45
None

Rinita alergică la copii

Rinita alergică este o boală din ce în ce mai răspândită în lume, ea afectează aproximativ 10% din populație și este întâlnită încă din perioada copilăriei. De cele mai multe ori primele simptome ale rinitei alergice la copil apar după vârsta de 3 ani. Boala are o componentă genetică, fiind mai frecventă în familiile unde există persoane alergice.

Nu doar polenul e de vină
La bebeluși, rinita alergică este, de obicei, cauzată de o reacție a imunoglobulinei la diverși alergeni prezenți în mucoasa nazală.

Sensibilitatea la alergenii din aer apare sub forma rinitei alergice la copiii mai mari de 2 ani, cu toate acestea este mai comună vârstei de peste 4 ani. În schimb, copiii mai mici de 2 ani, au sensibilitate mare la alergenii din interior cum ar fi: acarieni din praf, animale de companie, gândaci, mucegaiuri și polen.

Medicamentele, detergenții și produsele cosmetice pot cauza alergii și copiilor, nu doar adulților.

Alergie sau doar o răceală?
Răcelile trec de obicei în perioade cuprinse între o săptămână și 10 zile. Alergiile, nu.

Recomandare
Pentru rinită alergică la copii, 3F Plantamed recomandă Narivent de la DMG D.M.G. Italia partener specializat in dispozitive medicale ce trateaza afectiunile nazale.


Narivent reduce edemul, congestia nazală și alte simptome semnificative la copiii cu rinită alergică.

În urma studiilor făcute pe un eșantion de pacienți cu vârstă pediatrică (vârstă medie 9,6 ani) cu diagnostic de rinită alergică intermitentă sau persistentă, tratați cu Narivent timp de 4 săptămâni, în urma evaluării subiective a simptomelor, înainte și după 30 de zile de tratament, s-a dovedit că Narivent are rezultate comparabile cu corticosteroidul nazal, dar cu un profil de siguranță mai ridicat.

La adulți se recomandă asocierea cu Rinopanteină (unguent sau spray): reface integritatea structurală și funcțională a mucoasei nazale, o lubrifiază și o hidratează, este recomandarea de primă intenție în rinita atrofica și hipertrofica, alergica și medicamentoasă.

Narivent reduce edemul și inflamația de la nivelul mucoasei nazale la persoanele cu teren alergic

De primă intenţie în:

  • Rinită alergică
  • Inflamații acute și cronice rinosinuzale
  • Tratamentul si profilaxia postchirurgicală a polipozei nazale
  • Rinosinuzită acută şi cronică
  • Tratamentul postoperator al inflamațiilor rinosinuzale

Recomandări, compoziție și administrare, puteți găsi pe: www.plantamed.ro


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha