14
None

Roller Dermatologic – o nouă terapie pentru cicatricile postacneice

După îndelungi căutări şi încercări ale specialiştilor de a găsi metoda ideală în tratarea cicatricilor postacneice, s-a creat un dispozitiv care prin mecanismul de funcţionare, îmbină avantajele unei recuperări ultra rapide şi lipsa durerii. Acest dispozitiv este numit roller dermatologic sau dermaroller.

Rollerul cu microace DTS® - DiskNeedle Therapy System este un dispozitiv de formă cilindrică prevăzută cu 540 micro-ace cu care se pot trata diferite probleme ale tegumentului -  tratamentul cicatricilor postacneice, ridurilor superficiale ce brăzdează obrajii, problemelor de pigmentaţie, vergeturilor, porilor dilataţi  - FĂRĂ A CAUZA DURERE.

Acele rollerelor cu microace DTS® - DiskNeedle Therapy System sunt tăiate în formă specială (diamant), patentată (micro-leziunile provocate cu astfel de ace, se închid mai repede), cu scopul de a oferi tratamentul medical cel mai sigur şi fără a cauza durere pentru pacient. Acele rollerelor cu microace DTS® - DiskNeedle Therapy System sunt atât de fine şi precise (de la 0.5 la 2.0mm înălţime şi diametru de 0.2mm), încât provocarea rănilor pielii este imposibilă, cu condiţia ca instrumentul să fie folosit conform instrucţiunilor de utilizare.

Toate componentele folosite într-un tratament cu microace DTS® - DiskNeedle Therapy System sunt non-invazive pentru piele şi nu se cunosc efecte secundare ale acestui tratament, spre deosebire de alte tipuri de terapii.

Terapia cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul reacţionează la introducerea acelor la fel cum reacţionează la orice alt obiect care penetrează pielea. Introducerea de ace chrirugicale foarte subţiri este percepută de nervii receptori ai pielii ca un stimul. Acele sunt atât de fine, încât rănirea pielii este nedetectabilă – epidermul rămâne cvasi intact. În schimb, acest stimul nervos transformat în semnale electrice declanşează un proces de vindecare în „cascadă”.

Celulele pielii din jurul canalului format prin înţepare eliberează factori de creştere pentru celulele nediferenţiate care se înmulţesc, formează noi celule, fibroblaştii care vor produce mai multe fibre de colagen şi elastină. Sarcina fibroblaştilor este de a migra către leziune pentru a o vindeca (a închide rana, de a o repara cu fibre de colagen şi elastină).

Canalele produse prin înţepare se închid foarte repede, în termen de 1-2 ore, nefiind necesare intervenţii speciale. Transformarea celulelor nediferenţiate în celule necesare vindecării este un proces automat, ca un drum cu sens unic, misiunea finală a procesului este a se forma noi fibre de colagen care se vor integra între fibrele de colagen existente în dermul superior şi care vor „umple” cicatricile atrofice. Efectul se cumulează şi se formează un nou strat de colagen, proces numit neocolagenogeneză.

Celulele endoteliale care căptuşesc pe interior vasele de sânge (mai ales cele din capilare) sunt stimulate să se înmulţească ceea ce duce la formarea de noi vase capilare care vor transporta mai mult sânge în piele pentru o mai bună oxigenare şi hrănire a acesteia. Acest proces se numeşte neoangiogeneză.

Rollerul cu microace DTS® / DiskNeedle Therapy System poate să creeze până la 500.000 micro-canale în piele în decurs de doar 10 minute, la o adâncime de la 0.5 la 2.0 mm, deschizând astfel calea utilizării ingredientelor active din produsele de îngrijire a pielii (produse de mezoterapie, factori de creştere, acid hialuronic, etc.). Astfel absorbţia produselor de îngrijirea pielii poate să crească până la 3000%, comparativ cu aplicarea tradiţională.

În acelaşi timp, „daunele” produse de rollerul cu microace DTS® - DiskNeedle Therapy System sunt minime, fără să afecteze partea sănătoasă a tegumenului, lucru care nu se poate spune despre alte tehnici de refacere a suprafeţii pielii (laser, peeling, etc.). Deoarece epidermul rămâne intact, perioada de refacere este una foarte scurtă, iar producerea stimulată de colagen este îndreptată către îmbunătăţirea texturii şi calităţii tegumenului.

Folosirea medicală a rollerelor cu microace DTS® - DiskNeedle Therapy System este o alternativă viabilă la tratamentul cu laser pentru refacerea pielii, fără a implica o procedură  foarte costisitoare sau invazivă. Microneedling-ul cu rollere DTS® - DiskNeedle Therapy System  îmbunătăţeşte starea pacienţilor, care prezintă:cicatrici postacneice; hiperpigmentare; riduri faciale şi decolteu, pori dilataţi, vergeturi în stadiul incipient.

Avantajele acestei terapii sunt multiple:

Tratamentul este neinvaziv, perioada de vindecare fiind foarte scurtă (între 30 min şi 2 ore), poate fi folosit pe orice tip de piele, în combinaţie cu alte tratamente, aria tratată poate fi extinsă (faţă, scalp, decolteu, gât).

www.dermestetica.ro

Comentarii


lacramioara

buna seara as avea si eu o intrebare pentru acnee exista vreun tratament, am incercat f multe creme si nu au avut nici un efect!va multumesc

Nov. 29, 2016, 10:36 p.m.
0
0

darie adina

da aspirina diyolvata in putina apa cat sa formeye o pasta, sa nu curga ,de 3 ori pe saptamana si ai scapat de problema,iti spun propria experienta am avut acnee de 15 ani

Aug. 13, 2017, 3:07 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha