None

Un CASCO pentru sanatatea copilului Dumneavoastra!

     Andrej Szegény este un băiat din Slovacia, în vârstă de numai 6 ani, care a câştigat lupta împotriva unei tumori cerebrale. A fost intuiţia mamei? O presimţire? Sau, pur şi simplu, o coincidenţă teribilă?

     În momentul în care Andrej, cel de-al doilea copil al familiei Szegény, era pe punctul de a se naşte, părinţii săi au decis să recolteze sânge placentar. Sângele placentar, alături de măduva osoasă şi sângele periferic, reprezintă una din cele trei posibile surse ale preţioaselor celule stem hematopoietice.

     Din cauza unui antecedent nefericit avut în familie, mama micuţului a avut un motiv în plus să asigure viitorul copiilor săi, prin recoltarea şi depozitarea sângelui placentar de la cel de-al doilea copil. Existau şanse 25% de compatibilitate imunologică între cei doi fraţi.

     La 3 luni după naştere, totul arăta bine. Cu toate acestea, mama copilului a sesizat că ar fi ceva în neregulă cu ochii lui. Măsurătorile efectuate de pediatru au evidenţiat o creştere anormală în dimensiuni a capului lui Andrej. Ceva din interiorul său cauza creşterea presiunii intracraniene şi, implicit, a dimensiunilor capului. Analizele ulterioare au evidenţiat existenţa a trei tumori.

     Timp de 7 ore băiatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale foarte riscante, având în vedere vârsta pacientului. Rezultatele histologice au indicat existenţa unui meduloblastom cu risc crescut, o tumoră cerebrală tipică pentru un copil de această vârstă. Cauzele dezvoltării unei astfel de tumori nu se cunosc, aceasta apărând cel mai frecvent între 3 şi 8 ani. În acest caz, un rol important în terapia de susţinere l-a avut sângele placentar. Andrej a fost transfuzat cu propriile celule stem hematopoietice, ceea ce l-a ajutat în regenerarea măduvei osoase, cu creşterea numărului de celule sangvine şi reducerea riscului de apariţie a complicaţiilor. În plus, datorită celulelor stem hematopoietice criogenate, pe care le-a primit pe durata celor 6 cicluri terapeutice, a fost posibilă utilizarea unei asocieri triple medicamentoase mai puternice şi cu şanse mai mari de vindecare.

     Andrej a devenit primul pacient din Slovacia care a fost tratat cu propriile celule stem placentare recoltate la naştere. Băiatul are astăzi 6 ani şi, în afară de un ritm de creştere mai scăzut, nu există niciun indiciu că acest băiat a suferit cândva de o boală letală.

     CORD BLOOD CENTER RO este prima companie autorizată în Romania să ofere servicii de “family banking” de sânge placentar, constand în recoltarea, prelucrarea şi păstrarea sângelui placentar sub formă de grefă de transplant. Cord Blood Center Ro beneficiază de experienţa partenerilor săi din Slovacia, care pregătesc transplanturi pentru schimburi internaţionale încă din 1997.

     Cord Blood Center deţine două bănci în România, la Cluj şi la Bucureşti, iar în septembrie 2009 calitatea serviciilor a fost recunoscută şi certificată prin sistemul de management al calităţii ISO 9001, fiind în prezent singura bancă de sânge placentar din România care a primit acest certificat.

www.cordcenter.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha