Al 41-lea Congres International al UMEMPS (Union Middle -Eastern and Mediterranean Pediatric Societies) & Prima Conferinţă naţională ”Actualităţi in Pediatrie” 2022

Afisari: 2513

Perioda: 22-24 septembrie 2022, Magic Place Events GRANT, Bucuresti

Stimați colaboratori,

In numele Societăţii Române de Pediatrie si al UMEMPS (Union of Middle- Eastern and Mediterranean Pediatric Societies), alături de Comitetul de organizare si Operatorul de Congres, vă adresez invitația de a participa la cel de-al 41-lea Congres International al UMEMPS (Union Middle -Eastern and Mediterranean Pediatric Societies) & Prima Conferinţă naţională ” Actualităţi in Pediatrie”.

Evenimentul va avea loc in perioada 22-24 septembrie 2022, la Magic Place Events GRANT, Bucuresti.

Ne propunem realizarea unui eveniment FACE-TO FACE in speranta ca in septembrie conditiile epidemiologice vor fi mai relaxate insa, nu excludem transformarea in varianta HIBRID daca la data evenimentului vor exista restricții impuse de autorități.

Conceptul din spatele organizării locale, este de a reuni competențele și experiența diferitelor domenii ale medicinei pediatrice, care se ocupă de practica de zi cu zi și managementul sănătății copilului.

Programul științific abordează problemele actuale provocatoare, cu subiecte actualizate în secțiuni care beneficiază de intervențiile liderilor de opinie cheie naționali si internaționali.

Sesiunile facilitează schimbul de cunoștințe, sesiuni interactive , studii si prezentări de caz din diferite colturi ale lumii ( in special din tarile societăților pediatrice membre UMEMPS - Orientul Mijlociu si de Est, tarile Mediteraneene, Romania, etc ).

Desfasurata concomitent cu lucrarile Congresului UMEMPS, Conferința națională” Actualitati in pediatrie” reuneşte personalităţi marcante ale pediatriei contemporane din ţară și din străinătate, reprezentând garanţia calităţii a acestei manifestări științifice.

Temele principale ale Evenimentului științific vor include următoarele subiecte:
- Promovarea sănătății, protecție, prevenirea bolilor în perioada perinatală. Primele o mie de zile de viață, consecințe pe tot parcursul vieții.
- Protejarea și promovarea alăptării la sân: rolul și responsabilitatea profesioniștilor din domeniul sănătății
- COVID 19 la copii: trecut, prezent și viitor
- Vaccinuri și vaccinări, egalitate, perspective globale, relevanță pe tot parcursul vieții
- Subiecte actuale în bolile infecțioase pediatrice (în colaborare cu ESPID)
- Terapie de ultimă generație în medicina respiratorie pediatrică (în colaborare cu ERS)
- Actualități în alergie și imunologie pediatrică (în colaborare cu EAACI)
- Urgențe pediatrice
- Cardiologie pediatrică
- Endocrinologie pediatrică
- Actualități în Gastroenterologie
- Nefrologie pediatrică
- Hematologie și Oncologie pediatrică
- Abuzul și neglijarea copiilor

Organizator profesionist de congrese

LOGOS CONSULT


E-mail: congrese@logosconsult.eu


Organizator: https://www.umemps2022.com/