None

Sfaturi privind puterea ochelarilor

Copiii cresc cu rapiditate, astfel că o pereche de ochelari care nu li se mai potriveşte pe faţă le poate provoca pierderea abilităţii de protejare împotriva traumelor în timpul activităţilor sportive.

Protejarea ochilor este în mod particular mai importantă atunci când trebuie să ne expunem la soare, iar specialiştii recomandă folosirea ochelarilor de soare chiar şi pentru copii. Părinţii sunt tentaţi să le cumpere ochelari de soare ieftini, deoarece copiii îi pot strica sau îi pot pierde. Trebuie reţinut faptul că ochelarii de soare fără protecţie UV nu protejează împotriva radiaţiilor.

Lentilele de calitate având protecţie UV, pot reduce riscul formării cataractei şi al degenerării retinei.

Ochelarii de soare ieftini sunt potriviţi pentru copii atâta timp cât sunt 100% rezistenţi la radiaţiile UV.

Pentru a încuraja copiii să poarte ochelari de soare, lăsaţi-i să-şi aleagă singuri modelul dorit! Dumneavoastră trebuie doar să vă asiguraţi de faptul că sunt 100% rezistenţi la UV.

Ochelarii de soare trebuie să se potrivească tipului de faţă. Dacă nu se potrivesc, aceştia devin incomozi, iar copiii refuză să-i mai poarte.

Amintiţi-vă faptul că ochelarii de soare de tip “oglindă” reflectă mai mult soare pe pomeţi şi pe nas!

Pentru purtătorii de lentile de contact, ochelarii de soare fără prescripţie reprezintă cea mai bună alegere. De asemenea, ochelarii de soare furnizează o excelentă protecţie împotriva vântului şi a prafului. Pentru persoanele purtătoare de ochelari de vedere, ochelarii de soare cu prescripţie au reprezentat o soluţie populară în trecut, dar mulţi fizicieni recomandă în zilele noastre ochelarii de soare de tip wrap around, aceştia având o ramă mare.

Important de reţinut

Ochelarii de soare nu trebuie folosiţi pentru a privi direct în lumina solară.

Produsele nu sunt destinate pentru conducerea autovehiculelor pe timp de noapte şi pentru expunerea la razele UV produse de surse artificiale (lămpi fluorescente, lămpi cu ioduri metalice sau cu descărcări în sodiu).

În cazul unei componente deteriorate, folosiţi numai piese de schimb originale!

Pentru a menţine o performanţă optică desăvârşită, evitaţi contactul lentilelor cu suprafeţele dure!

Nu lăsaţi ochelarii în lumina directă a soarelui, la temperaturi înalte (cum ar fi bordul autovehiculului), aceasta putând să-i deterioreze!

Portochelarul este destinat protejării ochelarilor pe durata transportului sau când aceştia nu sunt folosiţi.

Înaintea introducerii ochelarilor de soare în portochelar trebuie să vă asiguraţi întotdeauna că pe suprafaţa lentilelor nu există praf sau particule străine.

Îndepărtaţi toate particulele străine de pe lentile, utilizând apă călduţă şi săpun neutru!

Ştergeţi apoi lentilele cu o cârpă curată din bumbac!

Pentru o claritate optimă a percepţiei vizuale, ştergeţi lentilele cu o textură specială din microfibră!

Evitaţi lentilele colorate în degrade în nuanţe de albastru, galben şi roşu, deoarece acestea nu filtrează suficient lumina solară!

Recomandări de utilizare:

monturi echipate cu lentile de categorie 0 şi 1 (transmitanţa luminii 43-100%) Ochelari cosmetici care trebuie să fie purtaţi în condiţii de luminozitate mică sau din motive estetice.

monturi echipate cu lentile de categorie 2 şi 3 (transmitanţa luminii 8-43%)

Ochelari de soare de utilizare generală, realizaţi pentru a reduce lumina solară în condiţii de utilizare normală, incluzând folosirea pe timp de zi în timpul conducerii autovehiculelor.

monturi echipate cu lentile de categorie 4: (transmitanţa luminii 3-8%)

Ochelari de soare destinaţi pentru folosirea în condiţii de lumină solară cu strălucire puternică amplificată de zăpadă sau nisip, de suprafaţa apei sau de altitudine. Aceste filtre nu trebuie utilizate la conducerea autovehiculelor, pe timp de zi sau seara.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha