4
None

Provocări în diagnosticul și supravegherea bolilor transmisibile cu impact asupra sănătății publice

Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie 2013

Cel mai important eveniment din România din domeniul prevenirii, diagnosticării și controlului bolilor transmisibile, a 6-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie, cu participare internațională, va avea loc în perioada 14-16 noiembrie 2013, la Hotel Ramada Parc, București.

Organizat științific de Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Epidemiologie, evenimentul va reuni renumiți profesioniști din țară și străinătate, care vor prezenta și dezbate cele mai noi informații legate de bolile transmisibile. Principalele teme ale manifestării științifice sunt infecțiile respiratorii, bolile prevenibile prin vaccinare, bolile transmise prin vectori, precum și rezistența la antibiotice și infecțiile nosocomiale.

În cadrul Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie 2013 am ales să abordăm provocările în diagnosticul și supravegherea bolilor transmisibile cu impact asupra sănătății publice. Manifestarea va fi una inedită, întrucât va integra câteva momente speciale în memoria unor mari personalități ale medicinei românești. Vom face tot posibilul ca profesioniștii care activează în microbiologie, epidemiologie și domenii adiacente să regăsească la această conferință cele mai noi informații științifice necesare creșterii gradului de educație medicală și perfecționare”, a declarat conf.dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Ajunsă la a șasea ediție, Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie reunește medici microbiologi, epidemiologi, dar și profesioniști dinspecialități cu interes în domeniu, precum boli infecțioase, pediatrie, medicină de familie, sănătate publică, pneumologie, medicină de laborator, medicină internă, ATI, neurologie, medicină școlară.

Pe lângă înaltul nivel științific al lucrărilor prezentate, una dintre principalele coordonate ale Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie 2013 este accentul pe partea practică și pe interactivitate. Încurajăm participanții de a se implica în dezbateri, de a pune întrebări și a propune soluții. Bolile transmisibile au o influență majoră asupra sănătății publice, iarprevenirea, diagnosticarea și controlul acestora implică o echipă multidisciplinară, drept urmare sperăm că evenimentul va atrage cât mai mulți specialiști implicați în managementul profesional al acestor afecțiuni”, a declarat conf.dr. Geza Molnar, președintele Societății Române de Epidemiologie.

Pentruînscrieri și mai multe informații legate de a 6-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie vă rugăm accesați website-ul www.srm.ro.

PR&Comunicare: Sănătatea Press Group

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha