14
None

Perspective noi în managementul plăgilor şi al afecţiunilor dermatologice BIOTITUS® Derma

Unguentul BIOTITUS® Derma este alcătuit din extracte naturale din plante şi excipienţi: olivae oleum, helianthi oleum, cera, camphora, colopohonium, ricini oleum hidrogenate, bismuthi subgallas, compoziţie care este brevetată internaţional.

Produsele BIOTITUS® Derma sunt dispozitive medicale clasa II b, purtătoare de marcaj european de conformitate CE; utilizarea acestora neantrenând nici un risc pentru pacient sau pentru medicii specialişti, fiind evaluate atât în ceea ce priveşte siguranţa, cât şi performanţa.

Eficacitatea produselor BIOTITUS® Derma a fost demonstrată în cadrul mai multor spitale din ţara, acestea fiind utilizate în traterea:

• Plăgilor Acute: arsuri, plăgi chirurgicale, escoraiaţii, alte plăgi traumatice ale pielii;

• Plăgilor Cronice: escare, ulcere varicoase, picior diabetic;

• Afecţiuni dermatologice: eczeme, dermatite, psorizis.

Produsele BIOTITUS® Derma sunt eficiente în toate fazele de vindecare a plăgilor: inflamatorie, de granulaţie şi de epitelizare. Studii de caz

1. Utilizarea produselor BIOTITUS® Derma în tratamentul ulcerelor venoase Produsele BIOTITUS® Derma sunt folosite în mod curent în secţia de chirurgie plastică Spitalul Judetean de Urgenţă Constanţa, rezultatele fiind deosebit de favorabile. Cazul de mai jos reprezintă o plagă traumatică suprapusă unui ulcer vascular.

Fig. 1 – bărbat, 66 ani, cu plagă traumatică suprapusă unui ulcer vascular, vechime 2 zile. A – aspect iniţial; B –după 175 zile de tratament; C – după 293 zile.

Plaga a fost tratată prin aplicarea unui pansament cu unguent BIOTITUS® Derma, peste care au fost aplicate comprese impregnate BIOTITUS® Derma. Pansamentul astfel format a fost menţinut pe plagă, în medie, 2 zile.

Pansamentul alcătuit cu produsele BIOTITUS® Derma a fost îndepărtat cu uşurinţă de pe plaga, fără a afecta ţesuturile nou-formate (de granulaţie şi de epitelizare).

2. Utilizarea produselor BIOTITUS® Derma în tratamentul escarelor.

Tratamentul în cazul mai jos prezentat a fost efectuat în cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi s-a desfăşurat pe o perioadă de 100 zile,pacientului nu i s-a administrat tratament medicamentos .

Pansamentul alcatuit cu unguent BIOTITUS® Derma a fost aplicat cu uşurinţă; de asemenea, pansamentul a fost îndepărtat cu usurinta, fara a afecta starea plăgii şi ţesuturile de granulaţie/epitelizare.

Fig. 2 – femeie, 44 ani,prezintă o escară localizată în zona sacrală. A – aspect iniţial; B – ziua 66 de tratament; C – după 100 zile de tratament.

Plaga a fost tratată prin aplicarea unui pansament alcătuit cu unguent BIOTITUS® Derma, peste care au fost aplicate comprese sterile din tifon. Pansamentul astfel format au fost menţinute pe plagă în medie 1.8 zile; îndepărtarea realizându-se fără durere.

Beneficii:

Scurteaza timpul de vindecare a plagii cu pana la 30%

Previne infectarea plagii, în special a acelora localizate în zone de risc

Epitelizare de calitate, fapt cu o importanță vitală în cazul pacienților cu arsuri localizate la nivelul feței sau toracelui]

Confort deosebit pentru pacient prin ameliorarea senzației de durere, ceea ce permite mobilizarea precoce

Nu este aderent la plagă, se îndepărtează ușor și atraumatic

Ușor de aplicat în cazul plăgilor în zone dificile (ex.: pliuri anatomice, joncțiuni cutaneo-mucoase, etc.)

Nu sunt necesare precautiuni suplimentare, cu exceptia alergiei la una din componentle unguentului BIOTITUS® Derma

Costul total al tratamentului per pacient, poate fi redus cu până la 30%, prin scăderea costurilor directe și indirecte

Concluziile Raportului de Investigatie Clinică

„Utilizarea Biotitus® Derma Compresa Impregnata si tub cu unguent Biotitus® Derma în tratamentul arsurilor, escarelor, ulcerului de gamba si al piciorului diabetic”

„Analizand datele obţinute în investigatia clinica de fata, se constata faptul ca, produsele din gama BIOTITUS® Derma [compresa impregnata si unguent], sunt sigure în utilizare, atat din pentru pacient, cat si pentru utilizator. Nu au fost semnalate evenimente adverse grave, care sa aiba efecte nedorite, astfel incat sa fie necesara intreruperea tratamentului plagilor [acute si cronice] cu produsele BIOTITUS® Derma, sau sa impuna adoptarea altei metode de terapie [tratament medicamentos sau chirurgical].

Apreciem ca produsele BIOTITUS® Derma [compresa impregnata si unguent] sunt sigure în utilizare, putand fi folosite cu succes în tratamentul plagilor acute si cronice.

In ceea ce priveste performanta produselor BIOTITUS® Derma, un avantaj important al acestor produse, în cazul arsurilor, il constituie epitelizarea rapidă, cu epiteliu de bună calitate și reducerea duratei medii de vindecare, inclusiv pentru leziunile intermediare și profunde . Totodată, se constată diminuarea durerii resimtite de pacient, precum si eliminarea riscului de suprainfectare a plagii.

In cazul arsurilor de gradul III, unguentul BIOTITUS® Derma stimulează granularea și epitelizarea.

BIOTITUS® Derma este un unguent cu rezultate bune si foarte bune în tratamentul arsurilor de gradul IIa si IIb unde produce epitelizare. Este de folos si în arsurile de gradul III, unde ajuta la obtinerea unei granulatii de calitate intr-un timp mai scurt în vederea grefarii cu piele.

In cazul plagilor cronice: escara, ulcer de gamba si plaga diabetica, se constata, de asemenea, stimularea granulării și a epitelizării, prin stimularea rezervelor de celule epiteliale. Acest lucru este demonstrat de faptul ca, plagile cronice acoperite cu pansament alcatuit cu produsele BIOTITUS® Derma [compresa impregnata si/sau unguent], initial, isi reduc profunzimea [implicit, volumul], devenind plagi superficiale, apoi, vindecarea concretizandu-se printr-o reducere accentuata a suprafete [epitelizare], de la marginile plagii, spre interior.

Totodata, este remarcabila actiunea de debridare autolitica a unguentului BIOTITUS® Derma, proportia tesuturilor necrozate si fibrinoase din plagile cronice, reducandu-se de la o schimbare a pansamentului la alta. De mentionat faptul ca debridarea este nedureroasa si durabilă [odata indepartate aceste tesuturi, nu mai reapar].

Este cunoscut faptul că plăgile cronice necesită un timp îndelungat pentru vindecare; unele dintre acestea nu se vindecă [mai ales daca luăm în calcul si existența patologiilor asociate], fiind necesară intervenția chirurgicală, până la amputare [în cazul piciorului diabetic].

Faptul că, sub pansamentul alcătuit cu produsele BIOTITUS® Derma [compresa impregnata si/sau unguent], toate cele 6 escare monitorizate, au avut o evoluție deosebit de pozitivă, spre vindecare, 4 dintre acestea vindecându-se complet [o escara s-a vindecat în 7 zile de tratament, a doua în 18 zile, a treia în 33 zile, a patra în 61 zile], relevă performanțele deosebite ale produselor BIOTITUS® Derma în tratamentul escarelor.

Deosebit de important este modul de acțiune a unguentului BIOTITUS® Derma, care stimulează rezervele de celule epiteliale, fapt dovedit prin reducerea accelerată a profunzimii escarelor [implicit, a volumului]. În medie, cu 20 de zile înainte de vindecare, escarele au devenit superficiale, nemaiprezentând profunzile.

În cazul ulcerațiilor de gambă si diabetice tratate cu BIOTITUS® Derma, faptul că după 6 zile de tratament cu BIOTITUS® Derma, volumul mediu al acestor plăgi s-a redus la jumatate din cel inițial, iar după 56 zile, s-a redus cu 98%, iar suprafața medie s-a redus la jumatate din cea inițială, după 30 de zile de tratament, iar după 56 zile, aceasta reprezenta 15% din cea inițială, demonstrează performanțele produselor BIOTITUS® Derma în tratamentul acestor tipuri de plăgi cronice.

De asemenea, o ulcerație s-a vindecat după 17 zile de tratament, alta după 22 zile, a treia după 31 de zile, a patra ulcerație, după 64 zile de tratament.

Raportându-ne la perioada de tratament în care au fost monitorizate datele, conform prezentei investigații clinice, faptul că toate escarele au evoluat spre vindecare, dar și faptul că 4 ulcerații din cele 13 monitorizate s-au vindecat, demonstrează, raportat la datele din literatura actuală, relevanța deosebită a datelor culese din prezenta investigație clinica”.-Prof. Univ. Dr Ion Bordeianu.

Comentarii


radut mihaela

buna seara,va rog puteti sa-mi spuneti de unde se procura acest unguent,eu ma confrunt cu o plaga de decubit de gradul 4 si o alta plaga de gamba de gradul 3,multumiri

Sept. 27, 2014, 10:44 p.m.
1
1

Petre Berechet-Comanescu

Unguentul BIOTITUS Derma, poate fi procurat din farmacii (Catena) sau direct de la distribuitorul DISPOMEDFARM, telefon: 0747 136 546, precum și on line www.dispomedfarmro

Oct. 3, 2014, 10:52 a.m.
3
0

Alibec Ozen

Buna seara,va rog din suflet sa ma ajutati mamaia mea are o escara de gradul 4 este f grav are o mare gaura la fund :( nu stiu ce sa-i mai facem sa se vindece sa se inchida suntem disperati..va rog sa ma ajuti\r\nMultumesc din suflet

May 24, 2015, 8:42 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

In primul rand trebuie sa-i cumparati o saltea antiescara, va recomand una de la dipl.ing. ILIE-ADRIAN IVĂŞCANU Tel/Fax: +(4021) 23 31 616 e-mail: adrian.ivascanu@orthoomnia.ro. Este foarte buna si cea mai ieftina. Apoi, trebuie unsa local cu crema antiescara, luata de la farmacie, va recomanda farmacista mai multe variante de creme.

May 25, 2015, 11:25 a.m.
0
1

Petre Berechet Comanescu

Pentru dl. Alibec Ozen Pe lângă saltea, incercați ca, la câteva ore să schimbați poziția pacientei, aplicați cu toată încrederea unguent BIOTITUS Derma' așa cum este precizat în prospect: fie comprese impregnate, fie unguent, bineînțeles, după o toaletare adecvată. Si nu omiteți nici nutriția corespunzătoare. Multă sănătate !

June 16, 2015, 11:35 p.m.
0
0

Liviema

Pentru escare adanci (cat un deget aratator de lungime si diametru) sub forma de fistule este bun? Cum se utilizeaza, se umple cavitatea cu crema si se tine inchisa? Cat timp ? Multumesc

July 3, 2015, 8:15 p.m.
0
0

Petre Berechet Conanescu

Pentru Liviema In cazul escarei profunde, introduceti unguent BIOTITUS Derna in cavitate, apoi acoperiti plaga cu o compresa sterila pliata, din tifon. Daca este necesar, fixati cu leucoplast. Schimbati pansamentul la 2-3 zile sau cand constatati ca s-a impregnat cu fluide din plaga ( exudat), pentru a preintampina macerarea pielii peri-lezionale. Va rog sa folositi comprese sterile pliate din tifon, nu taiate, pentru a nu patrunde fire in plaga. Multa sanatate!

July 8, 2015, 7:09 p.m.
0
0

dory

pentru o escara adanca , urat mirositoare (putrefactie) , purulenta , necrotiva ,,,va recomand prima data ca un cadru medical sa recolteze din escara ( cu un betigas steril de la farmacie ) o proba\\r\\n " cultura plaga " pentru laborator si a determina ce bacterie exista si la ce antibiotic este sensibila . \\r\\n\\r\\nintai trebuie distruse bacteriile care produc infectia .\\r\\n\\r\\nda ,,,,apoi cred ca puteti aplica diverse : biotitus , flamozil gel , diverse pansamente Hartmann.\\r\\n\\r\\nori ce ati folosi pentru aceste ulcere ,indiferent de localizare , vindecarea dureaza .\\r\\n\\r\\nam avut pe cineva din familie in spital .\\r\\nsant medici si asistente care pe sectia de chirurgie\\r\\n" HABAR NU AU IN A TRATA O ESCARA "\\r\\nsi ne mai miram de infectii nozocomiale .

Dec. 8, 2015, 3:30 p.m.
0
0

Saptamana Medicala Administrator

Va trebuie oricum o saltea antiescara fara de care orice creme si alifii sunt insuficiente.

Dec. 8, 2015, 5:43 p.m.
0
0

dory

am saltea antiescara dar este insuportabila.\r\n\r\n escara este in zona sacrala , iar cand fagurii se umfla alternativ plaga devine foarte dureroasa.\r\n\r\napoi boala neurologica de care sufar ,,,,in momentul umflarii fagurilor , alternativ , imi provoaca spasme musculare foarte dureroase toti muschii partii dorsale se cantracta si devin durerosi iar picioarele incep sa tremure.\r\n\r\n\r\nam efectuat tratamente cu pansamente de la hartmman , askina gel , l-mesitran \r\nwundsalbe iar acum iruxol gel ,,,,cu aceste sper sa rezolv problema .

Feb. 20, 2016, 2:45 a.m.
0
0

Alina

Bună ziua.prietenul.meu are arsuri de gradul 2b, 3 și patru ,pe spate și pe mâini. As vrea sa știu dacă este normal ca după pasarea cu unguentul biotitus derma este normal sa aibă dureri f mari ,febra ,frisoane și senzația de usturime a plagi ....nu știu Cum sa va mai explic dar durerea este f mare nu se poate odihnit ...Va rog sa mi răspundeți

Sept. 2, 2016, 10:49 a.m.
1
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha