Conferința Națională de Cardiologie în MG – Ediția 2022

Afisari: 316

Conferința va avea loc în perioada 2-4 iunie 2022 la București, având ca organizatori: Academia de Științe Medicale, Asociația Medicală Română și Societatea Academică de Medicină a Familiei. Evenimentul se va desfășura online I onsite I hibrid.

Ajunsă la a 18-a ediție anuală, Conferința Națională de Cardiologie în medicină generală este un eveniment interdisciplinar și are statut de Curs Național de Cardiologie EMC.  În cadrul conferinței vor fi prezenți reputați lectori cu renume la nivel internațional care vor aduce la zi, prin intermediul unei serii de MASTERClasses, cele mai noi informații, tehnologii și protocoale de diagnostic și tratament.

Președintele conferinței, Prof. Dr. Mircea Cinteză susține   « Un medic specialist poate să pună un diagnostic, dar urmărirea efectului tratamentului trebuie făcută de medicul de familie. Dacă spunem că peste 50% dintre adulți sunt bolnavi de hipertensiune arterială și sunt câteva milioane în România, numai medicii de familie pot să îi aibă în grijă și pot să urmeze tratamentul pentru că, în fond, tratamentul cere doar conștiinciozitate, nu neapărat investigații sofisticate. În fiecare an avem o conferință națională de cardiologie cu medicii de familie (Conferința Națională de Cardiologie în Medicină Generală), cu scopul de a reduce impactul nefast al bolilor cardiovasculare asupra sănătății românilor»

Info: În cadrul Conferinței se va lansa, în prezența autorilor, lucrarea ”Esențialul în Cardiologia Pediatrică” - sub redacția Eliza Cinteză și Alin Nicolescu. Lucrarea este necesară medicilor din specialitățile pediatrie, cardiologie pediatrică, medicină de urgență, neonatologie, medicină de familie care, de cele mai multe ori, sunt primii care trebuie să recunoască această patologie.

Creditare EMC. Conferința va fi creditată EMC de către Colegiul Medicilor din România. (18 credite au fost obținute la ediția anterioară). Abonamentul la revista multidisciplinară « Practica Medicală » (Revista SAMF), CNCSIS/CNCSB + vă oferă 10 credite suplimentare conferinței.

Secțiuni conferință: Hipertensiunea arterială, Cardiopatia ischemică, Infarctul miocardic, Insuficienţa cardiacă, Fibrilaţia atrială & aritmiile, Prevenţia primară şi secundară a aterosclerozei, Cardiologie preventivă, Diabetul și bolile cardiovasculare, Urgențe în cardiologie, Tratamentul antiagregant și anticoagulant, Cardiologie intervențională, Cardiologie pediatrică.

Contact: Telefon: 0733 436 293  I  Email: iulia@empire.com.ro I 


Organizator: https://cardio.medica.ro/2022/