47
None

Reducerea dioptriilor cu aparatură de ultimă generaţie

     Cea mai modernă metodă de a scăpa definitiv de ochelari sau lentile de contact este chirurgia refractivă (operaţie cu laser) - mai exact, aceasta corectează viciile de refracţie ale ochiului, care apar prin modificări ale corneei şi/sau cristalinului. Viciile de refracţie corectate prin aceste metode includ miopia, hipermetropia şi astigmatismul. Corecţia presbiopiei (scăderea, cu vârsta, a posibilităţii de a citi de aproape) cu ajutorul tehnicilor laser nu a luat încă o mare amploare şi, chiar dacă se face în anumite centre oftalmologice din lume, corecţia nu este permanentă şi nu are proba timpului.

Miopia de până la -7 D se poate reduce prin operaţii cu laser (Lasek, Prk, Lasik). Hipermetropia  se corectează prin laser cu destulă precizie până la +4 D, depinzând de caz. Astigmatismele de 3-4D se pot corecta cu laser.

     În cazurile în care dioptriile sunt mai mari de -7 la miopie, +4 la hipermetropie sau 3 la astigmatism, singurul mod de scădere a numărului de dioptrii este schimbarea cristalinului. În acest caz se înlocuieşte cristalinul natural cu un cristalin artificial adaptat la puterea dioptrică necesară. În cazul în care dioptriile sunt foarte mari, sunt disponibile cristaline personalizate.

    Pentru a beneficia de operaţii cu laser, trebuie ca vârsta să fie, cel mai bine, de  peste 18-20 ani, refracţia oculară să fie stabilă, adică să fim siguri că dioptriile nu mai cresc (mai ales în cazul miopiilor), operaţia este recomandată pentru cei care vor să renunţe la ochelari sau lentile de contact.

     Pacienţii nu trebuie să aibă alte afecţiuni sistemice (reumatism articular acut, diabet zaharat, LES, leucemii, limfoame sau alte neoplazii etc.).

     Persoanele care au purtat lentile de contact vor întrerupe purtarea lor cu 1-2 săptămâni înainte de operaţie. Preoperator, se vor face diverse măsurători (autorefractometrie, keratometrie, topografie corneană, pahimetrie şi chiar câmp vizual). Operaţia se realizează fără internare, cu anestezie topică (picături).

           Atenţie! Vederea obţinută postoperator nu o va depăşi pe cea care poate fi obţinută cu cea mai bună corecţie cu ochelari.

     Tipuri de operaţie cu laser sunt: PRK (photorefractive keratectomy) sau fotokeratectomia refractivă se bazează pe fotoablaţia ţesutului cornean anterior în zona optică; se realizează o remodelare a suprafeţei de ordinul micronilor. Laserul se aplică numai pe partea anterioară a corneei timp de 30-60 secunde.

     LASEK (Laser assisted subepithelial keratectomy) seamănă cu precedenta, dar este mai bine tolerată.

Aceste două metode (LASEK şi PRK) sunt cele mai lipsite de riscuri.

     LASIK (laser în situ keratomileusis) - Este o autogrefă refractivă, lamelară, care permite corecţia prin aplatizarea curburii corneene anterioare. Se realizează o keratectomie lamelară, respectiv îndepărtarea straturilor anterioare ale corneei, se aplică laser, apoi grefonul se repune la loc. Prezintă mai multe riscuri decât LASEK şi PRK.

     În primele 24-72 ore, postoperator, apare senzaţia de corp străin, lăcrimare, fotofobie, chiar durere care cedează la administrarea de antialgice în câteva ore. Imediat postoperator, bolnavilor li se aplică lentile de contact terapeutice, timp de 5-7 zile. Vor purta ochelari de soare pentru protecţie şi vor urma tratament topic cu antiinflamatorii steroidiene şi nesteroidiene, cicatrizante corneene etc.

     În prima lună, pacienţii vor evita expunerea la soare, aburi, fum, machiaj, efort fizic excesiv. Postoperator se face control la 24 ore, 7 zile, 30 zile, 3 luni. Recuperarea totală postoperatorie este variabilă, putând dura până la câteva luni.

     Pe termen lung, în majoritatea cazurilor, evoluţia postoperatorie este favorabilă. Pentru metodele LASEK şi PRK, complicaţiile care pot apărea sunt rare, constând în: vindecare lentă a epiteliului cornean, “haze” (ceaţă) cornean şi halouri, dificultate la vederea nocturnă sau la lumină puternică, regresia corecţiei refractive. Infecţiile oculare sunt extrem de rare, fiind dependente de respectarea unei igiene riguroase de către pacient.

     După LASIK, pot apărea: amputări sau pierderea ale flapului, flapuri incomplete sau neregulate, perforaţie corneană, defecte epiteliale, keratită lamelară difuză. Există disponibile în ţara noastră aparate laser de ultimă generaţie, respectiv 2010, care oferă în plus faţă de generaţiile anterioare precizia mult mai mare a corecţiei dioptriilor şi creşterea confortului pacientului.

     Operaţia de scădere a dioptriilor cu laser are o rată foarte mare de succes, este uşor suportată de pacient, iar vindecarea este rapidă. În România, preţul unei astfel de operaţii, cu toate că se efectuează cu exact aceeaşi aparatură de ultimă oră, este mult mai mic decât în ţările vecine, Comunitatea Europeană sau Statele Unite ale Americii.

„Up-date octombrie 2015: Evolutia tehnologiei in medicina este fantastica. Ultimii 5 ani au adus progrese uimitoare in chirurgia refractiva, acum este posibil sa corectam miopia mare, de pana la -10 dioptrii, cu ajutorul femtolaserului VisuMax Zeiss, prin tehnica ReLEx SMILE, cea mai moderna si sigura tehnica pentru reducerea dioptriilor la ora actuala. Pentru mai multe informatii despre SMILE, dar si pentru informatii actualizate despre PRK si FemtoLasik va invitam sa vizitati site-ul de informare ScapaDeOchelari             

Comentarii


madalina

buna ziua. eu am o miopie forte. -10 la ochiul stang si -20 la ochiul drept. am vreo sansa de a vedea vreodata fara ochelari? ma pot opera? am 23 de ani. multumesc. astept raspuns daca se poate.

Jan. 12, 2011, 4:58 p.m.
11
1

Dr. Andrei Filip

Buna seara Madalina. Dioptriile tale se pot reduce la zero. Trebuie sa vii la o consultatie si dupa investigatii vom sti ce este de facut.

Jan. 27, 2011, 11:20 p.m.
5
2

cotovanu liliana

buna ziua am facut o operatie de cataracta acum 10 ani iar dupa 2 ani am facut si pentru cataracta secundara Acum am impresia ca iar scade vederea .As dori sa stiu de cate ori poate sa apara cataracta secundara pentru ca nimeni nu ma lamureste si trebuie sa iau masuri . alte simptome nu am .va multumesc si astept sfatul si parerea dumneavoastra

Jan. 31, 2011, 7:02 p.m.
3
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, Cataracta secundara apare o singura data. Va sfatuiesc sa veniti la un consult pt. evaluare. Pt programare sunati la clinica. Detalii pe www.amaoptimex.ro

Feb. 1, 2011, 11:02 p.m.
4
0

vali raducu

OS-PRK si OD-LASINK la miopia -4,75 la ambii ochi, dar nu mi sa dat un raspuns clar de ce a recurs la doua metode de operatie diferite. Au mai fost cazuri De ce cu OD vad bine si cu OS in ceata? de ce ma doare capul si am o stare de disconfort? vai putea vede bine si cu Os?

Feb. 17, 2011, 4:34 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, Raspunsul la intrebarile dvs. le veti putea primi de la medicul care v-a operat. Daca doriti un punct de vedere trebuie sa veniti la un consult.

Feb. 17, 2011, 5:16 p.m.
1
0

Nicula Catalina

Buna seara, Am 23 ani si port la ochelarii +5,ma pot opera prin implant de cristalin artificial?As dori sa stiu daca dupa aceasta operatie dioptria va fi redusa la zero si cat m-ar costa .Vreau sa vin la clinica Ama Optimex in luna mai 2011.Va multumesc!

Feb. 21, 2011, 11:04 p.m.
5
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, dioptriile se pot reduce la zero. Pretul variaza in functie de dioptria cristalinului. Dupa consult si investigatiile specifice va pot spune ce metoda chirurgicala vi se potriveste si pretul acesteia. Toate variantele de pret posibile le gasiti pe pagina noastra de internet www.amaoptimex.ro la "preturi". Daca mai aveti intrebari nu ezitati sa ma intrebati. O zi buna.

Feb. 22, 2011, 2:19 p.m.
6
1

Nicula Catalina

Buna seara, Va multumesc pentru raspuns,domnul doctor!Am citit la rubrica preturi si am observat ca pretul variaza intre 3900 ron si 6500 ron pentru operatia cu implant de cristalin multifocal.Dar 6500 ron este pentru un ochi sau am nevoie de 13000 ron pt ambii ochi?

Feb. 24, 2011, 10:54 p.m.
1
1

Dr. Andrei Filip

Buna, pretul de care ma intrebi este pt un ochi (6500 lei), dar raspunsul il stim dupa ce te consult, pt. ca exista sansa sa se poata reduce cu laser. In aceasta situatie pretul este de 2100 lei/ ochi + 320 lei investigatiile.

Feb. 25, 2011, 4:57 p.m.
1
0

alina

Buna ziua, Am miopie (-2.75) si corneea subtire (460 microni). In acest caz as putea sa ma operez pentru reducerea dioptriilor la zero?

Feb. 28, 2011, 12:08 p.m.
3
0

Varvara Lucian

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca la clinica Amaoptimex pot face operatie LASEK sau PRK. Mentionez ca am o conjunctivita alergica (indiferent de tratamente - Tobradex sau altceva, nu-mi dispare roseata oculara, mai ales la sacul conjunctival) si dioptrii -1,75 la ochiul stg si -1,25 la dreptul. Multumesc mult.

Feb. 28, 2011, 4:59 p.m.
2
0

Dr. Andrei Filip

Buna Alina, se poate face operatie prin metoda Lasek sau Prk. In clinica mea se folosesc exclusiv aceste tehnici. Intra si citeste pe www.lasek.ro

Feb. 28, 2011, 8:06 p.m.
2
1

Dr. Andrei Filip

Buna seara d-le Lucian Varvara, In clinica Ama Optimex se folosesc exclusiv aceste tehnici, detalii pe www.lasek.ro . Apropo de conjunctivita alergica ar trebui sa veniti la o consultatie si sa vedem despre ce este vorba. In principiu ar trebui sa putem rezolva conjunctivita si apoi sa corectam dioptriile. Va recomand sa nu folositi timp indelungat, fara supravegherea medicului, picaturi care contin cortizon.

Feb. 28, 2011, 8:10 p.m.
5
0

Aurelia

Buna seara Am 31 ani si aceste dioptri: OD: - 1.75 cu +2.75 OS: - 1.75 cu + 2.75 In acest caz ma pot opera pentru reducerea dipotriei? Multumesc.

March 3, 2011, 1:14 a.m.
2
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, in principiu acest numar de dioptrii se pot reduce la zero. Trebuie sa veniti sa facem niste masuratori specifice si vom afla care este situatia in cazul dvs.

March 7, 2011, 9:49 p.m.
1
0

saulean claudia

buna seara ,va rog sa imi spuneti pretul corect cu tot cu consultatie interventie si tot ce se mai i-a in calcul,ca sa vad unde ma aflu cu banii.eu am miopie de st.-1.75 si dr.-1.5.ma intereseaza pretul si daca se poate plati si in rate.astept raspuns urgent.va multumesc

March 15, 2011, 1:02 a.m.
2
1

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, Pretul este: Consult 80 lei, investigatii si masuratori specifice 320 lei, Corectie laser 2100 lei/ochi. Nu se poate plati in rate. O zi buna!

March 15, 2011, 1:42 p.m.
2
0

Loredana

Buna ziua Ca toata lumea va deranjez si eu cu o intrebare...Am 23 de ani si sufar de astigmatism cilindric (asa mi s-a spus ca se numeste) la OS -4 cu cilindru -2 si la OD -3 cu cilindu -2...se poate face ceva in cazul meu prin metoda lasek?Nu stiu daca dioptriile sunt in crestere..pana acum un an am purtat fara cilindru iar la ultimul control in dec 2010 au descoperit k imi trebuie..As dori sa stiu daca se poate ajunge la zero.Va mutumesc si ast cu nerabdare rasp.

March 22, 2011, 11:30 a.m.
5
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, In general aceste dioptrii se pot reduce la zero prin tehnica lasek, dupa consult va pot spune si in cazul dvs. Va trebui sa evaluam daca dioptriile sunt stabile. O zi buna!

March 22, 2011, 1:43 p.m.
1
0

Prisacariu Florin

Buna ziua! Am 22 de ani si de curand am consultat un medic oftalmolog care m-a diagnosticat cu astigmatism mixt la OS si mi-ar trebui o lentila de contact rigida cu +1 sferic si - 3,75 cilindric dar mi-a spus ca asa ceva nu exista maxim -2,25 cilindric.nu stiu ce sa ma fac tinand cont ca intentionez sa fac cariera ca conducator auto profesionist.Astept un sfat multumesc.

March 30, 2011, 10:17 p.m.
1
0

iordan

buna ziua .am -9 la ochiul drept si -7 la ochiul stang .asi dori sa va intrb cat ma costa aceasta operatie .vreau sa va spun ca am avut acum 10 ani -5 dar am nascut normal si mi au crescut dioptriile la -9 si -7.

April 9, 2011, 9:06 a.m.
2
1

Dr. Andrei Filip

Buna seara, pentru a va raspunde corect trebuie sa va fac niste masuratori care ne vor spune ce fal de tehnica este necesara pt reducerea dioptriilor. In principiu aceste dioptrii se pot reduce la zero. De prima intentie ma gandesc la o tehnica laser care costa 2100 lei/ ochi. Raspunsul exact il aflam dupa consult. Ma puteti contacta pt detalii la andrei@amaoptimex.ro

April 10, 2011, 2:36 a.m.
5
0

valy

Buna Dr doctor, am si eu o problema din nastere, am un ochi caprui si unu verzui...dupa cate am aflat am heterocromie. As dori sa stiu dak exista vreo operatie sa am ochii de aceasi culoare ? si kt costa operatia ? ast rasp d-voastra .Va multumesc!

April 10, 2011, 5:29 a.m.
9
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, Problema dvs. nu are rezolvare chirurgicala. Exista o varianta de tratament cu picaturi dar pentru asta este bine sa veniti mai intai la oconsultatie. Dupa va pot sfatui.

April 11, 2011, 1:22 p.m.
10
1

robert

Buna seara As vrea sa ma operez la ochi, dar nu mai stiu ce dioptrii am.Daca vin la un consult, doar pt.a stabil dioptriile, cat ma costa? Va multumesc

April 13, 2011, 2:24 a.m.
9
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, Consultul complet, prin care aflam si ce dioptrii aveti, costa 80 lei. Daca doriti sa faceti investigatiile specifice, necesare operatiei de reducere a dioptriei, aceste costa 320 lei. Pt alte detalii puteti sa-mi scrieti la andrei@amaoptimex.ro

April 13, 2011, 2:39 p.m.
8
0

robert

Buna seara As vrea stiu care metoda este mai buna dupa parerea dumneavoastra si de ce? LASEK sau LASIK ???

April 19, 2011, 2:01 a.m.
7
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, Eu fac numai Lasek / PRK. Pe siteul nostru www.lasek.ro gasiti explicatii. Link: http://www.amaoptimex.ro/index.php?q=ro/node/23

April 20, 2011, 1:35 a.m.
4
0

Valy

Buna ziua! Am 18 ani si in urma cu 2 ani am aflat ca am miopie din nastere la ochiul stang.Doamna doctor la care am fost la control a depistat +5 dioptrii la ochiul respectiv si de 2 ani port ochelari pt stabilizarea dioptriei.As dori sa stiu care este varsta minima la care se poate face operatia,si daca in situatia de fata ma pot opera.Va multumesc!

May 15, 2011, 7 p.m.
0
2

Mihai

Buna ziua, am 14 ani , de 1 an port ochelari de vedere, pot sa va spun ca am dioptrii mici; Dar mai tot timpul imi simt ochii "uscati" si ma tem sa nu-mi creasca dioptriile pt. ca vreau sa dau la Academia de Politie...Aveti vreo recomandare ?

Sept. 6, 2011, 6:07 p.m.
0
0

madiza

Buna ziua! Am o fetita de 1 an si 6 luni, care a fost operata de cataracta congenitala la 6 saptamani si la 8 luni de cea secundara.In urma transplantului a ramas cu o dioprie de +9, dupa cea a purtat 4 luni ochelari si a facut exercitii zilnic cu ocluzorul dioptria i-a scazut la +8. La sfarsitul lui octombrie ar trebui sa mergem din nou la control, dar eu as dori parea si a altui specialist cu privire la aspectul ochiului, la ce masuri ar mai trebui sa iau pt a ajuta la vindecarea ochisorului sau chiar sa nu mai poarte ochelari. Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra!

Sept. 15, 2011, 5:28 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, In principiu nu se poate discuta de reducerea dioptriilor decat dupa varsta de 18 ani. Deocamdata trebuie sa faceti exercitii pt a stimula cat mai mult vederea. Un sfat corect il pot da numai dupa ce o vad pe fetita. Pentru programare trebuie sa sunati la clinica.

Sept. 16, 2011, 1:04 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Salut Mihai, in principiu dioptriile si senzatia de ochi uscati nu trebuie neaparat sa fie legate, decat daca dioptriile nu mai sunt cele corecte. Te sfatuiesc sa vii la un consult pentru a stabili ce este de facut. Pentru programare trebuie sa suni la clinica.

Sept. 16, 2011, 1:13 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Valy si scuze pentru intarzierea raspunsului dar acum am vazut mesajul. Trebuie sa iti spun ca este ceva neclar in mesajul tau, miopia inseamna dioptrii cu minus. Te sfatuiesc si pe tine sa vii la o consultatie pentru a stabili ce este de facut. Pentru programare trebuie sa suni la clinica.

Sept. 16, 2011, 1:16 a.m.
1
0

florin

Dle Dr.Filip Andrei, Cat costa o astfel de operatie? Daca putem vedea comentariile a 1-2 fosti pacienti?

Sept. 18, 2011, 3:06 p.m.
1
0

madalen

buna ziua, as vrea sa stiu daca ma pot opera de miopie la un singur ochi: la cel stang am -1,5, iar la cel drept am -4 (dar nu se corecteaza complet -mi s-a zis ca nu mi poate da o pereche de ochelari cu o diferenta de dioptrii mai mare), vreau sa stiu daca m - as putea opera doar la cel drept?am 25 de ani

Oct. 24, 2011, 2:16 p.m.
1
0

ALINA

buna seara! pentru cataracta congenitala exista vreo solutieatie in afara de operatia in primele luni de la nastere? chiar nu se poate opera sau vreo solutie de vindecare? nici in strainatate? avand in vedere evolutia tehnologiei, poate se inventeaza ceva, multumesc tare mult, 26 de ani

Oct. 25, 2011, 10:04 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Alina, te sfatuiesc sa vii la consult. Trebuie sa vad exact care este situatia ta si dupa voi sti ce este de facut.

Nov. 1, 2011, 10:45 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Madelen, sigur ca se poate numai la un ochi dar daca ai dioptrie si la celalalt ce rezolvam? ideea operatiei este sa vezi bine cu amandoi ochii, nu?

Nov. 1, 2011, 10:47 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Salut Florin, operatia laser costa 2100 lei/ochi. Despre comentarii nu te pot ajuta eu.

Nov. 1, 2011, 10:49 p.m.
0
0

razvan panait

buna seara ,domnule doctor! am facut acum 3 zile o operatie lasik la ambii ochi ,.sunt in per de recuperare si noaptea am deficente de vedere la lumini de ex semafor ,stopurile la masini ,lumina de la stalpii iluminatori ..vad putin in ceata si in halou ,adica aceste lmini le vad ca niste floricele..imi cer scuze dar nu stiu cum sa ma exprim exact! este normal sau trebuie sa aung imediat la control ?multumesc

Nov. 6, 2011, 9:30 p.m.
0
0

razvan panait

buna seara ,domnule doctor! am facut acum 3 zile o operatie lasik la ambii ochi ,.sunt in per de recuperare si noaptea am deficente de vedere la lumini de ex semafor ,stopurile la masini ,lumina de la stalpii iluminatori ..vad putin in ceata si in halou ,adica aceste lmini le vad ca niste floricele..imi cer scuze dar nu stiu cum sa ma exprim exact! este normal sau trebuie sa aung imediat la control ?multumesc

Nov. 6, 2011, 9:30 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, sfatul meu este sa va adresati medicului care va operat. Stiind cazul este sigur in masura sa va raspunda corect la intrebari. Succes!

Nov. 7, 2011, 11:25 p.m.
0
0

cristina ionescu

buna ziua. port ochelari de la varsta de 3 ani,am avut un strabism la ochiul stang pe care l-am operat in urma cu 9 ani dar din cand in cand(mai ales cand sunt obosita) imi fuge putin ochiul.am fost diagnosticata si cu ambliopie la acest ochi,iar hipermetropia este de 2,5 la ochiul drept si 3,5 la ochiul stang.se poate face o operatie cu laser?

Nov. 20, 2011, 11:23 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, in mod normal se poate face operatie laser. Trebuie sa veniti la clinica pt masurator. Numai dupa stim exact ce se poate face. O zi frumoasa!

Nov. 21, 2011, 5 p.m.
0
0

ionela constantin

buna ziua am 30 de ani am hipermetropie port ochelari os +2 si od +2.5 iar cu picaturi pt dilatarea pupilei am dioptri mai mari vreau sa fac operatie cu laserul am sanse sa mai bine decat cu ochelari pe care ii am

Nov. 26, 2011, 4:35 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, trebuie sa veniti la consult si dupa investigatii si masuratori vom sti ce pot face. O seara frumoasa!

Nov. 30, 2011, 6:18 p.m.
0
0

Alina

Buna ziua! Ma numesc Alina, am 30 ani si port ochelari de 5 ani, avand dioprii de - 1,25 la ambii ochi. mentionez ca doar la dispatnta am probleme cu vederea. va rog sa-mi spuneti daca pot fi operata, sa scap de ochelari! Multumesc anticipat! Sarbatori frumoase!

Dec. 21, 2011, 12:16 p.m.
0
0

naie

am un nepotel de 7 ani, are la ochiul st.-18 iar la cel dr.-17 poate scapa de ochelari sau sa=i fie reduse dioptriile, unde ne putem adresa ?

Jan. 31, 2012, 4:30 p.m.
0
0

catalin

Buna,am probleme din nastere cu ochi,am hipermetropie si mi sa spus ca va trebui sa ajung pana la numarul +9 ,acum port +4,5 la un ochi si +5,5 la celalat,cu ochelarii nu am probleme de citit sau orientare,mi se pare normal.Acum problema este la ochiul drept cu care vad mai greu/rau la panou vad primele 2 randuri de cifre dar nu le pot deosebi,cu stangu vad fara ochelari primele 4 randuri.Intrebarea mea este pot sa fac operatie doar la ochiul drept ? nu suntprea mai dioptrile ? din experienta dumniavoastra ati avut rezultate cu dioptrii asa de mari ? Va multumesc

Feb. 2, 2012, 1:29 p.m.
1
0

Saptamana Medicala Administrator

Dr. Andrei Filip:\r\nRaspuns pt NAIE: Buna ziua, Dioptriile nepotelului se pot reduce chiar la zero, dar numai 18 ani. Deocamdata trebuie sa poarte ochelari, mai tarziu poate purta lentile de contact. Detalii la www.amaoptimex.ro

Feb. 20, 2012, 2:06 p.m.
0
1

Saptamana Medicala Administrator

Dr. Andrei Filip Raspuns pt CATALIN: Buna seara, din experienta mea cred ca le putem reduce la amandoi ochii. Pentru a va putea spune exact trebuie sa veniti la o consultatie. In urma investigatiilor specifice vom gasi care este cea mai buna solutie. detalii pe www.amaoptimex.ro.

Feb. 20, 2012, 2:07 p.m.
1
0

Saptamana Medicala Administrator

Raspuns Dr. Andrei Filip Buna Alina si scuze pentru intarzierea raspunsului. In mod normal dioptriile tale pot fi reduse la zero cu operatie laser. Pt detalii contacteaza-ma la: andrei@amaoptimex.ro O zi frumoasa!

Feb. 20, 2012, 4:48 p.m.
0
0

dana

Buna ziua,fata mea are 24 ani si are astigmatism si boala ochilui lenes .Se poate interveni chirurgical pt.aceste diagnostice ?Multumesc

Feb. 27, 2012, 7:33 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, astigmatismul se poate corecta chirurgical. Apropo de ochi lenes dioptriile prezente sunt de cele mai multe ori responsabile. Trebuie sa veniti la consultatie si in urma masuratorilor specifice vom sti ce este de facut. Pt detalii ma puteti contacta la andrei@amaoptimex.ro

Feb. 28, 2012, 10:55 a.m.
0
1

mihaela

buna seara am si eu o rugaminte la dumneavoastra am un baiat de 8 ani si a purtat ochelari 1an si jumate dioptria +1,50 la stangu si 1,00 la dreptu cank am fost la spital mia zis k are 9,50 la stangu si 4,50 la dreptu as vrea sa stiu dak se poate face cva sa isi mai revina si dak se opereaza ce are el k medici spun k asa sa nascut k nervu ochiului nu sa dezvoltat sunt disperata va rog sa imi dati un raspuns ce pot face ptr copilul meu va multumesc astept raspuns urgent

March 9, 2012, 2:41 a.m.
0
0

serbezeanu

domnule doctor ,port ochelari OD sferic-0,75,cilindric-1 si la stingul la felse poate opera ?,si cam cit ar fi costurile??

March 10, 2012, 9:47 a.m.
0
0

Mihai Cristian

buna ziua, am astigmatism hipermetropic de +7 la ochiul stang,,ochiul drept este aproape normal se pot reduce dioptriile la zero prin implant de cristalin?si se poare face operatia acum la 21 de ani?

March 12, 2012, 12:10 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Mihaela, La varsta aceasta trebuie sa poarte ochelari. Reducerea dioptriilor se poate face numai dupa 18 ani. Pt mai multe detalii trebuie sa il consult. Succes!

March 19, 2012, 3:42 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua D-le Serbezeanu, Dioptriile dvs. se pot reduce la zero. Costul operatiei este de 2100 lei/ochi. Inainte de operatie se fac niste investigatii si masuratori specifice care costa 320 lei. Pt mai multe detalii accesati www.amaoptimex.ro sau ma contactati la andrei@amaoptimex.ro.

March 19, 2012, 3:45 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua d-le Mihai Cristian, In principiu va pot reduce dioptriile. Inainte de a ma pronunta pt ce tehnica vom alege trebuie sa veniti sa va consult. Ma puteti contacta pe andrei@amaoptimex.ro

March 19, 2012, 3:47 p.m.
0
0

aura

buna ziua, fratiorul meu in varsta de 12 ani a fost diagnosticat cu hipermetropie si are la ochiul drept + 1,50 s + 3,50 si 110 egal cu 8 iAR LA OCHIUL STANG + 2,25 SI +3,50, 170 egal cu 7 si nu inteleg ce semnifica valorile astea ca am mers la control in italia unde locuim acum si nu prea inteleg bine de la doctor si nici nu explica pe intelesul nostru, daca ne puteti ajuta cu un raspuns multumesc frumos

March 24, 2012, 3:09 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Aura, Inseamna ca are astigmatism hipermetropic si ca este nevoie de ochelari. Nu este grav. Purtand ochelari nu vor scadea dioptriile ci il ajuta sa vada bine. Dupa varsta de 18 ani aceste dioptrii se pot reduce cu ajutorul laserului. Succes!

March 25, 2012, 1:07 p.m.
0
0

larisa

Buna ziua,am un baiat de 4 ani de la varsta de un an poarta ochelari,a inceput cu dioptrie +5,a urcat la +8 cu +7 iar acum poarta +9.Intrebarea mea este ce se poate face sai scada dioptria

April 27, 2012, 1:49 p.m.
1
1

ionut

Buna ziua, Am 32 ani si port la ochelari +1.5 (ochi drept) si 0! (ochi stang). de curand am fost diagnosticat cu cataracta si am decis ca este cazul sa fac un implant de cristalin.As dori sa stiu daca dupa aceasta operatie dioptria va fi redusa la zero sau exista posibilitatea sa am in continuare nevoie de ochelari? mentionez ca as dori sa folosesc cristalinul Acrisof Restor.Va multumesc!

April 30, 2012, 10:34 a.m.
0
1

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Larisa, Trebuie tratat corespunzator pt dezvoltarea corecta a vederii. Dioptriile se pot reduce numai dupa varsta de18 ani.

May 1, 2012, 10:12 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Ionut, inainte de toate te sfatuiesc pt o a doua opinie. Poate fi cataracta congenitala care nu este obligatoriu sa fie operata. Esti foarte tanar pentru cataracta si de aceea e ciudat. Cristalinul ales este foarte bun dar exista si mai bun. Dupa un consult, in functie de caz, te pot sfatui corect. Pentru mai multe detalii ma poti gasi la: andrei@amaoptimex.ro

May 1, 2012, 10:18 a.m.
0
0

larisa

buna ziua,daca nu va suparati tratamentul in ce consta,adica ce tratament ii trebuie,trebuie sa poarte numai ochelari sau mai trebuie si altceva.va multumesc pentru raspuns.

May 2, 2012, 10:06 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Ochelari si daca este nevoie ocluzie. Toate acestea se fac sub indrumarea medicului.

May 2, 2012, 6:24 p.m.
0
0

Mariana R

Buna ziua, am 43 ani am ochelari pt. citit de +3,25 cu +2,75 si pot ochelati de +2,25 cu +2,75..sunt interesat de laserul Lasik, pina la ce nr. pot scadea dioptriile si un pret cu aproximatie. Va urez o zi buna.

May 18, 2012, 6:42 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, In mod normal dioptriile dvs se pot reduce fara probleme. Pt inceput trebuie sa veniti la o consultatie, unde in urma investigatiilor vom hotara ce este de facut. Pretul operatiei este 2100 lei/ochi. Pt mai multe detalii ma puteti contacta la: andrei@amaoptimex.ro

May 21, 2012, 4:55 p.m.
1
0

ionut tatar

buna ziua d-le doctor.am 31 de ani si sufar de miopie forte de aproximativ 20 de ani.acum dioptriile mele au ajuns la - 13 la ambii ochi.as vrea sa stiu daca dioptriile se pot reduce la 0 si cu aproximatie costurile operatiei la ambii ochi.va multumesc anticipat

July 4, 2012, 11:59 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, dioptriile se pot reduce la zero. Trebuie sa veniti la o consultatie si in urma investigatiilor specifice putem sti ce trebuie facut si cat costa interventia. Pretul investigatiilor + consult este 320 +80 lei, iar toate variantele de pret le gasiti pe site la www.amaoptimex.ro. Pt mai multe detalii ma puteti contacta la andrei@amaoptimex.ro

July 4, 2012, 7:13 p.m.
1
0

camelia batica

buna ziua. Sunt mama unui tanar de 18 ani care poarta ochelar -2,5 ambii ochi si ar dori sa faca operate cu laser. Se poate la aceasta varsta?

July 6, 2012, 8:58 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, prima conditie este sa aiba peste 18 ani si in ultimul an sa nu mai fi crescut dioptriile. Pt mai multe detalii ma puteti contacta pe andrei@amaoptimex.ro

July 8, 2012, 9:51 p.m.
0
0

dana

buna ziua baiatulmeu afost diagnosticat cu astigmatism mixt in 2011 adica la 14 ani in urma unui control medical la spitalul militar deoarece a dat la liceul militar unde a si intrat .Dupa un an ,adica pe 24 mai 2012 s-a facut vizita anuala la spitalul militar iasi unde afost declarat inapt dandu-i astigmatism miopic compus si ambliopie medie( precizez ca poarta OD +1.25cu cyl -3.5 si OS lentila plana) doctorul de la iasi ne-a spus ca nici cu operatie nu va putea intra intr-o institutie militara vreo data (cred ca din cauza ambliopie ). pe data de 1 iunie a fost la d-voastra la clinica la d-l dr mircea filip si ia spus baiatului ca il poate opera la varsta de 18 ani si poate sa dea la academie .acum nu stiu ce sa mai cred ia spus asa ca sa nu-l necajeasca mai tare sau chiar poate fi operat si poate sa se duca la academie

July 26, 2012, 8:05 p.m.
1
1

redactie

Va recomand sa aveti inceredere in d-l dr mircea filip, este foarte competent si are o dotare deosebita la clinica AmaOptimex.

July 28, 2012, 9:54 p.m.
2
0

oros bianca

am o fetita de 2 ani si 4 luni,a fost diagnosticata cu astigmatism hipermetropic..am inteles ca se poate corecta cu operatie cu laser ..de la ce varsta se poate face operatia[-1,25 od...-1,5 os]..multumesc

Oct. 13, 2012, 9:27 a.m.
1
0

loredana

buna ziua,dnu doctor.eu am -5 la un ochi,-7 la altul.un ultimii ani nu au mai crescut dioptriile.as dori sa fac operatia,dar eu nu sunt aproape de buc,si as dori sa stiu dk intr- zi se poate rezolva operatia la ambii ochi.si care ar fi pretul total,cu analizele necesare ,cu consultul si operatia aproximativ?cam ce suma?si mai e ceva,eu sunt alergica la ampicilina,gentamicina,penicilina,or sa fie nevoie de asa ceva?va rog frumos sa-mi raspundeti.multumesc anticipat

Nov. 2, 2012, 2:24 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Stimata D-na Oros, operatia se poate face numai dupa 18 ani. Pana atunci trebuie sa fie vegheata buna dezvoltare a vederii. Pt mai multe informatii ma gasiti la andrei@amaoptimex.ro

Nov. 2, 2012, 5:58 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna Loredana, operatia se poate face in aceeasi zi cu consultul. Dioptriile se pot reduce la zero. Analizele se fac la mine in clinica. Costul Analizelor este de 350 lei. Costul operatiei este de 2100 lei/ochi. Pt mai multe informatii ma gasiti la andrei@amaoptimex.ro

Nov. 2, 2012, 6 p.m.
1
0

Ida

Buna ziua,\r\n\r\nAm o fetita de 2 ani si 2 luni la care i s-au masurat de curand dioptriile OS +5,25 (ochi ce ii si fuge) si OD - 0,75. Va rog sa-mi spuneti daca prin purtarea de ochelari se poate corecta aceata problema definitiv sau va fi necesara purtarea lor pana la varsta interventiei chirurgicale?

Nov. 6, 2012, 3 p.m.
0
0

Ida

Buna ziua,\\r\\n\\r\\nAm o fetita de 2 ani si 2 luni la care i s-au masurat de curand dioptriile OS +5,25 (ochi ce ii si fuge) si OD - 0,75. Va rog sa-mi spuneti daca prin purtarea de ochelari se poate corecta aceata problema definitiv sau va fi necesara purtarea lor pana la varsta interventiei chirurgicale?

Nov. 6, 2012, 5:44 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Ida. Este greu sa spun ce va fi, sunt sanse sa ramana dioptrii mai mari la OS. Ce va spun sigur este ca e foarte important sa fie tratata corect pt a-si dezvolta normal vederea la cei 2 ochi.

Nov. 6, 2012, 10:20 p.m.
0
0

Loredana

buna ziua...este normal ca ochii sa fie un pic umflati dupa operatia cu laser? multumesc

Nov. 14, 2012, 3:01 p.m.
1
0

mihalcea

buna seara. mati operat acum 3 zile (luni) si astazi dimineata mam trezit ochii (pleoapele) un pic umflate este normal? daca este normal cat timp o sa persiste umflaturine? va rog sa-mi dati un raspuns pentru ca sunt un pic speriata. va multumesc

Nov. 14, 2012, 8:50 p.m.
0
0

aura

Buna ziua, Problemele mele sunt vechi .Nu mi-am corectat ochiul stang , care fugea si cu care nu vad aproape deloc,in copilarie.Acum incep sa am usoare probleme si cu ochiul stang.Am 44 ani.Mai poate fi facut ceva?In sensul ca nu as vrea sa-mi pierd si celalalt ochi

Nov. 17, 2012, 10:39 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, numai dupa un consult va pot raspunde cu exactitate. Fiind ochi slab este f greu sa banuiesc, trebuie sa vad. Detalii pt programare pe www.amaoptimex.ro

Nov. 17, 2012, 10:02 p.m.
0
0

Dragoş

Buna ziua, am astigmatism mixt, +5 la un ochi, si -5 la celălalt. Momentan am 16 ani, dar aş dori sa ştiu ce fel de operaţie trebuie sa fac şi dacă îmi pot reduce dioptriile la 0.\\\\r\\\\nMulţumesc anticipat.

Nov. 27, 2012, 10:21 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Dragos, dupa ce implinesti 18 ani te astept sa reducem dioptriile. O zi frumoasa!

Nov. 27, 2012, 12:06 p.m.
0
0

Remus

Buna! Am 36 ani si port +8 la ambii ochi de cand ma stiu, probabil asa m-am nascut.Ce operatie ar fi recomandata ca sa stiu ce bani ar trebui sa pregatesc si care ar fi sansa de reusita. Nu ma intereseaza redus la 0, la +1 sau 2 ar fi Ok. La dioptria asta se poate laser sau cel mai indicat ar fi implant?

Nov. 27, 2012, 10:36 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata Remus, cu laser se pot reduce 3-4 dioptrii si exista risc mare de regresie. Cea mai indicata varianta este implant personalizat. Costurile le putem afla exact numai dupa masuratori. Toate variantele posibile de pret le puteti vedea pe www.amaoptimex.ro. Pt mai multe info ma gasiti pe andrei@amaoptimex.ro

Nov. 28, 2012, 9:28 a.m.
3
0

Remus

Multumesc deocamdata, un 70% exista mai trebuie un 30% capital si aranjamentele pentru Bucuresti datorita faptului ca sunt din Baia Mare, dar va voi contacta in scurt timp.\r\nMultumesc ancicipat deocamdata.

Dec. 5, 2012, 6:28 a.m.
0
0

ionela

am ambliopie la ochiul drept si vroiam sa stiu daca se pot scadea diopriile in cazul meu

Dec. 6, 2012, 7:35 p.m.
1
0

Crina

Buna ziua,\r\nVa deranjez si eu cu o intrebare:\r\nAm dioptrii mari: -7 si -5, iar la ultimul consult mi s-a gasit o pata neagra pe fundul de ochi (nu stiu daca ma exprim bine, dar eu asta am inteles).\r\nNu stiu daca dioptriile mele s-au stabilizat sau nu, ptr ca medicii la care am fost la consult, aveau pareri diferite...\r\nCredeti ca are rost sa bat drumul pana la Bucuresti, am vreo sansa la operatie? (Loccuiesc in Tg. Mures).\r\nMulltumesc mult!

Dec. 17, 2012, 9:36 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, dioptriile dvs se pot reduce cu laser. Despre ce a gasit la fundul de ochi imi este greu sa ma pronunt fara sa vad. Daca doriti sa gasiti o solutie problemei dvs. cred ca merita sa ne vizitati :). Pentru programare detalii pe www.amaoptimex.ro O seara frumoasa!

Dec. 17, 2012, 11:46 p.m.
0
0

cristina

buna am +8 la ochiul stang si la dreptu se poate face operatie cu laserul

Jan. 8, 2013, 8:49 p.m.
0
0

Elena

buna seara,am miopie,la ochiul stang am -17 iar la ochiul drept am 0,75..de o perioada buna de timp nu mai vad ok cu ochiul drept nici macar cu ochelari,vad mai mereu in ceata si am ochii inlacrimati,plus ca sunt ametita...se poate corecta cv prin operatie ochiul drept?

Jan. 20, 2013, 5:59 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Elena, in principu dioptriile dvs se pot reduce la zero, dar pentru a afla exact ce este de facut este nevoie de un consult. Pt detalii ma puteti contacta pe: andrei@amaoptimex.ro

Jan. 20, 2013, 9:10 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Cristina, sigur ca se poate face ceva, putem reduce dioptriile. Pt detalii ma poti contacta la andrei@amaoptimex.ro. O seara frumoasa!

Jan. 20, 2013, 9:12 p.m.
0
0

razvan

buna seara sunt in brussel am o miopie forte de -8d si -7,5 s as dori sa ma lamuriti si pe mine cu aceiasi curioziotate ca toata lumea costul unei interventie si ce riscuri sunt momentan port lentile de contact multumesc ast ras

Feb. 11, 2013, 9:47 p.m.
1
0

ioan

buna ziua am 35 de ani VOD+2.75,VOD+4.75,credeti ca se poate reduce din dioptrii macar la 2.50 chiar daca o sa port in continuare ochelari?si la ochul stang am multe vene sparte adica o pata rosie in coltul din exterior unde am facut controlul zice ca nu e nimic grav de genul tumora oculara sau altceva,cu respect astept raspuns

Feb. 22, 2013, 8:25 p.m.
0
0

dana

buna ziua d-le doctor baiatul meu are urmatorul diagnostic astigmatism mixt anizometropie od hipermetropie mica os ao-pol anterior de aspect normal exoforie 4DPD/A TW(+)D/A STEREOfly(+)100"(animale)60"(cercuri)ref(ciclopentolat1%x2)od =+3,25-4,25x20 are o acuitate vizula 1cu dificultate cu lentila de contact. As vrea sa stiu daca se poate opera daca se vor reduce dioptriile la 0 si ce acuitate vizuala va aveadupa operatie

March 17, 2013, 8:59 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Razvan, costul interventiei laser este de 2100 lei/ochi. Este o interventie sigura, cu o rata de reusita de peste 99%. Mai multe detalii gasiti pe: www.scapadeochelari.ro

March 17, 2013, 10:27 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Ioan, eu cred ca dioptriile dvs. pot fi reduse mult, in asa fel incat sa nu mai purtati ochelari. Detalii pe: www.scapadeochelari.ro

March 17, 2013, 10:29 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Dana, in zilele noastre marea majoritate a dioptriilor pot fi reduse. In primul rand trebuie ca varsta fiului dvs. sa fie de peste 18 ani. Mai multe detalii pe: www.scapadeochelari.ro

March 17, 2013, 10:31 p.m.
0
0

ichim elena

Buna ziua , am 36 ani si am fost operata de domnul doctor filip mircea de miopie cu astigmatism avand os.2-2,5si od. 1-1,5.acum dupa aproximativ 5 ani de la operatie mi-a reaparut miopia cu astigmatism chiar mai mari dioptriile [dupa o consultatie de rutina facuta in constanta] .\r\nproblema este caci eu simt ca nu mai vad ca atunci dupa operatie.\r\nva rog sa-mi spuneti daca ma mai pot opera iar costul operatiei si daca ma operez iar va reapare mereu aceasta \'\'boala\'\' .va multumesc

March 20, 2013, 4:33 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara d-na Ichim Elena, in primul rand va recomand un consult pt ca este foarte ciudat faptul ca a aparut regresie la aceste dioptrii mici, la aceasta varsta. Se poate reinterveni dar mai intai trebuie sa lamurim ce se intampla.

March 20, 2013, 6:45 p.m.
0
0

valentina tutunea

Domnule dr.fiul meu in varsta de3 ani a fost diagnosticat cu astigmatism hioermetropic cu dioptriile de0,50 la dreptul si +1,50 la stangul.cand se poate opera? Este grav? Se pot mari dioptriile in timp? Sunt foarte speriata.va multumesc

March 20, 2013, 10:10 p.m.
0
1

Dr. Andrei Filip

Buna saear d-na Valentina Tutunea, nu aveti de ce sa fiti speriata, dioptriile nu sunt mari si sunt destul de stabile. Va recomand un consult la noi la clinica pt a va lamuri situatia. Operatia se face dupa varsta de 18 ani.

March 20, 2013, 11:24 p.m.
0
0

valentina tutunea

La d-voastra la clinica am fost saptamana aceasta luni dimineata la d-nul Mircea Filip dar nu am adresat nicio intrebare deoarece am ramas blocata, nu ma asteptam la diagnostic.am achizitionat si ochelarii tot de acolo,e mai greu ca nu vrea sa ii porte are doar 3 anisori.se pot mari dioptriile in timp? Revin peste 6luni la control.va mutumesc.o seara buna

March 21, 2013, 6:01 p.m.
0
0

Ionut

Buna seara! Am fost diagnosticat cu astigmatism miopic! Din cate vad pe reteta,am: SPH CYL AX +0.25 -1.00 26 (LA DREPTUL) SPH CYL AX -0.25 -0.50 164 (LA STANGUL) Mi s-au recomandat ochelari,insa eu tot nu sunt lamurit. Este grava problema de care sufar? O sa trebuieasca sa port ochelari toata viata? Pot face o operatie de corectare? Am 15 ani. Va multumesc anticipat!

March 21, 2013, 6:29 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Va salut d-le Ionut, problema dvs. nu este grava ci numai neplacuta. Este bine sa purtati ochelari dar sa nu va speriati de faptul ca la inceput va vor ameti, trece pe masura ce ii purtati. Reducerea dioptriilor cu laser se poate face numai dupa 18 ani. Succes!

March 21, 2013, 10:55 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara d-na Valentina Tutunea, nu trebuie sa va speriati ci trebuie sa va bucurati ca stiti de problema si o puteti rezolva. Vederea se dezvolta pana la 6-7 ani, asa ca aveti timp sa faceti ce trebuie pt a fi bine. Sanatate si succes!

March 21, 2013, 11:02 p.m.
0
0

dana

d-le doctor v-am mai scris pe 17 martie despre problema fiului meu mi-ati spus ca poate fi operat dupa 18 ani .el face 18 in august 2014 poate fi operat atunci ?va intreb asta ptr ca el vrea sa urmeze o cariera militara (poate o sa ma lamureasca mai bine d-le mircea filip in iunie cand o sa merge la controlul deaorece at se face un an decand nu am mai fost la contol la dansul )dar astept si parerea dumneavoastra

March 24, 2013, 7:46 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata D-na Dana, daca totul evolueaza bine si nu vad de ce nu ar evolua, ne vom vedea la anu' pt interventie. Tatal meu va va lamuri cu siguranta.

March 24, 2013, 11:10 a.m.
2
0

Cristian

Buna, am 23 de ani si am la ochiul stang 1.5 iar la dreptul 2.7, daca ma operez, pot sa se reduca la 0, si care sunt sansele ca dioptriile sa revina? Multumesc anticipat.

March 27, 2013, 6:32 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, Cristian! Dioptriile se pot reduce cu laser, iar sansele sa revina sunt de sub 1%.

March 27, 2013, 7:59 p.m.
2
0

Cristi P.

Buna ziua domnule doctor Filip Andrei.Ma numesc Cristian P. am 31 ani si de vreo 3-4 ani am depistat la un control oftalmologic ca am miopie ,mi s-au recomandat ochelari pentru corectia miopiei...mentionez ca pe la varsta de 25-26ani am aflat ca am miopiesi la primul control oftalmologic mi sa recomandat dioptri (-2 la ambii ochi),pe parcursul anilor am mai fost la controale si tot imi cresteau dioptriile pana cand am facut un control oftalmologic mai riguros ,metionez ca la acest control mi sau pus si picaturi in ochi,a durat cam 1ora,m-am uitat prin mai multe aparate etc..........si mi sa descoperit ca am tensiunea intraoculara mare...mi sa recomandat tratament cu picaturi am urmat acest tratament cu picaturi ,am mers la controale periodice,tensiunea a ajuns la normal....intrebarea mea este daca tensiunea a ajuns la normal dioptriile mi s-au stabilizat ? pot sa fac inerventia cu laser de reducere a dioptriilor care acum au ajuns la -3.25 si as vrea sa stiu ce metoda mi se potriveste mie,avand corneea subtire?iar daca sunt apt pentru interventie si o fac , la batranete dupa 60ani de exemplu poate sa imi apara cataracta ,se mai poate face interventie si pentru aceasta boala a ochiului?Va multumesc si va doresc multa sanatate. Cu respect , Cristian P.

April 3, 2013, 2:53 p.m.
2
0

Madalina

Buna seara dl doctor, ma numesc Madalina am 24 de ani. Am la ochiul drept (-1 sferic, +4,50 cilindric, axa 75) si la ochiul stang (-1,50 sferic, +5 cilindric, axa 105) dupa operatie se poate reduce la 0. Va multumesc

April 3, 2013, 6:10 p.m.
1
0

Alexandra

Buna.Am 14 ani si port ochelari cu diopriile de -0,5 . Mi s-a spus sa vin iar la control dupa 6 luni si as vrea sa stiu daca dupa aceste luni voi mai purta ochelari .Este o situatie temporara sau inca nu se poate spune ? Ce s-a intamplat in cele mai multe cazuri asemanatoare ?

April 11, 2013, 3:54 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara domnule Cristian P, in primul rand va recomand un consult pentru a stabili exact situatia ochilor dvs., pentru ca la varsta pe care o aveti incidenta glaucomului (tensiune la ochi) este foarte scazuta. Daca aflam ca nu aveti glaucom putem face operatie laser.

April 12, 2013, 9:11 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Madalina, trebuie sa gasim o solutie pt problema ta, cred ca putem rezolva :-)

April 12, 2013, 9:12 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Alexandra, ma pot pronunta numai dupa un consult.

April 12, 2013, 9:13 p.m.
2
0

ramona

buna ziua d-le doctor diagnosticul meu este miopie forte od sferic -12 cilindric -1 axa 142grade ,os sferic-10 cilindric -3,5 axa 34 grade distanta pupilara 60mmm as vrea sa fac o operatie de reducere de dioptrii vreau sa stiu daca se poate reduce la zero am fost la un control luna aceasta si mi s-a spus ca nu se opereaza ochiul miop ptr ca sunt urmari negative va rog sa imi raspundeti si sa ma sfatuiti ce sa fac multumesc

April 14, 2013, 5:03 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Ramona, se pot reduce dioptriile la zero. Pentru inceput este nevoie de un consult si investigatii specifice. Pentru detalii ma poti contacta pe andrei@amaoptimex.ro.

April 14, 2013, 10:37 p.m.
2
0

daniela varvoreanu

buna ziua d.le doctor am si eu o intrebare,sunt insarcinata in 37 de sapt ,locuiesc in italia,am astigmatism miopic -10 si nu stiu dc pot sa nasc normal sau cezariana,doctorii de aici sunt de parere sa nasc normal,dar eu stiu ca exista riscu sa fac dezlip de retina,d.voastra ce parere avetzi?va multzumesc!

April 22, 2013, noon
2
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, Daniela Varvoreanu, imi puteti trimite o masuratoare pe adresa de mail? Astigmatismul nu are legatura cu nasterea, miopia da. Dar pt a va sfatui corect astept mail. andrei@amaoptimex.ro

April 22, 2013, 8:03 p.m.
1
0

elena

Am 50 de ani si hipermetropie +3,75 pentru citit si pentru distanta +1.Se poate opera in asa fel incat sa nu mai port ochelari si sa nu necesite inlocuirea cristalinului?Multumesc

May 27, 2013, 1:32 p.m.
0
0

Ertan

Buna seara Domnule Doctor Andrei Filip. Mama are cataracta si am sunat la clinica Ama, am specificat ca vrem ca dumneavoastra sa o operati dar de la receptie ni s-a spus ca consultatiile la dumeavoastra sunt in iulie 2013 si se poate consultata la alt doctoc de acolo iar operatia sa fie facuta de dumneavoastra. Eu am tot repetat ca la dumneavoastra vrem operatia. Se poate sa fie consultata de alt doctor si operatie sa fie facuta de dumneavoastra asa cum ni s-a spus? Dar noi am vrea sa o consultati si dumneavoastra inainte de operatia de cataracta la ochiul stang.

May 27, 2013, 9:33 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Ertan, ma puteti contacta pe andrei@amaoptimex.ro

May 27, 2013, 10:09 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Elena, singura metoda prin care puteti scapa de ochelari la aceasta varsta este prin inlocuirea cristalinului.

May 27, 2013, 10:10 p.m.
0
0

Emilia Popescu

Buna ziua, Sunt in varsta de 60 de ani si am urmatoarele dipotrii : OD +3,00 si -1,25 OS +3,50 si - 1,50 Clinic sunt perfect sanatoasa, dar am inteles ca datorita varstei ar fi o problema. Imi recomandati vreun tip de operatie pe refacerea intergala a vederii? Ma multumesc mult!

May 28, 2013, 1:53 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara doamna Emilia Popescu, sunt convins ca putem gasi o solutie pentru problema dumneavoastra. Pentru a va putea sfatui corect este nevoie de o consultatie. Pentru programare gasiti detalii pe www.scapadeochelari.ro :-)

May 28, 2013, 10:46 p.m.
0
0

Elena

Buna seara Domnule Doctor ,am 25 de ani si de la varsta de 2 ani port ochelari dioptriele sunt acelasi la ambi ochi de plus 8 Rugamitea mea este se poate face operatie ,va multumesc

June 5, 2013, 9:30 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Elena, exista solutii pentru problema ta. Pentru a afla detalii iti recomand sa vii la o consultatie. Detalii pentru programare gasesti pe www.scapadeochelari.ro

June 8, 2013, 1:27 p.m.
0
0

adrian catalin serban

Salut Domnule Dr Filip Andrei.\\r\\nAcum cativa ani am incercat sa ma operez la ochiul drept am dioptria +5,7 si mi sa spus ca pana la 22 de ani nu ma pot opera pentru ca sunt inca in dezvoltare. Nu fumez nu beau alcool, cafea.\\r\\nMai am putin si fac 23 de ani. La ochiu drept cand eram m-ai mic mia sarit carbit in ochi, nu stiu exact daca asta este cauza,sau asa m-am nascut.\\r\\nMa intereseaza daca este operabil care sunt riscurile cam de de la ce nivel pornesc preturile si unde se opresc.\\r\\nMa intereseaza in pretul de operatie intra si medicamentele care trebuie sa le iau dupa operatie. Sau alea sunt alte costuri aparte.Momentan sunt plecat din tara revin in Romania in maxim 40 zile.O seara placuta Multumesc.

June 26, 2013, 11:17 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Serban Adrian Catalin, va recomand un consult in urma caruia va voi putea sfatui corect. Ma ocup foarte mult de reducerea dioptriilor. Pentru programare gasiti detalii pe www.amaoptimex.ro

July 2, 2013, 11:11 p.m.
0
0

Irina

Buna ziua domnule doctor Filip Andrei! Eu am la ochiul stang dioptria +2.00 iar la cel drept +2.50 (aceleasi dioptrii de mult timp) ,si am varsta de 20 de ani.Port ochelari de vedere de la 2 ani si am inceput sa port si lentile de contact de aproximativ 3 ani pentru ca m-am saturat de ochelari. Am vreo sansa sa pot scapa de aceste dioptrii la aceasta varsta? Eu am si strabism si pentru a face operatia de strabism am inteles ca trebuie mai intai cea de dioptrii, si imi doresc din suflet sa scap si de dioptrii si de strabism. Se poate face ceva? Va multumesc!

July 11, 2013, 6:09 p.m.
0
0

Irina

Buna seara! Sunt Irina si am scris in mesajul anterior problema mea dar am uitat sa mentionez ca am facut operatie de strabism la varsta de 2 ani si 10 luni la ambii ochi ,iar la 3 ani si ceva doar la ochiul drept pt ca prima data nu iesise cum trebuia, si chiar si in prezent la varsta de 20 de ani ochiul drept mai are strabism ducandu-se putin in sus. Va multumesc!

July 11, 2013, 11:18 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata Irina, cred ca poti scapa de ochelari :-) Este nevoie de o consultatie pt a stabili exact ce este de facut. Pentru programare gasesti detalii pe www.amaoptimex.ro

July 12, 2013, 8:56 a.m.
0
0

STELA

vreau sa scap de ochelari!!! +1,5 si +3,5 sa fie hipermetropie? Sunt tatuatoare, si lucrez doar cu lupa. M-am saturat! imi obosesc tare mult ochii si ma dor. Credeti ca o pot rezolva cu vreo operatie? Nu sunt in tema cu chestiile astea, abia e prima zi de documentare. Help, please!

July 12, 2013, 2:03 p.m.
0
0

gabriel

buna seara domnul doctor vreau sa stiu sincer cea mai buna metoda pentru o dioptrie de -0.5 care a fi operatia sau purtatul ochelarilor am citit toate comentarile si cam ne dati cu var : totul va fi bine bla bla bla ca se reduc la 0 eu vreau ceva concred si comentari de la cei care sau operat si sunt ok

July 13, 2013, 10:36 p.m.
0
0

Marian

Buna ziua.ce părere aveți despre tratamentul neurovizion pentru tratarea ambliopiei la adult?credeti ca merita încercat?am înțeles ca este o clinica in buc unde se face acest tratament.multumesc!

Aug. 11, 2013, 10:33 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Stela, va putem scapa de ochelari! Este nevoie de o consultatie. Detalii pe http://www.amaoptimex.ro

Aug. 14, 2013, 11:18 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Gabriel, daca doriti un sfat corect in cazul dvs, fara bla bla bla, trebuie sa veniti sa facem o consultatie si niste investigatii. Pentru programare detalii pe http://www.amaoptimex.ro

Aug. 14, 2013, 11:20 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, Marian, nu am experienta cu tratamentul neurovision deci nu va pot fsatui.

Aug. 14, 2013, 11:22 a.m.
0
0

Alexandru

Buna ziua. Am si eu o nelamurire, sunt miop. OD -2,75 cilindru -1,25 axa 160°. OS -2,25 cil.-3,25 axa 30° As putea face operatia laser ca sa vad bine fara ochelari ?

Aug. 24, 2013, 7:51 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata Alexandru, se poate sa vedeti bine fara ochelari cu ajutorul operatiei laser :-) Pentru inceput este nevoie de o consultatie. Pentru mai multe detalii puteti intra pe www.scapadeochelari.ro sau scrie la clinica@amaoptimex.ro

Aug. 25, 2013, 10:26 a.m.
0
0

giurgiu ionel

domnu doctor eu vam scris si ati sters .ce va bateti joc asa de mine eu mam straduit sa scriu atat si miati sters.stiu ca nu sunteti obligat sa raspundeti la toaota lumea dapai nici chiar asa

Sept. 2, 2013, 4:44 p.m.
1
0

Rodica Iancu

Buna seara, d-le doctor Filip\r\nAs vrea sa va intreb daca pentru un pacient care opteaza pentru Lasek / PRK sunt suficiente 7 zile pentru refacere ( bineinteles, nu totala pentru ca am inteles ca necesita mai mult timp) atata doar cat sa se poata intoarce la serviciu. Mentionez ca as opta pentru aceasta metoda ( exclud din start iLasik, intralasik etc) . Perioada- oricand intre 15.11. - 25.11.2013. Miopia de care sufar este medie sau mica pana in -3.\r\nVa multumesc

Sept. 8, 2013, 8:31 p.m.
0
0

nicolae

Buna ziua, d-le doctor am 19 ani, in februarie o sa implinesc 20 si am astigmatism hipermetropic la OS+5,75 si cyl 1,75 si as vrea sa stiu daca pot sa fac si eu operatie cu laser pt ca vreau sa dau la scoala de jandarmi si am dioptria prea mare la ochiul stang va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns,sau implant de cristalin dar nu cred ca ma vor accepta asa.Va multumesc.

Sept. 20, 2013, 4:26 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Stimate domn Giurgiu Ionel, eu nu am drepturi de administrare pe acest site pt ca nu este al meu, eu doar scriu articole si raspund la intrebari, deci nu eu am sters comentariul dvs.

Sept. 22, 2013, 12:23 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, d-na Rodica Iancu, sunt suficiente 7 zile pt refacere. Daca doriti sa detaliem imi puteti scrie un mail pe andrei@amaoptimex.ro

Sept. 22, 2013, 12:27 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua d-le Nicolae, va pot reduce dioptriile dar inainte de toate trebuie sa ne vedem la o consultatie.

Sept. 22, 2013, 12:28 p.m.
0
0

Oana

Buna ziua, prietenul meu sufera de hipermetropie, si are +20 la ambii ochi. A fost pana acum la o gramada de doctori insa toti i-au spus ca nu se poate opera, ci doar o eventuala reducere a dioptriei. Se poate face ceva ?

Oct. 30, 2013, 11:07 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, sunt sanse f mari sa il putem scapa de ochelari, dar pentru ca sa va spun exact ce pot face trebuie sa il vad. Am redus la zero dioptrii de +18 si -29, deci cred ca se poate. Pt detalii ma puteti gasi la andrei@amaoptimex.ro

Oct. 30, 2013, 10:16 p.m.
0
0

busuioc nicusor

Buna seara am o fetita de 2ani si pt ca se scarpina la ochisori am mers la un control oftalmologic si am descoperti ca are astigmatism cu urmat.dioptrii +1,00 -3,00 od 179°cu+1,75 -3.25 4°os,sotia mea a avut miopie dar sa operat,posibil sa o mosteneasca?cand i pot face fetitei un control amanuntit si unde?este o prb.grava?

Nov. 15, 2013, 7:27 p.m.
0
0

Andreea

Buna seara . Sunt Andreea si am 22 de ani . Acum doi ani am facut operatie de reducere a dioptriilor cu lasek . Aveam hipermetropie : la stângu 4D iar la dreptul 4,5 d . Dupa operatie mi sa spus ca dreptul va ramane cu acel 0,5 dar ca nu e nevoie de ochelari pentru ca se va ajuta de stângul ! Totul a fost bine pana recent cand la controlul de doi ani s-a constatat ca dreptul ajunsese la 0 d dar crescuse stângul la 0,5 d ! am primit picături maxidex timp de 3 luni in cura de 10 zile cu 5 de pauza s.a.m.d ! dupa am revenit la control si stângul ajunsese la 1,8 d iar dreptul la 1 d ! cum se poate explica asta ?! si as mai vrea sa stiu daca pot face inca o operatie .. un retus ?! si daca e posibilitatea ca peste alți 2 ani sa crească din nou ?! nu inteleg de ce au crescut dioptriilor atat de mult intr-un timp atat de scurt ?!! multumesc anticipat !

Nov. 25, 2013, 10:35 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata d-le Busuioc, va recomand sa ii faceti o consultatie la d-na dr. Monica Apostolescu in cadrul clinicii noastre. Detalii gasiti pe www.amaoptimex.ro. Daca este vorba numai de dioptrii nu este ceva grav :-) Va trebui sa poarte ochelari. Dupa consult, d-na dr. Apostolescu va va lamuri cu siguranta.

Nov. 26, 2013, 9:01 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata Andreea, hipermetropia este cel mai greu de corectat. Poate aparea regresie dupa operatie. In principiu, la nevoie, se poate face retus dar pentru a va putea raspunde corect este nevoie de o consultatie, detalii pe www.amaoptimex.ro

Nov. 26, 2013, 9:06 a.m.
0
0

Ana

Buna ziua, \r\nEu am 20 ani si OD: -4 D sf; -1 cyl ax 150; OS -4 sf; In aceste conditii, imi recomandati sa ma operez (mi-as dori sa fac operatia peste 2 ani)? Voi vedea la fel toata viata sau e posibil ca si dupa operatie sa pot avea nevoie de ochelari? Daca pana la varsta asta nu am purtat deloc ochelari, exista posibilitatea ca dioptriile sa scada sau macar sa stragneze? Si as mai vrea sa va intreb daca ochelarii trebuie purtatu non-stop sau ii pot da jos atunci cand citesc o carte( ma cam incomodeaza)..Va multumesc!

Nov. 27, 2013, 3:42 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Ana, in primul rand trebuie sa stii ca pt a-ti putea raspunde corect este nevoie de o consultatie, pana atunci tot ce iti raspund sunt generalitati. Operatia de reducere a dioptriilor cu laser se poate face dupa varsta de 18-20 de ani, atunci cand dioptriile sunt stabile cu cel putin un an inainte. Operatia este usoara si este considerata ca fiind una dintre cele mai sigure interventii. Cred ca ar fi bine sa porti ochelari sau lentile de contact pana faci operatia. Poti suna la clinic a sa te programezi la un consult si dupa vom sti exact ce este mai bine pt tine, detalii pe www.amaoptimex.ro

Nov. 28, 2013, 9:43 a.m.
1
0

Ana

Nu sunt din Bucuresti, dar voi incerca sa ajung la o consultatie in urmatoarea perioada. Lentilele nu afecteaza cu nimic corneea sau nu pot aduce probleme astfel incat sa nu mai pot face operatia? Mentionez ca am o cornee groasa. Nu as vrea sa imi fac mai mult rau decat mi-am facut nepurtand atata timp ochelari.Va multumesc!

Nov. 28, 2013, 11:16 a.m.
0
0

Floarea

Buna ziua,\r\nAm 45 de ani , am ochelari pentru citit de +1,5 , nu sunt permanenti , pentru distanta mi-au fost recomandati ochelari de -0,25 asta a fost prin martie 2013. In 2009 mi-am facut primii ochelari , in 2011 i-am schimbat deja , iar ultimii i-am facut in 2013. Am tiroida autoimuna. As vrea sa-mi fac interventia pentru corectarea vederii deoarece imi este tot mai dificil sa ma descurc deoarece desfasor activitati la care am nevoie de ochelari pentru citit , dar trebuie sa ma deplasez. De exemplu cu ochelarii de citit nu pot sa merg. Va rog sa-mi spuneti daca in saituatia prezentata credeti ca se poate corecta vederea.\r\nMultumesc.\r\nLa multi ani tuturor !

Dec. 29, 2013, 12:50 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua d-na Floarea, va pot sfatui corect in urma unei consultatii. Pt programare va recomand sa sunati la clinica incepand cu data de 6 ianuarie. La multi ani si un an nou minunat :-)

Jan. 2, 2014, 1:43 p.m.
1
0

Traian

am dioptrii -3,00 si -3,50 si asigmatism miopic usor am 16 ani,cind pot sa fiu operat si dupa operatie potv sa merg la academia de politie?????????????????????va rog sa-mi raspundeti urgenttttttttttttt

Jan. 4, 2014, 7:13 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Salut Traian, dioptriile pot fi reduse cu laser si apoi poti merge la Academia de politie. Conditiile sunt ca dioptriile sa fie stabile si varsta peste 18 ani.

Jan. 5, 2014, 10:27 p.m.
0
0

Diana

Buna ziua,\r\nAm 18 ani si o drioptrie de -11,50 la ochiul stang + astigmatism si -10,50 la ochiul drept. Mentionez ca am si strabism la ambii. Credeti ca se poate face ceva pentru o imbunatatire cat de mica a vederii mele? Imi este frica sa nu se mai agraveze in timp si sa nu o pierd. (Mai ales la ochiul stang)

Jan. 13, 2014, 8:10 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Diana, va recomand o consultatie pt a stabili ce este de facut. Cred ca avem solutii pt problemele dvs. :-)

Jan. 14, 2014, 9:06 a.m.
0
0

bianca

buna ziua domnule doctor am o miopie forte nu am purtat niciodata ochelari am fost o singura data la oftamolog acum 4 ani si dioptria era -14 as vrea sa stiu daca se poate face ceva cu ochi mei nepurtand niciodata ochelari

Feb. 3, 2014, 3:34 p.m.
0
0

ionut

Buna seara,\\r\\nAm 33 ani si gandesc la operatie laser daca credeti ca sunt in regula.Am acum miopie de -6.5 si -6.25 iar controlul anterior a fost facut acum aproape 4 ani si era de -5.5 cu -5.In rest nu am alte probleme gen presiune int. ,grosime cornee,fund ochi.\\r\\nAm descoperit miopia la 15 ani cand am inceput cu -3 iar de atunci a tot crescut.In astia ultimi 4ani am lucrat in fata calcul. 9 ore/zi si poate de aceea a crescut iar.\\r\\nCe ma ingrijoreaza e faptul ca parca ar trebui sa stagneze la varsta asta.\\r\\nVa multumesc ca existati.

Feb. 14, 2014, 9:43 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Bianca, este nevoie de un consult, dar cred ca putem.reduce dioptriile dvs. Pt detalii putem discuta pe mail, la: andrei@amaoptimex.ro

Feb. 15, 2014, 3:14 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Ionut, la varsta pe care o aveti, sansele de a mai crest sunt extrem de mici. Dioptriile dvs. pot fi reduse cu laser. Este nevoie de un consult si investigatii pt a cunoaste exact situatia. Pt detalii putem discuta pe mail, la: andrei@amaoptimex.ro

Feb. 15, 2014, 3:16 p.m.
1
0

Alex

Buna dl doctor, am 17 ani si am -16 dioptrii cu astigmatism si asi vrea sa stiu daca peste vreo 2-3 ani asi putea sa faca operatia ca sa scap de ochelari.\r\nSi daca asi putea folosi lentile de contact la asemenea dioptrii, mi s-a spus ca ochelarii sunt mai "siguri" pt ca lentilele pot cauza infectii...?

Feb. 15, 2014, 6:35 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Salut Alex, despre reducerea dioptriilor putem vorbi dupa varsta de 18-20 de ani. Pana atunci poti purta lentile de contact, fara probleme. Iti recomand o consultatie in clinica noastra, la Dr. Carmen Dragne, specialista in lentile de contact. Pt detalii intra pe www.amaoptimex.ro

Feb. 15, 2014, 10:26 p.m.
0
0

Sorin

Buna dl dr Filip. Ce tip de operatie recomandati pt a scapa de ochelari, la dioptrii de peste -10 plus astigmatism, cea cu laser sau cea de implant de cristalin artificial?\r\nSe pot reduce la 0 dioptriile forte sau dupa o eventuala operatie tot va fi nevoie de ochelari?

Feb. 16, 2014, 8:30 p.m.
0
0

TATARU

buna ziua. am o miopie forte de minus20 la ambii ochi asi dori sa stiu daca in cazul acesta exista o alta operatie in afara de cea de implant de cristalin ?

March 9, 2014, 1:40 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Sorin, sunt mai multe variante in functie de anatomia ochilor dvs. Va recomand sa veniti la o consultatie, apoi in urma investigatiilor, va pot sfatui corect :-) Mai multe detalii gasiti pe: www.scapadeochelari.ro

March 9, 2014, 2:18 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Tataru, Dioptrii dvs sunt extrem de mari. Pt a obtine independenta fata de ochelari cristalinul artificial este singura varianta. Daca doriti un sfat corect, trebuie sa va consult. Mai multe detalii gasiti pe: www.scapadeochelari.ro

March 9, 2014, 2:20 p.m.
0
0

lidia

Buna ziua... am si eu o problema de cand am fost mica port ochelari si le uraaasc foarte mult am inceput sa invidiez persoanele care nu poarta, am o miopie de 0,5 la ambii ochii desi e mica stiu dar daca nu port ochelarii ma deranjeaza forte rau ochii, domnule doctor as putea in cazul meu sa fac o operatie cu laser sa scap de ochelari sau e prea mica dioptria pentru a recurge la aceasta operatie? Va multumesc din suflet pentru raspuns Am uitat sa precizez ca am 22 de ani

March 29, 2014, 6:21 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Lidia, dioptriile pe care le aveti se pot corecta fara probleme cu laser. Pentru inceput este nevoie de o consultatie. Detaliile le putem discuta pe: andrei@amaoptimex.ro

March 29, 2014, 11:44 p.m.
1
0

bianca

sunt LAVINIA si sunt din Sighetu marmatiei domnule doctor vreau sa ajung la dumneavoastra pentu operatie de miopie forte credetima ca nu stiu cu exactitate dioptiile am fost la cluj o zis ca am -18 iar la Baia Mare o zis ca am -15 nu mai anteleg nimic scriu cu speranta ca dumneavoastra ma veti ajuta sa ami fac operatie de reducerea dioptriilor as vrea sa stiu daca dupa paste ma puteti primi si daca da va trebui sa vn cu niste analize sau totul se vace la dumneavoastra an clinica va multumesc cam cate zile trebuie sa stau la Bucuresti pentru controlul dupa operatie si cum se face an aceiasi zi la ambi ochi?

April 11, 2014, 3:59 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, putem reduce dioptriile :-) Pentru inceput este nevoie si investigatii, care se fac la mine la clinica. Daca organizam si operatia in aceeasi vizita, inseamna ca veniti luni si plecati vineri. Putem discuta detaliile la: andrei@amaoptimex.ro

April 13, 2014, 4:39 p.m.
0
0

Maria

Buna ziua ! Ma numesc Maria de la varsta de 3 ani port ochelari , am dioptriile de : OD +4,5 DSF + 0,5 DCYL , AX 75" , OS +4, 5 DSF +0,5 DCYL , AX 50" , OCHIUL STANG AMBLIOPIE IAR VEDEREA ESTE MEDIE . In prezent am implinit 19 ani si m-ar interesa daca exista vreo sansa la operatie care sa reduca diopreiile si sa scapt de ochelari / lentile de contact . Multumesc anticipat !

April 13, 2014, 5:46 p.m.
0
0

Maginean Georgeta

Buna ziua ! Sunt Georgeta, am 61 de ani. La ochiul drept am o hipermetropie forte, vad cu el f.f.f.frau, mai bine zis zaresc dar nu disting chipul unui om. Eu cred ca asa m-am nascut. La celelalt ochi, ochiul bun cum il numesc am 3,5 dioptrii la citit si 2,5 la distanta. Va rog sa-mi spuneti la ochiul cu problem se mai poate face ceva pentru ca mi-e frica ca si ochiul bun imi lacrimeaza si oboseste repede

April 13, 2014, 5:49 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata Maria, iti recomand un consult, in urma caruia vedem ce este de facut. Putem discuta detalii la: andrei@amaoptimex.ro

April 14, 2014, 7:53 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata d-na Georgeta, nu trebuie sa va fie frica, trebuie sa gasim ceva de facut :-) Pentru inceput este nevoie de o consultatie pt a stabili care este situatia exacta si ce este de facut. Detaliile le putem discuta la: andrei@amaoptimex.ro

April 14, 2014, 7:55 a.m.
0
0

anca

Am 47 de ani si de la 7 ani port ochelari pentru aproape, fiind diagnosticata cu astigmatism hipermetropic . Pana la 40 de ani am avut dioptrii sub +2, insa in urma cu 2 ani, dioptriile mi-au crescut cu 0,75, ajungand la +2,25 la ochiul stang (sferic) si +2,75 la ochiul drept (sferic cu cilindric). Probabil din cauza presbiopiei. Precizez ca procesia pe care o am presupune citit in medie de 8-10 ore pe zi. Se poate rezolva ceva, pentru reducerea pana la 0 a dioptriilor si pentru mentinerea acestei situatii in timp? Multumesc anticipat!

May 4, 2014, 10:20 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata Anca, putem realiza ceea ce va doriti. Mai intai trebuie sa veniti la o consultatie, unde vom face investigatii, dupa ce voi sti totul despre ochii dvs., va pot sfatui. Ma puteti contacta direct la: andrei@amaoptimex.ro. Pana atunci mai puteti gasi informatii la: www.scapadeochelari.ro

May 4, 2014, 11:01 a.m.
0
0

daniela

buna ziua domnule doctor .Am vazut pe site d-voastra ca aveti un alt timp de laser pt reducerea dioptriilor RELAX SMILE.as vrea sa stiu daca il folositi si pt astigmatismul mixt sau doar pt miopie ?

May 11, 2014, 9:21 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara! este vorba despre cea mai noua metoda de reducere a dioptriilor, cu femtolaser, minim invaziva. Tehnica se numeste: ReLEx Smile si ca fi disponibila in exclusivitate in clinica noastra, probabil incepand cu a doua jumatate a lunii iunie, dar vom publica mai multe detalii in cateva zile pe siteurile noastre si pe Facebook. Metoda se adreseaza si celor cu astigmatism. Pentru a va putea raspunde in cazul dvs., este nevoie de o consultatie si masuratori specifice, pe care le vom face incepand cu momentul in care il vom avea disponibil. www.scapadeochelari.ro www.amaoptimex.ro

May 11, 2014, 11:22 p.m.
0
0

daniela

multumesc mult ptr raspuns fiul,meu are astigmatism mixt od +2.5-4.75 anizometropie merge anual la dl Mircea Filip din 2012 dioptriile nu iau crescut de 2 ani grosimea corneei 555 face 18 ani in \r\naugust ce parere aveti are indicatie ptr laser relex smile?

June 7, 2014, 7:46 a.m.
0
0

alexandra

Am un baietel de 4 ani si jum de la varsta de 2 ani poarta ochelari,are hipermetropie medie si stabism convergent la ochiul stang.A purtat timp de un an ocluzor pentru ca avea si ambliopie la ochiul stang.Este normal ca nici acum ochii sa nu ii fie perfect paraleli?Mie mi se pare ca nici sub ochelari nu ii sunt perfect paraleli.

June 24, 2014, 3:19 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Daniela, ReLex Smile nu este indicat hipermetropilor.

July 1, 2014, 10:04 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Alexandra, tratamentul este de lunga durata si de pinde de gradul strabismului. Va recomand o consultatie in clinica noastra la d-na dr Carmen Dragne. Detalii la www.amaoptimex.ro

July 1, 2014, 10:06 p.m.
0
0

mara minodora

buna ziua. sunt insarcinata in 6 luni si med ginecolog mi-a recomandat cezariana. eu as opta pt nastere naturala. am inceput sarcina cu dioptrii -5,5. in luna a 5-a aveam -6. fundul ochiului e "curat" si m-a chemat in luna a 9-a la control din nou. exista contraindicatii la nasterea naturala cu aceste dioptrii?

Aug. 11, 2014, 12:12 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Mara Minodora, la miopie cu peste 3 dioptrii se recomanda nastere prin cezariana.

Aug. 11, 2014, 10:16 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Mara Minodora, la miopie cu peste 3 dioptrii se recomanda nastere prin cezariana.

Aug. 11, 2014, 10:17 p.m.
0
0

Virginia

Buna ziua,\r\nFetitei mele , de 2 ani si 7 luni i s-a pus diagnosticul de astigmatism hipermetropic cu valori mari pt astigmatism.\r\n\r\nOd sf +3.5 cu cyl 3\r\nOs sf +4.5 cu cyl 4\r\n\r\nSunt foarte, foarte speriata\r\nVa rog sa imi spuneti in ce sens ii va afecta viata acest diagnostic si daca va putea avea o viata normala (sofat , calculator , etc)?\r\nPrecizez ca este un copil deosebit de inteligent si as face orice pt a nu ii afecta viitorul acest lucru.\r\n\r\nVa rog din suflet sa imi raspundeti .\r\nMultumesc\r\nVirginia

Sept. 6, 2014, 3:36 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Virginia, nu trebuie sa fiti speriata. Este nevoie de ochelari, probabil exercitii. Aceste dioptrii pot fi reduse dupa 18 ani. Va recomand o consultatie in clinica noastra la d-na dr. Carmen Dragne. Detalii pt programare la www.amaoptimex.ro

Sept. 7, 2014, 10:03 a.m.
0
0

emanuela

As dori sa aflu ce tip de operatid am nevoie la diopriile de -3 la ambii ochi, si daca voi scapa pentru todeauna de ochelai si daca voi vedea la fel de bine ca si cand port ochelarii de vedere, am uitat sa precizesz ca am 28 de ani. Multumesc

Oct. 14, 2014, 9:58 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, avem cel mai performant laser al momentului, fiind singurul din Romania: VisuMax Zeiss. Cu ajutorul lui va putem scapa de ochelari :-) Dupa consult va pot spune ce tehnica vi se potriveste. Veti vedea cel putin la fel de bine ca si cu ochelarii. Pt o comunicare mai facila ma puteti contacta la andrei@amaoptimex.ro

Oct. 14, 2014, 10:26 p.m.
0
0

serbanescu madalina

Buna seara!!!am fost la un controlsi mi s a spus ca am dioptrii enorme!!ca odvede doar20%si ca am un viciu din nastere.mentionez ca nu am purtat niciodata ochelari si ca am33de ani.mi s a mai spus ca nici un medic,ochelar sau operatie nu ma mai pot ajuta.acum eu va intreb daca e posibil cain timp sa fiu mai rau de atat,sa mi pierd vederea!!!!va multumesc!!

Nov. 18, 2014, 9:45 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Madalina, iti recomand un consult. Dupa te pot sfatui. Detalii pt programare la www.amaoptimex.ro

Nov. 18, 2014, 11:52 p.m.
0
0

vasiliu

buna ziua , am dioprii de + 4.5 la ambii ochi se poate realiza o operatie ?\r\n si daca diioptriile avanseaza in fiecare an se mai poate ?\r\n multumesc anticipat

Nov. 22, 2014, 5:17 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara d-le Vasiliu, pentru a va putea raspunde corect trebuie sa va consult. In principiu in zilele noastre, sunt sanse mari sa putem corecta orice fel de dioptrie.

Nov. 22, 2014, 11:49 p.m.
0
0

frunza ionut

Buna ziua domnu doctor,am si eu 2fetite născute prematur in vârstă de 3 ani,iar una din ele a fost operata de retino patie,iar după un timp am depistat ca nu se uita bn si am făcut un control la care sa descoperit o miopie de gradul -7.ce pot face ca sa ii reduc gradul așa de mare,in prezent poarta ochelari

Dec. 12, 2014, 12:17 p.m.
0
0

valentina tutunea

Domnule doctor,fiul meu in varsta de 5 ani a fost in urma cu 2 ani diagnosticat in clinica dumneavoasta mai precis la tatal dumneavoastra cu astigmatism hipermetropic compus.intrebare: pot sa ii administrez CAVIT JUNIOR CU LUTEINA? Pe ce perioada?am cítit ca este un supliment hranitor pentru ochi.noi revenim pentru control in aprilie.va multumesc

Dec. 17, 2014, 9:10 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Doamna Valentina Tutunea, nu recomandam astfel de tratamente copiilor. Va stau la dispozitie si pentru alte informatii si va asteptam la control in aprilie. O zi frumoasa.

Dec. 18, 2014, 6:09 p.m.
0
0

Martoiu Daniel

Sunt purtator de ochelari de aproape +1.25 sf,ce costuri implica pentru a nu mai purta? Cu respect.

Jan. 13, 2015, 8:19 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, daca aveti decat dioptrii pt aproape si fara la distanta, in momentul de fata nu exista o tehnica de corectie pe care sa o recomand.

Jan. 13, 2015, 9:23 p.m.
0
0

Anamaria

Am probleme cu ochii foarte multe dioptri la ambi ochii la ochiul drept sfericul este de -4.50 si la ochiul stang sf. de -4.0 si am si un joc la ambi ochii la ochiu drept e jocul mai mare decat la stangul.. CE as putea face ca sa imi imbunatatesc vederea???? Cu respect.

Jan. 14, 2015, 6:02 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Anamaria, dioptriile tale pot fi corectate cu laser. Pentru detalii ma poti contacta la: andrei@amaoptimex.ro

Jan. 14, 2015, 10:12 p.m.
0
0

angela

Buna ziua.Am o fetita de 18 ani cu dioptrie -4 la ambii ochii. Ar dori sa nu mai poarte ochelari.Mentionez ca in ultimul an, un an si ceva nu i-au mai crescut.\r\nMultumesc si o zi cat mai buna

Jan. 27, 2015, 10:21 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Angela. In primul rand trebuie sa fim siguri ca dioptriile sunt stabile. Tinand cont ca ai 18 ani, iti recomand sa ne vedem pt un consult. Apoi cand suntem siguri, le corectam cu laser tehnica SMILE :-) Detalii despre operatie si programare gasesti la www.scapadeochelari.ro

Jan. 27, 2015, 5:17 p.m.
1
0

leahu

buna seara ma numesc Cristi si am 19 ani am o dioptrie de +7 la un ochi si+\\r\\n6 la celalalt ochi ma puteti opera sa reduceti dioptriile la zero si mar interesa cat costa

Jan. 29, 2015, 7:37 p.m.
0
0

leahu

buna seara ma numesc Cristi si am 19 ani am o dioptrie de +7 la un ochi si+ 6 la celalalt ochi ma puteti opera sa reduceti dioptriile la zero si mar interesa cat costa

Jan. 29, 2015, 7:38 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna dimineata, Leahu. Dioptriile dvs. Pot fi reduse. In primul rand este nevoie de o consultatie. Dupa va pot raspunde la orice intrebare. Costul il aflam dupa ce vom sti ce este de facut.

Jan. 30, 2015, 9:32 a.m.
0
0

lucian varga

buna am o dioptriile de 4 la ambi ochi si port ochelari dar nici cu ei nu vad bine si tensiunea oculara e 22 miau zis medicu acum 2 ani e o sansa cu operatia cu lasaru la dumnevostra sa vad dupaia

Feb. 2, 2015, 7:26 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara d-le Varga Lucian, va recomand un consult pt a stabili exact ce este de facut. Detalii la www.scapadeochelari.ro

Feb. 2, 2015, 11:34 p.m.
0
0

Delia

Buna Am un copil cu dioprii de -8 si -9 IAR ax OD 15° si OS 180° Acum am primit o reteta cu ax OD 10° se poate modifica axul? De 7 ani are aceeasi ax si dioptrii.

Feb. 4, 2015, 6:02 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Delia, se poate modifica.

Feb. 5, 2015, 1:26 p.m.
1
0

Delia

Buna\r\nMultumesc.

Feb. 6, 2015, 12:32 a.m.
0
0

Ioana Andreea

Buna ziua D-le doctor. Ma numesc Andreea si am 17 ani. Am fost diagnosticata cu miopie de la varsta de 3 ani. La momentul acesta am OD -7 (-1, 50 gl) 35 grade si cu cilindru si OS -3, 50 (-1,00gl) 160 grade. De cativa ani pot spune ca am miopia constanta . Intrebarea mea este : Se pot reduce dioptriile la 0? la ochiul cu dipotrie mai mare este necesar implantul cu cristalin? Va rog frumos sa ma lamuriti. Imi doresc foarte mult sa dau la Academia de Politie. Si inca ceva, lentilele de contact ajuta la ingrosarea corneei?

Feb. 6, 2015, 9:55 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Andreea Ioana. Dioptriile ambilor ochi pot fi reduse cu ajutorul celei mai moderne tehnici laser: ReLEx Smile. Aceasta tehnica este disponibile exclusiv in clinica noastra. Conditiile sunt ca varsta sa fie peste 18 ani si dioptriile stabile de peste 1 an. Mai multe detalii despre operatie gasesti la www.scapadeochelari.ro Pe mine ma poti contacta la andrei@amaoptimex.ro

Feb. 6, 2015, 11:32 a.m.
0
0

Alina

Bună ziua. Am "anisometropin" (nu stiu daca termenul este acelasi si in lb. romana), cu dioptrii +1,25 la ochiul drept si +2,75 - 2,50 la ochiul stang. Nu am purtat ochelari desi stiam ca am probleme si as dori sa stiu daca se poate face operatia cu laser si in cazul meu. Mentionez ca am făcut un control al ochilor de curand, de aici dioptriile exacte. Mulțumesc și mult succes în toate. Cu respect Alina.

Feb. 10, 2015, 1:24 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Alina, se numeste anizometropie. Dioptriile tale se pot corecta cu laser. Gasesti detalii la: www.scapadeochelari.ro Ma poti contacta usor la: andrei@amamoptimex.ro

Feb. 10, 2015, 6:41 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Alina, Adresa mea este: andrei@amaoptimex.ro Pe cea din mesajul anterior am scris-o gresit.

Feb. 10, 2015, 6:44 p.m.
0
0

Sandra Maria

Buna ziua. Ma numesc Sandra am 12 ani si vreau sa scap de ochelari. am -2,25 la ambii ochi. daca se poate as vrea sa aflu unde este clinica dvs fiinca as vrea sa mai fac un control.. Va multumesc !

Feb. 23, 2015, 10:06 p.m.
0
0

elena

Buna ziua Ma numesc Elena si am +8 la ambi ochii nu stiui cum se numeste boala mea \r\nLa ochiul stang am si strabism\r\nIntrebarea mea ce se poate opera si daca se poate \r\nMultumesc astept cu nerabdare raspuns

Feb. 27, 2015, 8:25 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Sandra, dioptriile tale pot fi reduse dupa varsta de 18 ani.

Feb. 28, 2015, 10:58 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Elena, dioptriile tale pot fi reduse cu ajutorul unei operatii de inlocuire de cristalin. Gasesti toate detaliile la: www.scapadeochelari.ro. Si strabismul se poate opera. Afectiunea ta se numeste hipermetropie. Putem lua legatura mai usor pe mail:andrei@amaoptimex.ro

Feb. 28, 2015, 11:02 a.m.
0
0

Inga Axenti

Buna seara, ma numesc Inga si am 26 de ani. La virsta de 4 ani am avut un accident, mi-am spart ochiul drept cu foarfeca. In urma operatiei ( am suferit doar una singura) mi-a fost inlaturat cristalinul si respectiv am facut strabism. Am inceput sa port lentila de contact +12 si am urmat tratamente si exercitii pentru corectarea si fixarea ochiului. Ochiul s-a fixat de nerecunoscut, nu era vizibil deloc ca a suferit o trauma. Peste vre-o 10 ani ochiul a inceput iar a fugi si pina in prezent. Si acum port lentila de contact +12, celalalt ochi vede 100%. \\r\\nEu vreau sa rezolv aceasta problema estetica, nu e foarte vizibil,cel mai mult cind sunt obosita (ochiul se misca in sus un pik spre ureche,apoi revine si tot asa). Spuneti-mi va rog daca e posibil sa fixam ochiul prin operatie sau fara. Multumesc anticipat!

Feb. 28, 2015, 6:30 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Inga Axenti, va pot raspunde la intrebare dupa consult. La aceasta varsta, strabismul se poate rezolva decat prin operatie.

Feb. 28, 2015, 6:52 p.m.
0
0

elena

Sunt Elena pot sa fac operatia pt strabism si pe urma pt corectatrea dioptriilor

March 10, 2015, 9:16 p.m.
0
0

elena

imi cer scuze mi-ati raspuns ca dioptriile mele sa fie reduse se piate doar cu inlocuire de cristalin o intrbare mare ce riscuri sunt ?

March 10, 2015, 9:24 p.m.
0
0

Paligora Simona

Buna ziua,domnule doctor!M-ati operat pe 3martie 2015 si sunt foarte bine,dar am o singura nelamurire.De ce majoritatea celor operati cu PRK vad in ceata cu un ochi

March 13, 2015, 5:50 p.m.
0
0

Paligora Simona

Am inteles ca dureaza un timp pana voi vedea clar cu ambii ochi.De abia astept.Eu am avut miopie,la ambii ochi -2,75.Va pup si va multumesc!Z

March 13, 2015, 5:58 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Simona, esti inca sub tratamentul postoperator si in perioada de vindecare. Ai abia 11 zile de la operatie. Ma astept ca vederea sa fie buna la amandoi ochii :-) In mailul pe care ti l-am trimis cu poza de dupa operatie ai detaliile mele de contact, inclusiv adresa de mail. Daca mai ai nevoie de mine ma poti contacta direct :-)

March 14, 2015, 11:39 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Elena, la www.scapadeochelari.ro gasesti informatii despre operatie. La consult, dupa investigatii voi putea sa iti spun totul despre cazul tau. Operatia de strabism o recomand dupa cea de reducerea dioptriilor.

March 14, 2015, 11:42 a.m.
1
0

Mariana

Buna ziua, ma numesc mariana si am 18 ani , am strabism la ochiul stang cu dioptriile sf. +2,00 ; cyl -3,00 si la cel drept sf -0,25 ; cyl -1,50 as dori sa stiu daca ma pot opera , mentionez ca am strabism de cand eram mica . Multumesc !

March 16, 2015, 6:06 p.m.
0
0

sas marius

Buna am o problema, spun eu destul de nasoala am facut o operatie lasik acum o luna din greseala mea sau nu in noaptea operatiei mi-a derapat flapul la un ochi, a doua zi am fost la control si mi-a fost asezat la loc de atunci am o vedere degradata halouri si vedere dubla credeti ca sunt sanse sa imi mai revin mentionez ca cu celalalt ochi vad perfect va multumesc

March 26, 2015, 11:19 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara d-le Sas Marius, situatia dvs. este una din posibilele complicatii ale operatiei LASIK :-( In mod normal evolutia este favorabila, dar recuperarea poate fi de durata. Va doresc succes si sanatate!

March 26, 2015, 9:24 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna Mariana, dioptriile tale pot fi corectate. Iti recomand sa vii la o consultatie pt a vedea ce este de facut.

March 26, 2015, 9:25 p.m.
0
0

Oana Stanculescu

Buna ziua. Am si eu o intrebare: am realizat un control oftalmologic complet, insa sunt extrem de sceptica in privinta modului in care a fost realizat (a durat mai putin de 10 minute, doctorita era agitata,distrasa,etc). Pot realiza un alt control oftalmologic dupa 2 saptamani, reusind sa-mi fac programare la un alt medic in care am incredere? Poate dauna ochilor intervalul atat de scurt intre cele 2 consultatii? Mentionez ca eu am miopie: -4,5 si -4,25. Mutumesc anticipat.

April 2, 2015, 12:33 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Oana, se poate face control oftalmologic ori de cate ori este nevoie :-) Daca te pot ajuta, ma poti contacta la andrei@amaoptimex.ro

April 2, 2015, 8:02 p.m.
0
0

George

Buna ziua, Am 35 de ani si sufar de astigmatism miopic simplu si mixt la celalalt, -2,50 si -2,75 cu 90 de grade. Dioptriile trebuie sa fie stabile de +12 luni pentru ca operatia sa fie un succes?Se poate ajunge la 0 sau undeva aproape :) ? Multumesc

April 16, 2015, 5:24 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara George, dioptriile pot fi corectate in asa fel sa scapi de ochelari :-) Pt detalii poti vizita www.scapadeopchelari.ro spoi putem discuta la andrei@amaoptimex.ro

April 16, 2015, 8:02 p.m.
0
0

Cristian

Buna ziua - am 46 ani si urmatoarele dioptrii OD sph +3, cyl +2 axa 45 OS sph +3, cyl +2 axa 63 Am aceleasi dioptrii din clasa a 3 a Se pot reduce dioptriilre semnificativ prin operatie (nu am pretentia sa ajung chiar la zero)? Am vazut ca se pot reduce la hipermetropire pana la 4 dioptrii, fara inlocuire de cristalin. Niciodata nu am inteles exact prescriptia ... am +5 sau +3 dioptriile (se adauga cilindrul sau nu)

April 19, 2015, 4:04 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara Cristian, dioptriile se pot reduce de tot. Vorbim detalii pe andrei@amaoptimex.ro

April 19, 2015, 9:52 p.m.
0
0

Adriana

Buna ziua, Diagnostic: AO/anizometropie Anamneza: OD/Astigmatism hipermetropic compus cu ambliopie forte Exista vreo posibilitatea de a se opera? Pana acum am primit raspunsuri negative. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

April 30, 2015, 11:42 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Adriana, depinde cat de slab este ochiul. Va recomand un consult si dupa va pot sfatui. Pt programare sunati la 0212111622 sau gasiti detalii la www.amaoptimex.ro

April 30, 2015, 5:55 p.m.
2
0

MARILENA

Buna ziua, se poate face operatia de corectare dioptrii pentru cei cu meseria de sudor, afecteaza in vreun fel rezultatul operatiei ???

June 8, 2015, 10:51 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @Marilena, se poate face fara probleme. O zi frumoasa!

June 10, 2015, 10:24 a.m.
0
0

Sofroni Ana

Buna ziua! Am 23 de ani si am fost diagnosticata cu astigmatism hipermetropic. De 5 ani port ochelari si as vrea sa ma operez. La ochiul drept am cilindric +2 iar la ochiul stang am +2.50 sferic si +2.50 cilindric. Pot sa ma oprez pentru a nu mai purta ochelari? Cam cat ar costa interventia? va multumesc mult.

June 11, 2015, 4:55 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Ana, dioptriile se pot corecta cu laser. Operatia costa 4500 lei/ochi. Pentru detalii imi poti scrie la andrei@amaoptimex.ro

June 11, 2015, 8:15 p.m.
0
0

radu

Am 26 de ani sunt din bistrita si am diacnostic cataracta ochiul stang, am fost operat ca estetic la varsta de 6 ani.Si as dori ca acuma sa fac din nou o operatie. La ochil drept vad mai slab de la distanta.Mar interesa operatia daca se poate si cam cat ar costa.\r\nVa multumesc

June 20, 2015, 8:10 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Radu, din ce imi povestesti, cred ca ochiul stang este ambliop. Asta inseamna ca este slab. Daca doresti o opinie corecta trebuie sa vii la o consultatie. Detalii la www.amaoptimex.ro

June 22, 2015, 12:53 p.m.
0
0

radu

Va multumesc de raspuns as dori sa stiu cat coasta o consultatie Mi-am facut programare la dumneavoastra Va multumesc

June 22, 2015, 4:42 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna Radu, o consultatie costa 100 lei. Te astept cu drag.

June 23, 2015, 12:48 p.m.
1
0

costy

Buna ziua ...sunt miop si am dioptrii de -4 ochiul stang si -8 la cel drept...Port lentile de contact de 7 ani...intrebarea este urmatoarea : pana la cat se pot reduce dioptriile prin operatie daca se poate face?

July 18, 2015, 2:27 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna @Costi, cu tehnica ReLEx Smile, cea mai moderna si sigura tehnica pentru reducerea dioptriilor la ora actuala, dioptriile tale pot fi reduse. Poti sa imi scrii un e-mail pe andrei@amaoptimex.ro si discutam acolo detaliile. Mai multe despre aceasta tehnica poti sa citesti aici: http://www.scapadeochelari.ro/relex-smile/

July 20, 2015, 2:20 p.m.
0
0

ALice

Buna ziua! Am strabism astigmatism esoforie si hipermetropie din nastere , dioptriile la ochiul stang +1.50 (sfera)si la cel drept +1 (cilindru) si +1 (sfera) Ax 180..se poate face ceva pentru a-mi imbunatati vederea?As putea vedea vreodata normal?

Aug. 1, 2015, 3:29 a.m.
0
0

CIUBOTARIU GHEORGHE

Buna ziua!Sunt Gheorghe am 49 ani si as dori sa ma operez la ambi ochii am distanta + 1,00 si aproape +3,25.As dori sa mentionez ca port ochelarii de aproape patru ani.As dori sa imi spuneti pretul aproximativ si cum as putea sa ma programez.Va multumesc!

Sept. 1, 2015, 4:08 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara @Alice, in principu va putem ajuta. Va recomand un consult pentru a stabili ce este de facut.

Sept. 7, 2015, 7:40 p.m.
0
2

Dr. Andrei Filip

Buna seara @Ciubotaru Gheorghe, va rog sa imi scrieti pe andrei@amaoptimex.ro pentru a discuta detaliile.

Sept. 7, 2015, 7:41 p.m.
0
0

daniela

Buna ...as dori daca se poate sa imi spuneti am dioptriile de +5 si am 21 de ani .As vrea sa stiu daca voi putea vreodata sa nu mai port ochelari/lentile...multumesc...

Oct. 11, 2015, 1:10 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara @daniela, dupa consult va pot raspunde corect. In principiu, orice dioptrie poate fi corectata. :-) Va invit sa aflati mai multe pe www.scapadeochelari.ro si daca va hotarati, va astept la consult.

Oct. 12, 2015, 9:55 p.m.
0
0

Serbanica

Domnule Doctor,va rog sa mi dati si mie un raspuns legat de pr.mea.am 26 de ani si tarziu am descoperit ca am "astigmatism hipermetropic compus,anzomerie OS/ambliopie forte medie.OD(+0,75 cilindru,...axa180)OS(sfera+150,cilindru+2,75,,,ax130)AvOdfara corectie1;AvOs0,2(-2)si cu,corectie0,5(-2).se mai poate face ceva macar pt astigmatism.masuratoarea a fost facuta acum o saptamana.va multumescV

Oct. 24, 2015, 3:16 p.m.
0
0

vasilica

buna ziua domnule doctor .Am facut implant de cristalin acum un an de zile .La controlul de un an vedea m in ceata putin d-l doctor Mircea Filip mi-a facut inca o operatie cu laserul la cabinet in sacul conjunctival.Acum ma trezesc dimineata cu ochii putin umflati chiar in zona cearcanelor are vreo legatura cu operatia sau ar fi alta cauza ?

Nov. 23, 2015, 7:02 p.m.
0
0

vasilica

buna ziua domnule doctor .Am facut implant de cristalin acum un an de zile .La controlul de un an vedea m in ceata putin d-l doctor Mircea Filip mi-a facut inca o operatie cu laserul la cabinet in sacul conjunctival.Acum ma trezesc dimineata cu ochii putin umflati chiar in zona cearcanelor are vreo legatura cu operatia sau ar fi alta cauza ?

Nov. 23, 2015, 7:04 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @vasilica, nu are legatura. Va recomand un consult.

Nov. 25, 2015, 10:30 a.m.
0
0

Adina

Bună ziua am și eu o întrebare mama mea are dioptriile la ambii ochii de peste -15 unde ași putea găsi ochelari ..??

Dec. 15, 2015, 5:05 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @Adina, va putem ajuta, va recomand sa discutati cu colegii mei de la magazinul 8ik, din cadrul Ama Optimex: http://www.amaoptimex.ro/contact/adresa-8ik/, 0725.67.84.22, ochelari@amaoptic.ro. Sau puteti opta pentru o operatie de reducere a dioptriilor, pe www.scapadeochelari.ro gasiti mai multe detalii.

Dec. 18, 2015, 8:52 a.m.
0
0

Rosian florentina

Buna am un baietel de 2 ani si 3 luni o depistat in septembrie ca are dioptri foarte mare -18 jumate -17 jumate mio dat ochelari el poarta acum de -11 si mia spus ca el acum vede in proportie de 40 la suta exista vreo sansa sa nu mai ii creasca sau cel mai bn sa facem ceva sa se faca bn are miopie forte

Jan. 14, 2016, 3 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara d-na Rosian florentina, in principiu evolutia miopiei nu poate fi stopata. Cel mai bine este sa facem un consult sa vedem exact care este situatia. Daca doriti sa veniti la noi, va recomand consult la dr. Carmen Dragne, medicul s pecialist pentru copii al clinicii. Puteti face programare la 021. 211.16.22 sau online aici: http://www.amaoptimex.ro/contact/detalii-programare/#programare

Jan. 15, 2016, 8:01 p.m.
0
0

Sebastian

Buna ziua! Am -3,25 la ambii ochi, o sa ma operez in aceasta vara, si in vara lui 2017 vreau sa dau la Academia de politie, se observa ca am fost operat? Nu voi fi admis? Mulțumesc anticipat!

Feb. 2, 2016, 4:29 p.m.
0
0

Roxana

Buna ziua. Am avut acum 10 ani miopie de -11 la un ochi, operata la Ama Optimex. S a redus pana la -4, 75 . Sunt insarcinata si locuiesc in UK si sistemul de aici ma obliga sa nasc natural spunandu mi ca nu exista nici un risc pt ochiul cu operatia. Am fost operata de tatal dvs si tin minte ca el mi-a recomandat sa nasc prin cezariana. Exista vreun risc daca nasc natural? Multumesc anticipat

March 1, 2016, 10:55 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua Roxana, recomandarea noastra este pentru nastere prin cezariana incepand cu -3. Trebuie sa le spuneti ca ati avut -11. Riscurile sunt daca nasterea este grea, si poate fi vorba de dezlipire de retina sau/si cresterea dioptriilor.

March 1, 2016, 4:54 p.m.
1
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @Sebastian, va astept pentru consult si investigatii, dupa va pot raspunde corect. In principiu ma gandesc la tehnica ReLEx SMILE.

March 2, 2016, 11:24 a.m.
0
0

Ionita Mihaela

Buna ziua. Am hipermitropie de OD +4,00 OS+4,25 departe si OD+5,00 OS+5,25 aproape mentionez ca am varta de 39 de ani, mi sa recomandat sa port 2 perechi de ochelari de aproape si distanta sau ce progresivi,pot face interventia cu laresr sa nu mai port deloc ochelari . Va multumesc anticipat.

March 31, 2016, 12:38 p.m.
2
0

Manase Daniela

Buna ziua Am 47 ani si dioptrii de 6;50 lde aproape si 4;50 la departare si astigmatism. As dori sa ma operez pentru refractie de dioptrii si astigmatism. Se pot corecta cu laserul ? Va multumesc

April 5, 2016, 3:50 p.m.
0
1

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @Ionita Mihaela, @Manase Daniela, tehnologia a evoluat atat de mult incat astazi exista solutii pentru aproape orice tip de dioptrie. Trebuie sa facem consult si investigatii si apoi vom sti care sunt solutiile. Va astept cu drag, imi puteti scrie pe andrei@amaoptimex.ro pentru a stabili detaliile sau daca aveti alte intrebari.

April 14, 2016, 8:59 a.m.
0
0

Oanta Marinela

Buna ziua. Am 45 de ani si m-am operat in luna iulie de cataracta.Acum cand am mers la control mi s-a stabilit +1.50, respectiv -0.50. Care ar fi cauza de nu s-a redus la zero? Oare trebui sa mai astept? Va multumesc

Sept. 20, 2016, 9:46 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @Oanta Marinela, va putem oferi o opinie in urma unui consult. Alta varianta este sa mergeti la medicul care v-a operat.

Sept. 27, 2016, 8:55 a.m.
0
0

toma diana

BUNA DIMINEATA-Am 22 ani va rog frumos sa-mi raspundeti daca la clinica dvs ma pot opera pentru ambioplie -6.50 cu pahimetrie od 0,445 iar os 0.464 ,camera anterioara3,01 respectiv 3,03.va multumesc anticipat

Oct. 1, 2016, 7:27 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @toma diana, pentru a va putea raspunde corect, trebuie sa vad care este situatia si ce tehnica vi se potriveste, asta in cazul in care avem solutie. Va recomand sa sunati la clinica sau sa va programati online. Detalii pe site: www.amaoptimex.ro

Oct. 4, 2016, 10:51 a.m.
0
0

Alina

Buna seara. As dori si eu sa va intreb daca in cazul unei interventii de reducere a dioptriilor (specific ca am hipermetropie, astigmatism la ambii ochi si ambliopie, strabism la unul dintre ochi) exista posibilitatea ca ochiul strabic sa se alinieze fara a fi nevoie de interventie si pentru strabism? Multumesc.

Nov. 28, 2017, 6:32 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha