Al XI-lea Congres National de Coloproctologie cu participare Internationala, 2022

Afisari: 428

Perioada si locatie: 17-19 martie 2022, Hotelul Crowne Plaza Bucuresti

Stimaţi colegi, dragi prieteni

În urmă cu 2 ani am ţinut în condiţii virtuale, datorită pandemiei COVID 19, Congresul aniversar de coloproctologie şi am convenit atunci în cadrul Adunării Generale a Societăţii Romane de Coloproctologie să organizăm această manifestare la un interval de 2 ani. Anul acesta sperăm ca manifestarea să se poată desfăşura atât fizic cât şi virtual în acelaşi loc, la Bucureşti, Hotel Crowne Plaza în perioada 17-19 martie 2022.

Congresul de Coloproctologie, este unul medico-chirurgical, cu participarea tuturor acelora direct implicati in diagnosticul, tratamentul si cercetarea fundamentala a acestor afectiuni. Multidisciplinaritatea, asadar, ramane principiul de organizare a acestei manifestari si in 2022.

Manifestarea se va desfasura sub egida Societatii Romane de Coloproctologie si cu sprijinul Societatii Romane de Endoscopie Digestiva, Societatii Romane de Chirurgie, Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, Clubului Roman pentru Boala Crohn si Colita Ulcerativa, Societatii Romane de Neurogastroenterologie. Imi face placere sa mentionez ca si aceasta editie , ca si cele din 2019 si 2020 va fi endorsata de International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists ( IASGO).

Temele congresului vor fi abordate , conform filozofiei amintite, multidisciplinar si vor fi dedicate cancerului colonic si rectal, polipilor si polipozelor, patologiei anale si perianale, bolii Crohn, colitei ulcerative, si patologiei functionale si de planseu pelvin. Datorita faptului ca in 2021 am inceput efectiv screeningul populational pilot in cancerul colorectal in Romania pentru 200.000 de persoane la risc prin proiectele europene ROCCAS o serie de prezentari vor fi dedicate acestei tematici.

Vor fi cursuri presimpozion si demonstratii video cu tehnici standard si tehnici noi, mese rotunde si simpozioane; de asemenea vor fi selectate pentru prezentari orale lucrari ale tinerilor specialisti, integrate in mesele rotunde. Sesiuni separate vor fi dedicate asistentilor medicali fara de care activitatea noastra, a medicilor, nu ar putea fi posibila. Anul acesta vom introduce in programul stiitific scurte prezentari ale celor mai recente ghiduri de buna practica medicala ale societatilor europene si americane , si vom discuta cum pot schimba aceste ghiduri practica medicala in Romania.

Moderatorii si speakerii vor fi personalitati cu inalta expertiza in coloproctologie din tara si afara tarii iar evenimetul va fi unul cu un impact major educativ

Este o onoare deosebita sa prezidez acest congres multidisciplinar si sper sa ne vedem cu bine in Bucuresti la Hotelul Crowne Plaza in 17-19 martie 2022.

Prof Dr Cristian Gheorghe
Preşedintele Congresului


Pentru inregistrare click AICI.

După plata taxei este OBLIGATORIU să vă înscrieţi pe următorul link https://inscrieri.coloproctology.seamless-online.ro/ pentru a avea acces la eveniment cu participare Online sau cu participare Fizică

Contact
Telefon: 0724 056 526
Email: coloproctologie@gmail.com

Organizator: https://www.coloproctologiecongres.ro/