Asociația SAMAS vă invită la conferința MATERNOPEDIA 2021

Afisari: 701

Perioada: 7 și 8 octombrie, online

Asociația SAMAS vă invită la MATERNOPEDIA 2021 -  Conferința Națională SAMAS pe teme legate de sănătatea mamei și a copilului. Evenimentul se  desfășoară online, pe 7 și 8 octombrie și este gratuit, în baza înscrierii prin acest formular. (click AICI)

MATERNOPEDIA, aflată anul acesta la cea de-a 8-a ediție, se adresează cadrelor medicale, în special asistenților medicali, moașelor, educatorilor perinatali SAMAS,  medicilor de familie, medicilor pediatri, farmaciștilor. 15 specialiști de top din țară și străinătate vor susține prezentări la MATERNOPEDIA 2021.

Vaccinarea COVID-19 în timpul sarcinii, inclusiv aspectele bioetice legate de acest act medical, reprezintă una dintre temele de interes ale conferinței, care  va fi abordată din mai multe perspective de către  invitați. Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Medic primar Obstetrică – Ginecologie cu competențe în medicina materno-fetală, Ph.D. Daniel Wikler, Profesor de bioetică la Harvard T.H. Chan School of Public Health, Oana Geambașu, Masterand în politici de sănătate publică la aceeași instituție și Ștefan Dascălu, Cercetător în Imunologie la Universitatea Oxford vor susține prezentări pe această temă în cele 2 zile de conferință.

Miracolul laptelui matern, îngrijirea pielii nou-născutului, microbiomul, bioticele, prevenția obezității infantile, problemele oftalmologice la copii, conflictul și consensul în discuțiile dificile și îmbunătățirea serviciilor de maternitate în contextul pandemiei COVID-19 sunt alte subiecte pe agenda MATERNOPEDIA 2021.

Evenimentul este moderat de Ana Măiță, purtător de cuvânt al Asociației SAMAS și consilier pentru drepturile mamelor.

Înscrierea la conferință este gratuită, în baza formularului: https://maternopedia.ro/inscriere/. Asistentele medicale și moașele primesc puncte EMC.

Conferința va fi transmisă live în fiecare zi, între orele 16-20, pe pagina de Facebook Educația Perinatală SAMAS.

Programul complet MATERNOPEDIA 2020 este disponibil AICI. Urmărește și pagina de Facebook a evenimentului.

MATERNOPEDIA 2021 este un eveniment organizat de Asociația SAMAS. Sponsori: Cutaden Baby și Lovi

Aflată la cea de-a 8 ediție, MATERNOPEDIA este un eveniment-reper în comunitatea medicală din România, oferindu-le participanților ocazia de a afla informații medicale la zi, de a interacționa cu alți specialiști din domeniu și de a participa la dezbateri pe teme de interes pentru comunitatea medicală, menite să găsească cele mai eficiente soluții în beneficiul mamelor și al copiilor și care să le permită profesioniștilor să își desfășoare activitatea în mod optim.

Vezi AICI ce s-a întâmplat la ediția  anterioară MATERNOPEDIA.Organizator: https://maternopedia.ro/