Al VII-lea Congres Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic 2019

Afisari: 1330

Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab vă invită la cea de-a 7-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică, cu participare internațională, ce va avea loc în perioada 10-12 octombrie 2019, la Hotel Ramada Plaza / Ramada Parc Bucharest.

Manifestarea științifică se adresează profesioniștilor din specialitățile diabet, nutriție și boli metabolice, neurologie, medicină de familie, chirurgie generală, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, nefrologie, medicină internă, reumatologie, cardiologie, oftalmologie și care au în îngrijire medicală persoane cu neuropatie diabetică și picior diabetic.

Pentru inregistrare click AICI.

Printre subiectele abordate se află managementul neuropatiei diabetice – o perspectivă Germană, depistarea neuropatiei diabetice și efectele nediagnosticării acesteia, neuropatia diabetică din perspectiva tinerilor medici diabetologi, neuropatia diabetică periferică și complicațiile la inimă sau metoda termografiei în managementul piciorului diabetic.

În cadrul Congresului Neurodiab 2019, se vor prezenta noutățile și progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice și al piciorului diabetic. Astfel, obiectivul final al manifestării este creșterea calităţii serviciilor medicale de îngrijire a persoanelor afectate de neuropatie diabetică, cât şi limitarea, prin abordare timpurie, a apariției altor complicații și a urmărilor acestora, care pot fi invalidante și conduc la scăderea calității vieții.

Congresul Neurodiab va debuta cu Conferința-dezbatere “Stop amputații! Acționează acum!”. Conferința dorește să sublinieze faptul că neuropatia diabetică este una dintre complicațiile frecvente ale diabetului și care determină afectarea nervilor. Această complicație critică a diabetului zaharat necesită o atenție deosebită, deoarece poate conduce la invaliditate și scade calitatea vieții. Neuropatia diabetică este principalul factor de apariție al piciorului diabetic. 

Evenimentul urmărește un program științific de înaltă calitate și cuprinde conferințe urmate de paneluri de discuții, precum și prezentări de caz dedicate tehnicilor moderne de diagnosticare precoce și de tratament al neuropatiei diabetice.

Pe parcursul evenimentului, participanții vor avea șansa să ia contact și să schimbe experiențe și bune practici cu experți la nivel internațional specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul adecvat al neuropatiei diabetice, cât și lideri de opinie din România.

Congresul Neurodiab este singura manifestare științifică din România dedicată neuropatiei diabetice. Problematica ridicată de către neuropatia diabetică este cu atât mai pregnantă cu cât această complicație, caracterizată prin leziuni ale nervilor periferici, conduce la pierderea sensibilităților (tactilă, vibratorie, termică și dureroasă) și favorizează apariția ulcerațiilor la nivelul membrelor inferioare.

Management evenimentului:


Sănătatea Press Group 
Organizator: https://www.neurodiab.org/evenimente/congres-national/2019/