None

Ozonoterapia in medicina estetica

Trăim într-o lume a imaginilor. Suntem în permanenţă bombardaţi de reclame cu oameni „perfecţi” care ne spun că putem ajunge ca ei cu ajutorul unui anumit produs.

Azi, să ai grijă de corpul tău nu mai este un lux, a devenit o necesitate. În această goană după corpul ideal, multe persoane au recurs la retuşuri rapide (operaţii estetice, implanturi de silicon, injectări de botox) fără să ţină cont de complicaţiile medicale şi implicaţiile psihologice pe termen lung. În ultima perioadă, tehnicile invazive de cosmetizare a corpului sunt treptat înlocuite cu măsuri neagresive: schibarea stilului de viaţă, activităţi sportive regulate, renunţarea la fumat, alimentaţie echilibrată, hidratarea corespunzătoare, proceduri medicale care nu dezechilibrează procesele fiziologice ale organismului.

Ozonoterapia, folosită de peste 20 ani în medicina estetică, este o soluţie terapeutică cu rezultate de durată, fără riscuri sau efecte secundare.

are multiple aplicaţii în mecina estetică:

Tratarea celulitei - este rezultatul distrugerii premature a fibrelor de colagen care asigură rezistenţa şi elasticitatea pielii; astfel, ţesutul adipos devine vizibil dând pielii aspectul de coajă de portocală . Înlocuirea unor structuri normale cu ţesut fibros determină formarea unor noduli . Studii recente au demonstrat eficacitatea ozonoterapiei în stoparea evoluţiei şi chiar în regresia celulitei cu ameliorarea aspectului de coajă de portocală şi reducerea dimensiunilor formaţiunilor nodulare.

Adjuvant în curele de slăbire (s-au obţinut rezultate bune inclusiv la persoane supraponderale care încercaseră în prealabil diferite diete fără succes).

Reduce ridurile şi vergeturile prin injectarea subcutanată a unor cantităţi terapeutice de amestec de ozon şi oxigen.

Tratarea acneei , redând pielii un aspect catifelat fără depozite sau pete.

Îmbunătăţeşte vindecarea post chirurgicală, împiedicând apariţia cicatricelor cheloide .

Reduce ectaziile venoase mai ales la nivelul coapselor şi gambelor.

Ameliorează simtomatologia din bolile varicoase .

Are rezultate bune în infecţiile fungice ale pielii şi unghiilor .

Terapia cu ozon este un revigorant excelent al organismului, îmbunătăţindu-i randamentul fizic şi psihic, funcţionarea creierului şi memoria. Stimulează sistemul imun crescând rezistenţa împotriva infecţiilor. Prin stimularea sistemelor antioxidante ale organismului cu reducerea concentraţiei radicalilor liberi are un efect important antiîmbătrânire .

Tendinţele actuale de orientare către terapii mai puţin agresive vor asigura ozonoterapiei locul pe care-l merită. Terapia cu ozon este lipsită de efecte secundare, atât timp cât este aplicată de medici cu experienta in domeniu cu respectarea cu stricteţe a protocoalelor terapeutice.

Alpha Medical Center este unul din puţinele centre medicale din ţară care practică  ozonoterapia. Centru medical multidisciplinar, Alpha Medical Center se consacră schimbării calităţii serviciilor medicale şi a modalităţilor terapeutice, punând sănătatea mai presus de orice.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha