Al XX-lea Congres al Societăţii de Neurologie din România 2022

Afisari: 293

Perioada: 14 - 18 noiembrie 2022

Stimați colegi,

Anul acesta sărbătorim 20 de ani de la înființarea Societății de Neurologie din România. Un moment de bilanț, în care se împletesc trei stări de spirit: nostalgie, pentru vremurile mai liniștite, pline de entuziasmul care însoțește orice început, dârzenie, absolut necesară pentru a rezista ritmului haotic cotidian, și visare, când ne îngăduim să făurim în gând o lume mai bună.

Înființarea SNR și construirea unei comunități științifice moderne în neurologia românească vor rămâne pentru totdeauna legate de numele domnului Prof. Dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru, dar, cu gândul la un viitor mai bun, fiecare dintre noi poate contribui pentru a face din societatea noastră un organism viu, activ, care să ne reprezinte.Vă aștept la cel de al XX-lea Congres al SNR, vă invit să vă alăturați societății ca membrii activi și aștept propuneri pentru alte tipuri de activități educaționale sau de suport pe care le-ați considera utile pentru dumneavoastră.

Cu deosebită considerație,
Prof. Dr. Cristina Tiu, Președinte SNR

INFORMAȚII GENERALE:
Având în vederee situația epidemiologică incertă, congresul se va desfăşura şi anul acesta online, fiind al treilea congres naţional virtual al SNR, după cele desfăşurate în acelaşi format în 2020 și 2021.

Așa cum ne-am obișnuit, Societatea de Neurologie din România organizează un curs care anul acesta va avea loc în data  de 14 noiembrie 2022 și va avea ca temă „Tulburările neurocognitive -diagnostic și tratament” , coordonator de curs, domnul Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu.

Cel de al - XX –lea Congres al SNR 2022 este onorat de o prestigioasă participare naţională şi internaţională şi va avea următoarele teme:

  • Neurodegenerarea în patologia neurologică
  • Neurologia la intersecția specialităților
  • Varia

Alegerea temei privind Neurodegenerarea a fost determinată de acumularea informațiilor științifice cu implicații diagnostice și terapeutice privind fenomenele neurodegenerative, în multiple domenii de patologie neurologică.

În cadrul temei Neurologia la intersecția specialităților, dorim să marcăm cei 20 de ani de existență ai SNR prin organizarea, în colaborare cu alte instituţii medicale şi asociaţii profesionale medicale din România, a unor simpozioane științifice care să evidențieze complexitatea situațiilor cu care se confruntă un neurolog în practica zilnică.

De asemenea, continuăm să vă aducem date actuale din ghidurile recent publicate, și vom organiza și în acest an, conform tradiţiei, o sesiune dedicată medicilor rezidenţi în Neurologie.

Pentru că îngrijirea unui pacient este întotdeauna o muncă de echipă, am considerat util să organizăm și în acest an sesiuni educative dedicate asistenților medicali.

Secretariatul Ştiinţific al Congresului funcţionează până la data de 04.10.2022 la Clinica de Neurologie S.U.U.B., tel. (021) 318 05 20. Adresa: Prof. Dr. Cristina Tiu, Societatea de Neurologie din România, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Clinica de Neurologie, et. IX, Splaiul Independenţei 169, sector 5, 050098, Bucureşti, adresa de email:

Pe adresa site-ului web al SNR (www.neurology.ro) veți găsi informaţii actualizate periodic despre  Congresul Naţional Virtual al Societăţii de Neurologie din România 2022.

Persoană de contact:
Secretar General S.N.R.
Dr. Mihai Vasile, e-mail:

SECRETARIATUL ORGANIZATORIC AL CONGRESULUI SNR 2022:
Logos Consult

Venița Doană - 0724.289.238

office@logosconsult.eu

Organizator: https://congres.neurology.ro/