56
None

Testul de efort

Testul de efort sau electrocardiograma la efort (test de efort efectuat cu monitorizare electrocardiografică) este una din principalele metode de diagnostic și de apreciere a prognosticului bolilor cardiovasculare, în special a cardiopatiei ischemice, dar și a aritmiilor, a bolilor valvulare cardiace și a arteriopatiilor. Se poate realiza la bicicletă (sau cicloergometru) sau la covor rulant, alegerea făcandu-se individualizat, în functie de bolile asociate, vârsta și capacitatea de cooperare a fiecărui pacient.  Inaintea efectuării testului de efort se recomandă evitarea unor eforturi fizice intense, a consumului de cafea și a fumatului cu cel puțin 3 ore înainte. In functie de indicația pentru care se efectuează testul de efort, este preferabil ca anumite medicamente cardiologice să nu se administreze cu 24 de ore înaintea efectuării probei. Întrebați medicul cardiolog curant în privința medicației din ziua testului de efort!

Pacientul trebuie să poarte haine lejere și încalțăminte comodă, cu talpa plată. Pacientul este conectat la aparat prin intermediul unor cabluri sau bluetooth,  care permit monitorizarea permanentă a activității electrice a inimii. Se masoară tensiunea arterială la începutul probei, ulterior la intervale de câte 3 minute. Testul la cicloergometru se efectuează etapizat, dificultatea pedalării crescând treptat, fiind necesară o rată de pedalare constantă.

Testul se oprește la inițiativa medicului cardiolog care asistă testul sau la dorința pacientului. După efectuarea probei de efort pacientul va mai fi monitorizat cel puțin 6 minute sau până la revenirea tensiunii arteriale și a electrocardiogramei la normal. Testul de efort stabileste dacă există sau nu îngustarea vaselor de sânge de la inimă (cardiopatie ischemică), dacă există aritmii agravate sau declanșate de efort sau dacă o boală valvulară este semnificativă și responsabilă de simptomele pacientului. In funcție de rezultatul testului de efort se stabilește conduita terapeutică și diagnostică ulterioară precum și necesitatea unor investigații suplimentare complexe.

 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha