None

Prevenirea bolilor parayitare cu ajutorul naturii

În ciuda terapiilor din ce în ce mai sofisticate, viermii paraziţi s-au adaptat şi au devenit rezistenţi la medicamente. Este necesară de aceea o înnoire permanentă a arsenalului terapeutic.

Tocmai din acest motiv este util să utilizăm şi tratamentele naturale. Printre cele mai cunoscute plante cu efect antihelmitic sunt: ceapa, usturoiul, prazul, cimbrul.

Prazul conţine o mulţime de vitamine: A, B1, B2, B6, B9, E şi C, precum şi minerale: fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu şi zinc. Prazul stimulează apetitul, descongestionează sistemul respirator şi tonifică sistemul nervos. În afecţiunile renale, hepatice şi cistite se recomandă decoctul de praz, iar în bronşite sau angine siropul de praz.

Cimbrul, datorită timolului din uleiul volatil de cimbru (Thymus Vulgaris), poate fi folosit ca antiseptic intestinal, antihelmintic, precum şi ca expectorant, carminativ.

Helminon (comprimate) conţine: extract selecţionat de praz (Allium porrum); săruri de Ca, Mg şi K şi ulei volatil de cimbru (Thymi vulgaris aetheroleum). Este un produs bogat în săruri minerale, vitamine, ulei volatil, proteine şi hidraţi de carbon cu proprietăţi antihelmintice (pentru combaterea în special a oxiurilor şi ascarizilor), uşor laxative, antiseptice, de calmare a stărilor iritative ale tractului digestiv, diuretice, de detoxifiere a organismului. Se asigură suplimentarea dietei prin aportul de substanţe bioactive necesare pentru eliminarea viermilor intestinali, pentru ameliorarea simptomelor neplăcute în stările iritative ale tractului digestiv (colon iritabil), pentru eliminarea toxinelor din organism. În concluzie, tratamentele naturale constituie un plus în ceea ce priveşte eliminarea viermilor intestinali.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha