11
None

Ultimele noutăţi în domeniul tratamentelor faciale sunt prezente şi în clinicile româneşti

Interviu cu Dr Florin Juravle, Clinica Statera

Ce servicii oferă clinica pe care o conduceţi?

Clinica Stateraare o abordare sinergică asupra esteticii medicale, oferă servicii de chirurgie estetică, medicină estetică si dermatologie specializate, dar si estetică facială si corporalăneinvazivă, cu tehnologie de ultima generație.

Ce tratamente de ultimă oră sunt disponibile aici, consideraţi că ne putem alinia la nivel mondial?

Eu aș putea spune că suntem deja aliniați, existe multe clinici care au in portofoliu tratamente de ultimă oră si tehnologie medicală ultra-modernă. Faptul că avem clienți care vin din țări ca Belgia, Franța, Anglia să-si facă aceste tratamente in România este încă o dovadă, pentru că nu ar face asta exclusiv pentru un cost mai redus.

Pe de altă parte, eu merg destul de frecvent la conferințe internaționale si pot să vă confirm că mare parte din tehnologia de vârf prezentată acolo există deja în România sau apare în foarte scurt timp.

Marketing-ul vine în permanenţă cu sintagma „cel mai bun tratament”, „cea mai performantă tehnologie”, dar ca medic am constatat din experiență că „cel mai bun” este in majoritatea cazurilor o combinație  de tratamente şi tehnologii customizată după tipicul fiecărui pacient. Așa ca am făcut tot posibilul să existe aceste tehnologii în clinica mea.

Numai că, trebuie spus, asta presupune un efort financiar considerabil din partea noastră, a celor care ne dotăm clinicile cu așa ceva. Si dacă tot ne raportăm la nivelul țărilor dezvoltate, eu aș spune mai degrabă ca există un oarecare decalaj față de Vest in ce privește obișnuința si deschiderea pacienților de a utiliza aceste tratamente si tehnologii. Noi, medicii, trebuie să depunem eforturi suplimentare!

Ce noutăţi au apărut în ultima perioadă şi care dintre acestea sunt prezente la clinică în domeniul tratamentelor faciale?

Segmentul de tratamente faciale este mult mai complex, exista o multitudine de probleme de afecțiuni, fie ca vorbim de zona anti-ageing fie ca avem în vedere forme de acnee. Pentru rezolvarea fiecăreia este nevoie de o abordare multifazică, iar eu sunt adeptul tratamentelor complexe, combinate pentru ca am constata că astfel se obțin cele mai bune rezultate. Sigur ca am încercat sa aduc la clinica echipamentele leader în categoria lor, pe fiecare segment : microdermabraziune, hidro-feeling, radiofrecvență,  tehnologie laser Sublime si Sublative, terapie Meso-Skin şi mai nou, tehnologie termo-ablativă fracționată Tixel.

Eu îmi doresc ca publicul să fie din ce în ce mai educat şi deschis spre a accesa noile tehnologii în medicină estetică, pentru ca asta este o motivație pentru noi, ca medici, să facem în continuare eforturi să fim la curent cu noutățile în domeniu.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha