A II-a ediție a Congresului Internațional "O provocare a secolului 21: medicina regenerativă - cercetare și aplicații clinice", București

Afisari: 2154

Congresul Internațional "O provocare a secolului 21: medicina regenerativă - cercetare și aplicații clinice" a 2-a ediție, 14-17 iunie 2017, București

Organizator: Societatea lnternațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă - SIMCR

Sub egida: Academiei Române

În colaborare cu: lnstitutul de Biologie si Patologie Celulară "Nicolae Simionescu", Universitatea din București, UMF "Carol Davila", Colegiul Medicilor din Municipiul București, Facultatea de Medicină Veterinară București și ProEstetica Hospital.

Vor participa: medici specialiști, cercetători, oameni de știință, tineri în formare, mass-media, companii interesate de domeniul regenerării din România și din străinătate.

Programul va cuprinde:

Curs Internațional care acoperă aspectele teoretice și practice ale medicinei regenerative: 14 -15 iunie

Tema cursului practic: "Proliferarea și diferențierea în vitro a celulelor stem mezenchimale.Tehnici de bază"

Cursul va fi coordonat de: Dan Simionescu, Ph.D., profesor de Bioinginerie la Harriet & Jerry Dempsey, membru AIMBE, director al Laboratoarelor de Biocompatibilitate și Regenerare Tisulară, Clemson University și director adjunct pe Programe de Cercetare clinică și Operațiuni, Departamentul de Bioinginerie al aceleiași universități.

Agneta Simionescu, Ph.D., profesor asistent la Departamentul de Bioinginerie, Clemson University, SUA.

Invitat special

Jeffrey M. Gimble, MD, Ph.D., profesor in Stem Cell Biology, Chief Scientific Officer - LaCell LLC, New Orleans BioInnovation Center, SUA, cel care a făcut parte din echipa care a descoperit celulele stem derivate din țesut adipos.

Cursul practic va fi organizat în laboratoarele Departamentului de Biochimie și Biologie Moleculară  din cadrul Platformei de Cercetare în Biologie și Ecologie Sistemică (PCBE) – Facultatea de Biologie și laboratoarele lnstitutului de Biologie și Patologie Celulară "Nicolae Simionescu" și sponsorizat de Facultatea de Biologie - Asociația BioMedMol.

Sesiuni Congres: 16-17 iunie, cu speakeri renumiți și prelegeri interesante de profil, prezentări orale și video din domenii importante: cercetare, chirurgie plastică, hematologie, chirurgie, ortopedie, stomatologie și medicină veterinară.

Congresul va fi creditat EMC.

Vă invităm alături de noi pentru o călătorie științifică extraordinară! Viitorul se scrie acum, acționează!

Detalii privind taxa de participare și modalități de înscriere - office@isrms.eu, www.isrms.eu

 
 

Organizator: http://isrms.eu/