47
None

Progrese tehnologice în diagnosticarea afecțiunilor oculare

     Vederea de calitate constituie una dintre cele mai importante nevoi ale omului zilelor noastre, indiferent de vârsta sau sexul acestuia. De aceea, la nivel tehnic, putem vorbi de o adevărată industrie de aparatură medicală, destinată investigațiilor oftalmologice.

     Depistarea viciilor de refracție la copii (screening vizual) se face cu ajutorul autorefractometrului pediatric Plusoptix s09.

     Autorefractokeratometrul şi Sistemul automatizat BV_1000 permit determinarea refracției obiective. În primul caz, medicul va putea determina refracția binoculară obiectivă și subiectivă; în al doilea caz, medicul se va orienta în prescrierea de ochelari sau lentile de contact la persoanele adulte.

     În domeniul glaucomului, apariţia Tonometrului noncontact şi a Tonometrului portabil a oferit posibilitatea măsurării rapide a tensiunii oculare în campaniile de screening ale glaucomului. Atât pentru diagnosticul precoce, cât şi pentru urmărirea evoluţiei glaucomului, au intrat în folosinţă aparate performante precum: Perimetrul computerizat, care permite analiza câmpului vizual, şi Tomograful retinian şi de nerv optic - HRT şi OCT.

     Patologia retiniană este un capitol vast, uneori precizarea diagnosticului fiind facilitată de efectuarea unei angiofluorografii retiniene sau a unei investigaţii tomografice maculare cu ajutorul Angiofluorografului retinian şi a Tomografului în coerenţă optică (OCT).

     Ecobiometrele moderne permit investigarea atât a polului anterior, cât şi a vitrosului şi a retinei, atunci când accesul oftalmoscopic este restricţionat de alterarea mediilor transparente (cornee, cristalin).

     Majoritatea acestor aparate se regăsesc în cadrul centrului medical, sub coordonarea unor medici care deţin competenţe certificate în domeniu, oferindu-i pacientului posibilitatea de a beneficia de un diagnostic precis şi amplu asupra analizatorului vizual, precum şi a interpretării corecte a rezultatelor.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha