A 3-A Conferinta de Medicina si Terapie Perioperatorie 2019

Afisari: 1368

Dragi colegi anesteziști,
Dragi prieteni,


Încurajați de participarea numeroasă și în creștere de la primele două ediții, ne propuneam anul trecut să transformăm manifestarea în tradiție.

Iată-ne, așadar, la ediția a 3-a a Conferinței de Medicină si Terapie Intensivă Perioperatorie.

Între timp conceptul de medicină perioperatorie a continuat să se dezvolte și la nivel internațional într-un ritm rapid, existând dezbateri asupra medicinei perioperatorii ca o nouă specializare și considerăm că trebuie să abordăm această tendință și în țara noastră.

Vom avea, ca și în anii precedenți, o serie de sesiuni de conferințe dedicate atât medicinei cât și terapiei intensive perioperatorii, precum și workshop-uri care abordează concepte sau manopere din medicina perioperatorie.

Vom aborda teme precum posibilitățile de optimizare preoperatorie și de ameliorare a evoluției postoperatorii pe termen lung, profilaxia și controlul infecțiilor nosocomiale în ATI, teme de terapie intensivă – markeri de infecție, fluide, monitorizare, rolul ghidurilor în ATI, dar și teme legate de învățământ și curicula în medicina perioperatorie sau de pregățire a rezidenților.

Workshop-urile vor fi dedicate manoperelor ecoghidate în ATI, ventilației mecanice perioperatorii, TIVA, etc, teme care s-au bucurat de o largă participare anul trecut.

Ca și în anii precedenți, vor participa la Cluj lectori de prestigiu din țară și din străinătate. Au acceptat invitația de a veni în acest an la Cluj lectori din Belgia, Norvegia, Israel, Ungaria, dar și din alte țari.

Și în acest an, Conferința de Medicină și Terapie Intensivă Perioperatorie va include și un minisimpozion al proiectului european COST 15204 – Platforma Europeană pentru Cercetarea Efectului Intervențiilor Perioperatorii în Cursul Chirurgiei Oncologice asupra Evoluției Postoperatorii a Pacienților (European Platform for Outcomes Research into Perioperative Interventions during Surgery for Cancer) în care UMF „Iuliu Hațieganu” este partener.

Această platformă întrunește unii dintre cei mai renumiți specialiști implicați în cercetarea rolului intervențiilor perianestezice asupra evoluției perioperatorii la pacienții cu cancer. În același timp, o mare parte din cercetările și doctoratele din cadrul Disciplinei ATI I sunt dedicate acestei teme, ceea ce a dus la recunoașterea internațională a acestor cercetări și la participarea în parteneriatul european.

Ca și la precedentele ediții, vom avea și în acest an sesiunea dedicată asistenților medicali ATI care este, deja, o tradiție și care se bucură de o participare tot mai numeroasă.

Intenționăm șă includem și workshop-uri dedicate studenților mediciniști care doresc să ni se alăture în viitor în specialitate și nu numai.

Sperăm ca temele alese, speakerii de renume, oferta de workshop-uri, dar și programul social să întrunească așteptările Dvs. ca și la edițiile precedente și să ne vedem în număr cel puțin la fel de mare ca în anul trecut.

Vă așteptăm cu drag la Cluj!

Prof. Dr. Daniela Ionescu, MD, PhD, DEAA
Președintele Conferinței de Medicină și Terapie Intensivă Perioperatorie

Locatia si perioada: Aula UMF "Iuliu Hatieganu", 20 - 22 Iunie 2019

Pentru inregistrare click AICI.


DEPARTAMENT PARTENERI
Anca Feneșan
Sales Specialist
+40 721 323 732, +40 364 882 681
anca.fenesan@eventsdesign.ro

DEPARTAMENT ÎNREGISTRARE
Paula Coman
Junior Customer Care Specialist
+40 729 964 420, +40 364 882 681
paula.coman@eventsdesign.ro

Organizator: http://medicinaperioperatoriecluj.ro/