None

Qigong-ul medical in terapia anticancer

Fiecare generaţie de cercetători are menirea să găsească soluţii la problemele create de soluţiile generaţiei anterioare. Medicina energetică, din care fac parte acupunctura şi Qigong-ul Medical, începe să ia amploare în ultima vreme tocmai din cauză că aduce o soluţie la consumul excesiv de medicamente. Atât prin acupunctură, cât şi prin Qigong Medical (termen explicat mai pe larg în Nr. 41 al revistei), nu se introduce nici o substanţă chimică în organism, de aceea, ele sunt metode complet lpsite de reacţii adverse. Mai mult decât atât, aceste terapii pot reduce efectele nedorite ale medicamentelor, fapt care le-a conferit o mare utilitate în terapia anticancer, ajutând corpul să aibă o mai bună toleranţă la curele de citostatice.

La cea de a treia Conferinţă Mondială de Qigong Medical, care a avut loc la Beijing în 1996, a fost prezentat un studiu efectuat pe pacienţi bolnavi de cancer care au practicat Qigong Medical - metoda Guolin - ca adjuvant al radio şi chimioterapiei. Cercetările au fost realizate la "Spitalul de Tumori" din Zibo, China, în perioada mai 1991 – decembrie 1995 pe 120 bolnavi aflaţi în stadiile III şi IV de evoluţie a cancerului esofagian. Studiul arată că introducerea în schema de tratament a Qigong-ului Medical şi a capsulelor cu Tianxian (amestec de plante cu efect antioxidant) a dat o rată de supravieţuire la 5 ani de 37,45%, care este în mod evident mai mare comparativ cu cea raportata la alte terapii, unde rata de supravieţuire la 5 ani este de 16-20%.

În plus, după introducerea acestei terapii, nici unul dintre pacienţi nu a mai prezentat greaţă şi vărsături (din procentul de 18,3% iniţial), iar procentul de cazuri cu supresie a maduvei osoase a scăzut de la 20% la 13,3%. Concluzia studiului este că terapia care a inclus Qigong-ul Medical îmbunătăţeşte efectele curative şi elimină efectele adverse ale medicinei alopate, îmbunătăţeşte starea fizică a pacienţilor şi prelungeşte durata lor de viaţă.

Efectul de îmbunătătăţire a imunităţii prin Qigong Medical a fost cercetat de Biomed Central din Anglia, care a publicat în octombrie 2001 un studiu pilot ce evidenţiază modificările apărute în secreţia de citochine la subiecţii sănătoşi, practicanţi ai metodei Guolin de Qigong Medical. Citochinele sunt proteine secretate de numeroase tipuri de celule (neutrofile, limfocite, monocite, macrofage, mastocite), având un rol important în reglarea răspunsului imun al organismului. Din marea grupă a citochinelor, au fost monitorizate în cadrul studiului interleuchinele, interferonii şi factorul de necroză tumorală. În paralel cu modificarea citochinelor, studiul arată că secreţia de cortizol, hormonul legat de stres, a scăzut. Deşi grupul studiat nu a fost ales aleator şi nu a existat un grup de control, rezultatele obţinute atrag totuşi atenţia asupra potenţialului terapeutic al Qigong-ului Medical.

La noi în ţară, terapia MQ (prin Medical Qigong) se aplică în cadrul clinicii Loving Life, alături de acupunctură, ca o continuare şi îmbogăţire a medicinei alopate.

Dr. Luiza-Amelia Nogali

medic specialist în Medicină de Familie

acupunctură, qigong medical

www.medicalqigong.ro

0723.654.931

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha