30
None

Puterea plantelor ayurvedice în protecția și detoxifierea ficatului

Stările constante de oboseală, alături de problemele de concentrare și de tulburările digestive (constipație și stări de greață), sunt semnale ce pot semnala un ficat supraîncărcat cu toxine. Acest lucru poate fi evitat prin limitarea expunerii la toxine și prin susținerea capacității naturale de detoxifiere a ficatului.

Detoxifierea ficatului poate fi realizată ușor cu ajutorul naturii, mai exact, cu cel al unor plante ayurvedice cu efecte dovedite încă din cele mai vechi timpuri. Ayurveda înseamnă știința vieții și este o practică de medicină alternativă veche de 5000 de ani fiind practic cel mai vechi sistem de medicină din lume, care s-a dezvoltat și practicat pe teritoriul Indiei. Și în România, în ultimii ani, puterea plantelor medicinale indiene a început să fie din ce în ce mai apreciată, rolul lor în susținerea funcționării optime a organismului fiind de necontestat.

Detoxifierea ficatului, modul prin care avem grijă de întregul organism
Mai multe studii au demonstrat că există o legătură strânsă între buna funcționare a sistemului imunitar, responsabil de protecția întregului organism, și nivelul de toxine la care este expus corpul uman. Faptul că aceste toxine nu pot fi mereu eliminate prin mecanismele proprii duce la scăderea imunității, astfel devenim mai vulnerabili în fața agenților patogeni, mai predispuși la infecții și la îmbolnăviri. Rolul principal de detoxifiere în corp îi revine ficatului, acesta fiind organul ce filtrează mereu, sintetizează și procesează o varietate de substanțe fiziologice.
Activitatea acestui organ este, de asemenea, strâns legată de activitatea altor organe, cu roluri la fel de importante: cea a stomacului, a pancreasului, a vezicii biliare și a sistemului digestiv.

Pe lângă funcția sa de eliminare a toxinelor din alimentație și mediu, ficatul:

 • filtrează și purifică sângele, prin macrofagele din capilarele sinusoidale;
 • stochează sângele, acționând astfel ca un rezervor ce poate oferi spre circulație sânge atunci când situația o cere;
 • intervine în inactivarea unor substanțe cu potențial toxic, cum ar fi medicamentele liposolubile, amoniacul, cortizolul sau insulina;
 • are rol important în metabolismul glucidelor, proteinelor și lipidelor, asigurând stabilitatea nivelurilor de glucoză din sânge și reglarea fluctuațiilor de glicemie;
 • este un depozit pentru minerale și vitamine, îndeosebi pentru vitamina B12;
 • secretă bila, lichid ce intervine în procesele de emulsionare și absorbție a lipidelor.

Un alt lucru fascinant despre acest organ este reprezentat de capacitatea lui extraordinară de regenerare. El poate să-și revină după ce a suferit daune. Este însă important să cunoaștem și faptul că, deși se poate regenera, nu putem abuza în mod constant de această funcție fără repercusiuni. În cazul în care continuăm să îl suprasolicităm consumând substanțe dăunătoare și astfel să acumuleze toxine în exces, capacitatea lui de regenerare va fi diminuată, iar sănătatea organismului va fi pusă în pericol.
Așadar, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să înlăturăm factorii care sunt dăunători, cum ar fi alcoolul, tutunul sau substanțele stupefiante. Apoi se impune o alimentație echilibrată, mișcare fizică și, nu în ultimul rând, îngrijire periodică printr-o cură naturală de detoxifiere.

Ce reprezintă detoxifierea ficatului?
Toxinele atacă în mod constant corpul uman, fie în mod mai puțin evident cum este în cazul poluării, fie direct, prin surse precum cafeina, medicamentele, îndulcitorii artificiali din produsele alimentare, zahărul sau alcoolul. Detoxifierea ficatului este procesul prin care aceste substanțe cu efecte nocive sunt eliminate din organism, iar rezultatele sale sunt vizibile: creșterea nivelului de energie, întărirea imunității, reglarea tranzitului intestinal, reglarea secrețiilor hormonale etc.
Remediile naturiste pentru detoxifierea ficatului sunt cele mai eficiente în acest sens. Puterea plantelor medicinale ayurvedice, este recunoscută încă din cele mai vechi timpuri. Sub formă de ceaiuri, siropuri sau pastile, remediile naturiste din plante ayurvedice pot ajuta ficatul să-și îndeplinească corect toate funcțiile, să se regenereze mai ușor și să elimine substanțele dăunătoare.

Plantele ayurvedice, excelente remedii naturiste pentru detoxifierea ficatului
După cum știți deja, scopul Ayurveda este prevenirea bolilor prin menținerea echilibrului între minte, trup și spirit. Așadar, multe dintre aceste plante medicinale nu vor ajuta doar ficatul să se mențină sănătos, ci vor contribui la întărirea întregului organism prin aducerea unui plus de energie, prin eliminarea oboselii și prin întărirea psihicului.
În cadrul centrului de cercetare Ayurmed, farmaciștii noștri au studiat cele mai potente plante hepatoprotectoare și regeneratoare pentru a formula un produs cu capacitate mare de detoxifiere și regenerare hepatică. Astfel am obținut suplimentul alimentare LIVECOM®, atât sub formă de tablete cât și sub formă de sirop.

LIVECOM® Sirop – Regenerare și protecție hepatică
Complex 100% natural, din plante medicinale ayurvedice care susțin procesele metabolice hepatice și funcționarea optimă a vezicii biliare. Fitonutrienții contribuie la protejarea celulelor hepatice împotriva stresului oxidativ, cauză majoră a proceselor degenerative hepatice. Susțin ficatul în desfășurarea optimă a proceselor metabolice și în eliminarea deșeurilor și a toxinelor din organism. Susține procesul de secreție biliară și evacuarea normală a acizilor biliari, contribuind astfel la digestia grăsimilor, la metabolizarea lor corecta și la menținerea echilibrului lipidic in sânge. Stimulează refacerea celulei hepatice lezate și formarea de noi celule, prin favorizarea sintezei de proteine la nivelul ribozomilor. Protejează integritatea membranei celulare hepatice și împiedică pătrunderea în celule a substanțelor nocive provenite din alimentația dezechilibrată, consumul de alcool, folosirea medicamentelor hepatotoxice sau a drogurilor
Eficient în refacerea organismului dupa suprasolicitare, oboseală cronică, toxiinfecții alimentare, medicație cu potențial hepatotoxic și convalescență.

Beneficiile pe care le poate aduce Livecom organismului

 • Ameliorează simptomatologia în tulburările hepatice
 • Protejează celulele hepatice împotriva substanțelor cu potențial hepatotoxic (alcool, medicamente, droguri)
 • Reface celulele hepatice lezate și favorizează formarea de noi celule, prin stimularea sintezei proteice
 • Reduce valorile transaminazelor
 • Susține ficatul în procesele de metabolizare și eliminare a toxinelor
 • Revitalizează organismul în perioadele de convalescență, suprasolicitare sau epuizare fizică
 • Susține funcția hepatică și previne apariția afecțiunilor hepatice

Ayurmed - O Viață Fără Griji!Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha