Conferinţa Naţională de Cardiologie în Medicina Generală, editia a XIII-a

Afisari: 1170

O conferință pentru cei cu inimi ...cardiace

SAMF organizează în perioada 30 mai – 1 iunie 2019  la Bucureşti, Conferinţa Naţională de Cardiologie în Medicina Generală, editia a XIII-a. 

Devenită spațiul cel mai interactiv de schimburi de informații dintre liderii de opinie din domeniul cardiologiei, medicii de familie și medicii de medicină internă, conferinţa  - prezidată în acest an de Prof. Dr. Mircea Cinteză şi Prof. Dr. Adrian Restian – se concentrează nu doar pe afecţiunile întâlnite frecvent în practica medicală, ci şi pe informaţii up-to-date din domeniul nutriţiei, psihocardiologiei, malpraxisului, legislației.

“Mesajul meu este că un medic specialist poate să puna un diagnostic, dar urmărirea efectului tratamentului trebuie făcută de medicul de familie.Dacă spunem că peste 50% dintre adulți sunt bolnavi de hipertensiune arterială, și sunt câteva milioane în România,  numai medicii de familie pot să îi aibă în grijă și pot să urmeze tratamentul, pentru că, în fond, tratamentul cere doar conștiinciozitate, nu neapărat investigații sofisticate. Eu sunt specialist cardiolog și principala mea preocupare (a noastră, de fapt) este să colaborăm cu medicii de familie pentru că prin ei, ceea ce știe medicina mai nou, poate să fie aplicat la întreaga populație. (...)

În fiecare an avem o conferință națională de cardiologie cu medicii de familie (Conferința Națională de Cardiologie în Medicina Generală), cu scopul de a reduce impactul prost al bolilor cardiovasculare asupra sănătății românilor.” - Prof. Dr. Mircea Cinteză, Președinte al Conferinței Naționale de Cardiologie în Medicina GeneralăDin agenda ediției:
- Malpraxis şi legislaţie medicală în cardiologie şi medicina de familie

- Aspirina în prevenţia primară a bolii aterosclerotice: Bye-bye, love!

- Dialoguri CORDiale sesiuni interactive moderate de KOL pe subiecte cu ritm alert

- Deficitul de fier în insuficienţa cardiacă

- Hipertensiunea arterială la gravide între ghiduri şi practica medicului de familie

Premiere:

- Webinar pe frecvența 60-80 bpm

- Cazuri clinice care dau bătăi de inimă

- Move your body: Cardio (live workout )

Conferința are statut de Curs Național de Cardiologie.

Creditare: 18 credite EMC la edițiile precedente. Abonamentul la revista Practica Medicală(publicația oficială a SAMF), CNCSIS/CNCS B+ vă oferă 10 credite suplimentare Conferinței.

Înscrieri: https://cardio.medica.ro/2019/inscriere/


Organizator: https://cardio.medica.ro/2019/