Al X-lea Congres National de Coloproctologie cu participare Internationala 2020

Afisari: 1589

Perioada si locatie: 12-14 martie 2020, Hotelul Crowne Plaza, Bucuresti

Stimati colegi, dragi prieteni

In urma cu 10 ani un grup de entuziasti ( chirurgi, gastroenterologi , endoscopisti, imagisti etc  ) a tinut la Timisoara prima manifestare dedicata coloproctologiei in Romania, si a stabilit ca principiu de organizare a acesteia multidisciplinaritatea si imbinarea cunostintelor standard din ghidurile de buna practica medicala cu ultimele date din studiile clinice  si fundamentale; congresul de coloproctologie este ,asadar unul medico-chirurgical , cu participarea tuturor acelora direct implicati in diagnosticul , tratamentul  si cercetarea fundamentala a acestor afectiuni.

In 2020 , anul aniversar al Congresului de coloproctologie , manifestarea va avea loc la Hotelul Crowne Plaza in Bucuresti in perioada 12-14 martie sub egida Societatii Romane de Coloproctologie si cu sprijinul Societatii Romane de Endoscopie Digestiva, Societatii romane de chirurgie, Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, Clubului roman pentru  Boala Crohn si Colita Ulcerativa ,Societatii romane de Neurogastroenterologie. Imi face placere sa mentionez ca aceasta editie aniversara este , ca si cea din 2019 ,endorsata de International Association of Surgeons , Gastroenterologists and Oncologists ( IASGO).

Temele congresului vor fi abordate , conform filozofiei amintite , multidisciplinar si vor fi dedicate cancerului colonic si rectal, polipilor si polipozelor, patologiei anale si perianale, bolii Crohn, colitei ulcerative, si patologiei functionale si de planseu pelvin.

Vor fi cursuri presimpozion si demonstratii video cu tehnici standard si tehnici noi, mese rotunde si simpozioane; sesiuni separate vor fi dedicate asistentilor medicale fara de care activitatea noastra , a medicilor nu ar putea fi posibila.

Consider ca evenimetul va fi unul major educativ si pentru aceasta moderatorii si speakerii  vor fi personalitati din tara si din afara tarii; de asemenea vor fi selectate pentru prezentari orale lucrari ale tinerilor specialisti, integrate in mesele rotunde.

Este o onoare deosebita sa prezidez acest congres multidisciplinar si va promit  ca  impreuna cu colegii mei din Comitetul de organizare vom face tot ce este psibil pentru a va simti minunat in primavara vibranta bucuresteana.


Prof Dr Cristian Gheorghe

Presedinte congres


Stimați colegi și prieteni,

Anul acesta, pe 7 mai 2020, Societatea Română de Coloproctologie va împlini 10 ani de existență!
Ideea acestei asociații, de a aduce împreună specialiștii în chirurgie și gastroenterologie într-un efort comun de a ameliora rezultatele obținute în diagnosticul și tratamentul patologiei colo-rectale, s-a dovedit pe deplin justificată în primul rând prin creșterea incidenței cancerului colo-rectal în țara noastră, a bolilor inflamatorii intestinale, a patologiei ano-rectale.

Societatea Română de Coloproctologie iși dorește a fi un for științific și profesional pentru prevenția, tratamentul, educația și cercetarea în domeniul bolilor colo-rectale.

Congresele Naționale organizate în fiecare an au fost un prilej de întâlnire și de exprimare pentru toți confrații interesați de acest domeniu, împreună cu specialiști de reputație internațională invitați de fiecare dată la un schimb de cunoaștere și experiență.

Participarea a fost din ce în ce mai numeroasă, de la an la an crescând numărul celor înscriși ca medici primari, specialiști, rezidenți, asistenți medicali, studenți, dovedind interesul de care se bucură și importanța acestei patologii.

Societatea Română de Coloproctologie a fost permanent susținută și încurajată de societăți prietene și partenere, în principal: Societatea Română de Chirurgie, Asociația Românâ de Chirurgie Endoscopică, Societatea Română Endoscopie Digestivă, Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie, iar dintre cele internaționale de IASGO (Internațional Association of Surgeons, Gasteroenterologists and Oncologist) și European Society of Coloproctology (ESCP).

Organizatorii s-au străduit de fiecare dată să asigure un cardru optim desfășurării lucrărilor congresului, iar membrii comitetului stiințific să propună și să susțină un program științific axat în principal pe mese rotunde, pe prezentări video, sesiuni de educație dedicate în mod special pentru medicii tineri, rezidenți sau specialiști, cadre medii.

Am deosebita plăcere și onoare de a vă invita anul acesta, la cea de-a X-a ediție, jubiliară, a Congresului Național al Societății Române de Coloproctologie, la București, Hotel Crown Plaza, dîn 12-14 martie 2020.

Sperăm să fie un nou congres deosebit din toate punctele de vedere, care să corespundă tuturor așteptărilor și chiar să le depășească, la care vă așteptăm să participați în număr cât mai mare, iar timpul să fie și el de partea noastră astfel încât să avem și o frumoasă primăvară în București!


Prof univ dr Valeriu Șurlin, Președintele Societății Române de Coloproctologie

Vă rugăm să vă înscrieți la eveniment online, accesând secțiunea ÎNREGISTRARE ONLINE.

Termene limită:
ÎNREGISTRARE CU TAXĂ REDUSĂ: 20 ianuarie 2020 si 17 februarie 2020
REZERVARE CAZARE: 5 martie 2020


Organizator: https://www.coloproctologiecongres.ro/