None

Pigmentul melanian si rolul sau

Melaninele sunt pigmenții care determină culoarea pielii și părului. Există două tipuri de melanină brun-roșcată și melanina brun-negricioasă.

Pigementarea

Ca urmare a expunerii la soare sau a înaintării în vârstă, pigmentarea pielii suferă tulburări care provoacă apariția petelor pe zonelor neacoperite. Cele mai recente studii demonstrează efectul spectaculos produs de complexul de oxid de titan modificat cu mangan asociat cu diacetilboldină recomandat în cazul hiperpigmentării superficiale acționând ca un film uniform ce absoarbe radiațiile UVA/UVB.

Cremele cu un astfel de conținut se plică de 2 ori pe zi, pe zonele principale ale feței sau alte zone afectate de pete și pistrui. În urma unui studiu realizat pe un eșantion de 23 de femei asiatice s-a observat că efectul este instantaneu. S-a aplicat pe jumătate din față cremă ce conține 4% Lumisphere și un placebo (excipienți) pe cealaltă jumătate a feței. Indicele de melanină în zona hiperpigmenatată scade cu 10,3% după 2 minute de la aplicare, iar zonele hiperpigmentate sunt mai puțin vizibile.

Nivelul cromatic indică o îmbunătățire a luminozității pielii cu până la 12,5% după 10 minute de la aplicare. Pielea are un conținut mai mic de galben roșu la majoritatea subiecților, Lumisphere creeând un efect de atenuare a tuturor imperfecțiunilor tenului: pete, riduri, ten îmbătrânit, pori.

Efectul gradual

Prin aplicarea zilnică a cremei se observă după circa o lună un efect fiziologic de decolorare a pielii. Mecanismul are la bază acțiune componentelor: DAB (diacetilboldina) care scade cantitatea de melanină până la 70% prin activarea tyrosinasei; Dermawithe (amestec de acid citric, gluconic, ferulic și extract de frunze de Waltheria Indica) care reduce pigmentarea melaninei și îndepărtează starturile superficiale moarte ce conțin reziduuri de melanină pigmentată.

Teste clinice au demonstrat că utilizarea de emulsii ce conțin Dermawithe au efecte mult mai bune comparativ cu emulsia placebo pentru depigmentarea pielii. Studiul s-a efectuat asupra unei eșantion format din 42 femei voluntare asiatice cu vârste între 18 și 45 ani, cu piele neagră sau foarte neagră. S-au efectuat aplicări pe partea superioară a antebrațului de două ori pe zi timp de 8 săptămâni, pigmentarea pielii fiind măsurată atât înainte cât și la finalul testului folosind colorimetrul. Rezultatul a condus ca concluzia că emulsia care conține 2% Dermwhite a avut efect semnificativ de depigmentare.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha