51
None

i-limb Ultra Revolution pentru iPhone - prima proteză bionică compatibilă cu un smartphone

Proteza bionică de mână i-limb Ultra Revolutioneste surprinzător de realistă. Nu numai că cele patru degete se mișcă exact așa cum v-ați aștepta, dar degetul mare se poate roti pentru a permite prinderea din mai multe unghiuri. Flexia degetelor, strângerea de mână și toate opţiunilede prindere sunt posibile datorită unei multitudini de articulații cu care este înzestrată mâna bionică. Ca multe proteze computerizate, aceasta poate utiliza semnalele de la mușchi pentru a declanșa mișcarea, dar, în același timp, poate funcționa în tandem cu o aplicație iOS de la Apple denumită biosim.

Cu ajutorul aplicaţieibiosim, mâna bionică poate fi făcută să declanșeze 24 de mișcări de prindere diferite. În cazul în care este  nevoie ca indexul să fie poziționat pentru a tasta ceva, o singură apăsare de buton  va permite acest lucru. Datorităaplicaţiei construite iOSpacientulişi poatelegaşireturile de la pantofi, poate să adaptezedegetele protezeipentru a se potrivi aproapeîn jurula orice formăsauobiect.

Mâna bionică are propria aplicație pentru iPhone, care face ca întregul sistem să lucreze miraculos și să ajute purtătorul să se bucure de viață mai mult. Pentru diferite prinderi pe bază de atingere,proteza ar putea fi greu de manevrat, dar odată ce pacientul se obișnuiește cu aplicația, viața îi va deveni mai ușoară.

Deoarece dispozitivele mobile smartphonesunt atât de inofensive și uşor de transportat, pacienții vor avea la dispoziție aceste mecanisme de control în nenumărate situații, fără ca acestea să fie observate.

Pentru o experiență mai profundă, biosim-ipentru Windows  permite  conectarea  mâinii bionice la Bluetooth. Această aplicație permite configurarea și dezactivarea diferitelor mișcări, antrenarea mușchilor pentru o selecție mai consistentă de mișcări, diagnosticarea mișcărilor și chiar crearea gesturilor personalizate. În comparație cu biosim-pro, aceasta permite profesioniștilor din domeniul medical să se conecteze la proteza și să studieze din punct de vedere statistic utilizarea protezei. De aici, pacientul și medicul pot lua decizii în baza informațiilor obținute despre cum ar putea îmbunătăți calitatea vieții celor care le poartă.

Programarea și modificările efectuate în cadrul aplicaţieibiosim pot fi efectuate cu „grip chips”, noua tehnologie de control care oferă și mai multe opţiuniși abilităţi sporite de a folosi proteza bionică. Poziţionarea protezei în apropierea dispozitivului  „grip chip” activează caracteristicile programate prin conexiunea Bluetooth.

NutotulpeiOSșiAndroideste doar un joc, aplicaţie,distracție, glumă...Există şi o altăperspectivă carear trebui urmată pentru aface aceastălume mai bună.Ajutându-ne este obiectivulprincipal altehnologieișiaceastă aplicațiene aratăexactasta -mânabionică.

Cu o experiență de peste 7 ani în protezare bionică, ORTOTECH® a ajutat peste 25 de pacienți careau suferit amputații de membru superior să-și reia activitatea din viața de zi cu zi.Folosindaceastăaplicație, pacienții noștri pot controlamișcareamâinii și a brațuluiîndiferite moduri. Această aplicațiea datpacienților nostriun modnoudeviață. Folosindaplicația, ei potatinge, alege, muta, apucaetc.Nu numai că îmbunătățim viețile celor cu dizabilități, dar, în același timp, explorăm ceea ce s-ar putea face prin combinarea a ceea ce corpul omenesc și robotica oferă. Linia dintre organic și sintetic se estompează, și este doar o chestiune de timp,până când tehnologia să avanseze în punctul în care astfel de proteze să devină neobservabile la nivelul membrelor normale.

www.ortotech.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha