47
None

Risc de a vedea dublu după operaţia de strabism?

Paul Andrei

     Bună ziua, d-na dr. Daniela Cioplean!

     Am 23 ani şi am observat că nu pot să mă uit cu ambii ochi normal. Văd doar cu ochiul stâng, iar dreptul îmi fuge în partea dreaptă jos. Am fost anul acesta la un medic oftalmolog şi mi-a găsit următorul diagnosti:

  • OD: Exotrop OS: Hiperfuncţie oblic unic. Mi-a prescris să port ochelari permanent OD: -2,50 refractar +2,50 duplex 87 OS: 0,00 şi să revin după 6 luni la control.

    De curând, am fost la alt cabinet oftalmologic din Bucuresti şi mi s-a spus că dacă mă operez s-ar putea ca după operaţie să văd dublu. Mi-a făcut un test ţinând capul drept şi trăgându-mi ochiul drept în poziţie normală. M-a pus să mă uit la un anumit obiect şi îl vedeam într-adevăr dublu din acea poziţie. Ţin să precizez că d-na oftalmolog mi-a spus că în cazul în care o să văd dublu după operaţie nu va mai avea ce face şi o să văd toată viaţa dublu. TOTUŞI, AŞ VREA SĂ ŞTIU DACĂ AR MAI FI VREO SPERANŢĂ şi DACĂ M-AŞ PUTEA OPERA? Vă mulţumesc !

Gabriel B. (pacient)

     Salut Paul Andrei! Îţi recomand cu toată căldura să mergi să te vadă d-na dr. Daniela Cioplean de la clinica OFTAPRO din Bucureşti. Eu m-am operat de două ori la d-na dr. şi acum lucrurile sunt aşa cum mi-am dorit. Clinica este specializată în probleme de strabism. Şi eu am fost avertizat asupra riscului unei vederi duble dar asta doar ca o fază de tranziţie post-operatorie de câteva zile. Acest lucru în realitate nu s-a întâmplat deloc după intervenţia chirurgicală. D-na dr. este foarte de treabă şi sunt sigur că îmi vei mulţumi pentru sfat. Mult succes şi aştept să-mi spui că lucrurile s-au rezolvat favorabil. O seară bună.

Cioplean Daniela

     Buna ziua, Andrei,

     Se pare că ai o pareza congenitală de Muschi Oblic Superior, însoţită de un strabism divergent, care se operează cu succes şi rezultate bune! Testele care ţi s-au făcut nu sunt relevante, sunt total depăşite şi din păcate trebuie s-o spun, relevă lipsa de actualizare a cunoştinţelor a medicilor care, din punctual meu de vedere nu sunt suficient de bine specializaţi în acest domeniu. În ţara noastră, strabismul este “diagnosticat şi tratat“ de către majoritatea oftalmologilor fără însă ca nivelul de cunoştinţe de specialitate să depăşească nivelul anilor 1950. Există doar câţiva strabologi “la zi”. Sfatul meu este să vii la o consultaţie ca să facem o evaluare corectă la nivelul momentului în care ne aflăm şi să-ţi dau toate detaliile legate de alternativele de tratament. La mulţi ani !

Paul Andrei

      Buna ziua d-nă doctor!

     Am sunat la clinică şi mi-am făcut programare pentru consultaţie la Dumneavoastră. Vă mulţumesc din tot sufletul că mi-aţi răspuns şi că mi-aţi dat o speranţă. La Mulţi Ani şi Dumneavoastră!  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha