47
None

Premieră absolută în oftalmologia românească: operaţii dificile transmise live de la Clinica Oculus din Floreasca la Milano

Produse, tehnici şi cristaline artificiale noi în operaţia de cataractă şi în operaţia Lasik

Clinica Oculus încheie şi acest an, pe lângă activitatea obişnuită de consultaţii şi operaţii, cu o participare internaţională de excepţie, aceea de a fi participat cu medici operatori, dar şi în calitate de gazdă, la o sesiune de chirurgie Live. Nu a fost orice sesiune live: Oculus are o tradiţie binecunoscută în astfel de sesiuni chirurgicale, începută încă din anul 2006, dar de data asta, noutatea a constat în transmiterea pentru prima data din România în străinătate a unei astfel de sesiuni chirugicale.

Şi în acest an am avut onoarea să fim invitaţi la cel mai audiat congres internaţional de chirurgie a polului anterior ocular din Italia, Videocattarattarefrattiva 2015, care s-a desfăşurat la Milano, în 23-25 octombrie. De data aceasta, invitaţia a prevăzut o participare dublă a medicilor Oculus: în prima zi am fost gazdele şi realizatorii unei sesiuni de chirurgie live, sesiune transmisă în direct de la sediul Oculus la Milano, la acest congres, după care am plecat imediat la Milano, unde trebuia să prezentam, la faţa locului, mai multe cazuri chirurgicale deosebite şi dificile şi să moderăm alte sesiuni şi mese rotunde din cadrul congresului.

În ce priveşte ziua operatorie, chirurgi au fost Dr. Ozana Moraru şi Cristian Moraru, ajutaţi de întregul personal al blocurilor operatorii de la Oculus, iar moderator şi comentator al intervenţiilor a fost Dr. Mădălina Iliescu, o tânără şi foarte talentată colegă, chirurg oftalmolog la Oculus.

Cu două zile înainte de eveniment, au venit la Oculus echipe de specialişti în comunicare şi transmisie video super HD, care au avut sarcina să asigure o transmisie “lacrimă”; şi aşa a şi fost: cele patru operaţii au fost urmărite cu foarte mare atenţie de cei o mie de spectatori oftalmologi din auditoriul de la Milano, nu doar pentru conţinutul lor ştiinţific, dar şi pentru calitatea transmisiei.

Operaţiile efectuate de medicii Moraru au avut menirea să prezinte noi produse, tehnici şi cristaline artificiale, în operaţia de cataractă şi în operaţia Lasik. Astfel, auditoriul a făcut cunoştinţă cu cristalinul trifocal Panoptix, a revăzut cum funcţioneaza suita Femto Laser LenSx - Facoemulsificator Centurion –Sistem de ghidaj computerizat Verion, în operaţia de cataractă asociată cu astigmatism şi implantare de cristaline torice şi multifocale torice, dar a văzut şi folosirea laserului cu femto secundă LenSx în realizarea voletului corneean, urmată de tratamentul viciilor de refracţie cu Laserul Excimer Mel 90, în operaţia iLasik.

Sesiunile de chirurgie Live la marile congrese internaţionale au fost întotdeauna un punct de maxima atracţie în program, astfel că şi de data aceasta, ne-am bucurat că am făcut o figură foarte frumoasă, prin dificultatea cazurilor alese şi prin modalitatea de a le rezolva.

Imediat după încheierea sesiunii de chirugie live doctorii Moraru şi Iliescu au plecat la Milano, să fie prezenţi la congres, care, şi în acest an, a fost la înălţimea aşteptărilor: prezentări de cazuri clinice extrem de interesante, sesiuni de chirurgie live cu diverse operaţii, întrebări şi discuţii.

Invitaţi pentru a patra oară la Videocattarattarefrattiva de către Prof. Lucio Buratto, Dr. Ozana şi Cristian Moraru, însoţiţi şi de Dr. Mădălina Ilescu, au fost parte activă la acest congres, prin prezentări de cazuri clinice dificile, dar şi prin moderarea unor simpozioane şi intervenţii chirurgicale.

La congres au mai fost invitaţi oftalmologi cunoscuţi din Italia, Germania, Franţa, Austria, Finlanda, Portugalia, Olanda, Africa de Sud, Canada, Egipt şi... România!

Pentru că suntem în ultima luna a acestui an, încheiem cu un călduros La Mulţi Ani! tuturor pacienţilor noştri, dar şi colegilor şi colaboratorilor Oculus! 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha