30
None

Varicele şi medicina ayurvedică

Varicele sau venele varicoase reprezintă una dintre cele mai frecvente boli ale venelor care afectează populația.

Varicele reprezintă dilatarea, elongarea, torsiunea patologică și permanentă a venelor. Principala cauză a apariției varicelor o constituie funcționarea deficientă a valvelor din interiorul venelor. Atunci când valvele venoase nu se mai închid corespunzator, apare o curgere retrogradă a sângelui.

La individul sănătos, aceste valve unidirectionale asigură întoarcerea sângelui către inimă. Musculatura membrelor inferioare contribuie la pomparea sângelui catre inimă, învingând efectele forței gravitaționale.

Orice venă poate deveni varicoasă, dar cel mai des acestea se întalnesc la nivelul membrelor inferioare, în zona coapselor, în partea posterioară a genunchilor și pe mușchii gambelor. În majoritatea cazurilor, varicele sunt localizate la nivelul picioarelor.

Femeile sunt mai predispuse să se confrunte cu varice. Schimbările hormonale din timpul sarcinii, premenstruației sau de la menopauză pot fi factori care favorizează apariția varicelor. Hormonii feminini tind să relaxeze pereții venelor. Tratamentul cu hormoni sau anticoncepționalele cresc riscul apariției venelor varicoase.

Se pare că femeile sunt de patru ori mai predispuse la a dezvolta boala varicoasă, față de bărbați, estimându-se ca dintre persoanele cu varstă de până la 30 de ani care au varice aproximativ 80% sunt femei, în vreme ce afecțiunea se regăsește în proporție de numai 20% în rândul bărbaților. Dacă la femei simptomele apar mai mult după 30 de ani, la bărbați varicele sunt mai frecvente abia după vârsta de 40 de ani.

Suplimentul alimentar VARICOSALM susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând senzația de oboseală și durere a picioarelor. Complexul de substanțe bioactive din produs, susțin formarea normală a colagenului la nivelul peretelui vascular ajutând la restabilirea și menținerea elasticitătii, permeabilității și tonusului vascular. Antioxidanți din plante neutralizează eficient radicalii liberi contribuind la protecția celulelor de stresul oxidativ și îmbătrânire vasculară prematură. Produsul susține funcționarea normală a sistemului vascular și limfatic pe termen lung la persoanele care sunt sedentare, supraponderale sau stau mult timp în picioare.

Varicosalm tablete contribuie la:

• restabilirea și menținerea elasticității, permeabilitătii și tonusului vascular.

• susținerea fluxului sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor și vaselor limfatice, înlaturând senzația de oboseală și durere a picioarelor,

• protecția celulelor de stresul oxidativ și îmbătrânire vasculară prematură.

Compoziție/tabletă: Citrus aurantium (Portocal), extract din fructe (5:1) -200mg, Vitis vinifera (Vita de vie), extract din sâmburi de struguri (5 :1) - 100mg, Ruscus aculeatus (Ghimpe pădureț), pulbere de rizom - 100 mg, Curcuma longa (Turmeric), pulbere de rizom - 50mg, Acacia arabica (Guma acacia -excipient)- 50 mg.

Proprietățile plantelor din compoziție:

Citrus aurantium (portocal) - extractul din fructe conține un complex de bioflavonoizi naturali care ajută la ameliorarea neplăcerilor cauzate de funcționarea defectuoasă a sistemului venos. Citroflavonoidele protejează și contribuie la menținerea structurii peretelui vascular scăzând permeabilitatea și fragilitatea vasculară. Susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând edemele, senzația de oboseală și durere a picioarelor. Elimină de asemenea, disconfortul insuficienței venoase hemoroidale. Bioflavonoidele intensifică activitatea antioxidantă a vitaminei C. Provitamina A (betacarotenul) reduce oxidarea lipoproteinelor de mică densitate reducând riscul de arteroscleroză. Bioflavonoizii au de asemenea acțiune antiinflamatoare (hesperidină și diosmină influențează metabolismul acidului arahidonic, reduce sinteza prostaglandinelor F2α implicate în procesele inflamatorii), antihistaminică (influențează eliberarea histaminei) și diuretică.

Vitis vinifera (vița de vie) - extractul din semințe de struguri este unul dintre cei mai puternici antioxidanți care neutralizează radicalii liberi. Conține proantocianidină (flavonoid oligomer), cu efect antioxidant care este de 20 de ori mai puternic ca vitamina C și de 50 de ori mai puternic ca vitamina E. Protejează celulele organismului de atacul oxidativ nociv al radicaliilor liberi pe care îi neutralizează sprijinind organismul în procesul de refacere și vindecare. Susține procesele de refacere a colagenului (afectat de radicalii liberi), permițând astfel arterelor, capilarelor, pielii, țesuturilor să rămână elastice. Menținând integritatea elastinei și colagenului la nivelul peretului vascular reduce permeabilitatea și fragilitatea capilară. Favorizează circulația venoasă și limfatică reducând edemele gambelor. Ameliorează funcțiile circulatorii alterate în zonele de dilatație vasculară.

Ruscus aculeatus (ghimpe padureț) - pulberea de rizom conține principii active care reduc fragilitatea și permeabilitatea capilară și cresc circulația sanguină și drenajul limfatic.

Contribuie la menținerea elasticității venelor și previne staza venoasă. Poate fi folosit și în a faza acută a bolii hemoroidale. Efectul vasoprotector crește la asocierea cu hesperidină și vitamina C (efect sinergic).

Curcuma longa (turmeric) - pulberea de rizom are acțiune antioxidantă foarte puternică asemenatoare cu alți polifenoli, reduce peroxidarea lipidică. Menține fluiditatea sângelui și normalizează fluxul sanguin (reduce agregarea plachetară, normalizează nivelul fibrinogenului). Curcumina are acțiune antiinflamatoare nesteroidiană. Controlează nivelul colesterolului sanguin prin reducerea absorbției și creșterea conversiei în acizi biliari la nivelul ficatului. Contribuie la detoxifierea organismului (amplifică activitatea enzimelor detoxifiante).

Modul de utilizare și doza recomandată:

Adulți: câte 1-2 tablete de 3 ori pe zi.

Se administrează cu 1/2 ora înainte de masă sau la o oră după masă. Se recomandă cure de 1-3 luni cu posibilitatea de repetare la nevoie.

Atentionări: A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. Fără efecte adverse la doza și modul de utilizare recomandate. Produsul nu conține ingrediente cu potențial alergenic. A se păstra la temperatura camerei, în locuri ferite de caldură, umezeală și lumină. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha