5
None

Sfaturi simple pentru inima ta

Iată în continuare 5 sfaturi utile şi uşor de urmat pe care specialiştii le aduc în atenţia tuturor celor care doresc să îşi păstreze sănătatea sau să o îmbunătăţească.
 
1. Exerciţii fizice regulate
2. Dietă sănătoasă
3. Pierderea în greutate
4. Examinări medicale periodice
5. Reducerea stresului
 
Exercitii fizice regulate
Aşa cum spălatul pe dinţi face parte din rutina fiecărei zile, aşa şi antrenamentul fizic trebuie integrat în programul cotidian. Nu mai sta în faţa televizorului sau computerului – alege să faci sport minim 30 de minute în fiecare zi. Efectele benefice nu vor întârzia să apară şi se vor reflecta atât în îmbunătăţirea condiţiei fizice cât şi a celei psihice. Exerciţiile aerobice sunt recomandate sub toate formele lor: jogging, marş, ciclism (sau doar exerciţii la bicicleta medicinală), înot. Desigur, nu trebuie abuzat în speranţa obţinerii de rezultate evidente într-un timp cât mai scurt, mai ales dacă nu esti obişnuit cu activităţile fizice. Poţi începe programul de exerciţii cu 10 minute de mers uşor, acesta stimulând şi în acelaşi timp solicitând, organismul în ansamblul său. Stilul de viaţă sedentar poate fi abandonat – trebuie doar să-ţi doreşti acest lucru. Este foarte simplu, doar începutul e mai greu implicand modificarea rutinei zilnice. Încearcă să parchezi… cât mai departe de locul de muncă şi să mergi pe jos cât mai mult. Nu mai aştepta liftul, ci urcă pe scări. Dacă foloseşti transportul public, coboară cu o staţie înainte de destinaţie şi restul drumului parcurge-l pe jos. Plimbă-te mai mult în pauza de prânz. Încearcă să faci un obicei din a te plimba seara cu partenerul – astfel vei avea 2 beneficii bonus (pe lângă mişcare): relaxare şi reducerea nivelului de stres acumulat în timpul zilei.
 
Dieta mediteraneeană
Evită pe cât posibil mâncarea de la fast-food, renumită de altfel pentru conţinutul ridicat în colesterol şi alte grăsimi. De-a lungul timpului, specialiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia asupra pericolelor pe care le implică consumul de junk-food, subliniind faptul că grăsimile saturate, excesul de sare şi colesterol afectează în mod iremediabil chiar starea de sănătate în general, cu afectarea specifică a inimii şi creierului. În acest domeniu nu se pot face concesii – mâncarea de la fast-food trebuie înlocuită cu legume, fructe, alimente pe bază de peşte, cât mai multe alune, nuci, seminţe (sau alte surse de proteine vegetale), sau ceea ce specialiştii numesc „dieta mediteraneeană”.
 
Controlul greutăţii
Organismul suferă mult dacă esti supraponderal. Problemele pe care le implica kilogramele în exces sunt multiple: dureri articulare, sindroame dislipidemice, boli cardiovasculare, diabet. Iar câştigul în greutate apare ori de câte ori aportul caloric depăşeşte consumul zilnic. Deci, dacă doreşti să slăbeşti, regula este simplă: mănâncă mai puţin şi mai sănătos (în vederea limitării surplusului caloric) şi fă mai multă mişcare (pentru a consuma rezervele calorice ale organismului). Să nu uiţi că depunerile de grăsime pot fi vizibile (la exteriorul corpului) dar şi invizibile, pe organele interne. Acestea din urmă sunt cel mai periculoase şi sunt specifice aşa numiţilor „slabi graşi”, de obicei asociate unei vieţi sedentare încă din tinereţe.
 
Examinari medicale periodice, mai ales în cazul unui profil de risc
Când ţi-ai verificat ultima dată tensiunea arterială? Dar când ţi-ai verificat ultima dată nivelul colesterolului din sânge? Vizitele la medicul de familie sau la medicul specialist trebuie să devină mai dese. Un medic trebuie să te consulte periodic, să te informeze cu privire la factorii de risc asociat pe care îi ai, să-ţi recomande controale de specialitate, testele de screening şi analizele adecvate. Numai medicul este persoana care vă poate spune dacă aveţi probleme cardiace, tensionale, dislipidemice şi tot el este cel care te va îndruma sau te va trata corect.
 
Reducerea stresului
Dacă nu ai timp ca să te ocupi strict de tine, de exemplu ca să practici un sport, faci o afirmaţie periculoasă. Înseamnă că viaţa ta este deja subordonată altor lucruri care îi vor scădea treptat calitatea şi chiar durata: esti, de asemenea, prea ocupat pentru a petrece timp alături de familie şi prieteni, nu ai timp sau răbdare pentru o dietă sănătoasă, nu dormi destul. Toate aceste lucruri nu fac decât să sporească stresul oricum existent în viaţa ta. Acordă mai mult timp propriei tale persoane şi vei observa că te vei putea relaxa, îmbunătăţindu-ţi sensibil viaţa. Pentru a-ţi păstra sănătatea fizică, psihică şi emoţională, trebuie impuse limite muncii, trebuie stabilit un anumit program şi respectat. Nu trebuie să te suprasoliciţi la nesfârşit şi este recomandat să acorzi timp suficient odihnei, somnului şi relaxării. Tot secretul este ca viaţa sănătoasă să o transformi din preocupare sau deziderat în obicei.
 
Sursa: www.munteniahospital.ro

Comentarii


mihaela ionite

Cautam operatori calculator pentru publicitate anunturi , ,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare Nu este necesara experienta instruire gratuita oferita sub forma de 12 lectii zilnice prin email,program part time sau full time de acasa dupa preferinta,cistig nelimitat!Acest proiect ofera incheierea unui contract legal care sa va ofere siguranta dorita! INFO la miha_michelle2002@yahoo.com

Jan. 19, 2015, 9:33 p.m.
0
0

Delia Dinca

Descopera mai multe informatii si sfaturi pentur o inima plina de vitalitate: \r\nhttp://www.regiocard.ro/blog/3-sfaturi-esentiale-pentru-o-inima-sanatoasa/

July 28, 2016, 3:42 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha