul bolilor infecțioase este necesară, pentru o contracarare cât mai bună a acestor afecțiuni.Sper că şi acest eveniment științific va contribui la lărgirea orizontului nostru de cunoştiinţe în domeniul epidemiologiei şi va asigura un schimb util de experienţă profesională aplicabil de către fiecare din noi, cu scopul îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei”, a declarat conf. dr. Geza Molnar, președinteleSocietății Române de Epidemiologie.

În prima zi a Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie2014, cu ocazia Zilei Europene de Informare despre Antibiotice, va fi organizat cursul pre-conferință ”Testarea sensibilității la antibiotice: bazele teoretice și metode de testare în laboratorul de microbiologie”.

Mai multe detalii legate de înscrierea la eveniment regăsiți pe: www.srm.ro

Organizatori ştiinţifici: Societatea Română de Microbiologie, Societatea Română de Epidemiologie

Management eveniment: Sănătatea Press Group

Organizator: http://www.srm.ro