None

Omega 3 - pentru toate varstele

     Peștele este sănătos, această declarație există în toate rapoartele nutriționiștilor: în special macroul, somonul sau heringul – conțin acizi grași multiplu nesaturați Omega-3.

     Acizii grași Omega-3 în special DHA (Acidul Docosahexaenoic) și EPA (Eicosapentaenoic) au o influență importantă asupra creierului, sistemului nervos central și a corneei oculare, problema constă în faptul că organismul nu poate produce singur aceste substanțe, din această cauză o alimentație care este bogată în aceste substanțe face parte dintr-un stil de viață sănătos, regulă valabilă și pentru copii.

Energizanți din mare

     Nici un obiect de studiu nu preocupă oamenii de știință mai mult decât acizii grași Omega-3. Un studiu condus de către omul de știință J.Hibbeln a ajuns la concluzia că alimentația care conține pește și fructe de mare are influențe pozitive asupra inteligenței verbale – capacitatea de a folosi limbajul. De fapt acizii grași esențiali sunt identici cu cei care se găsesc în creierul uman, și doar prin aport permanent poate fi menținută funcția acestora. Această ipoteză este întărită de observațiile făcute de către cercetătorii care au studiat influența acizilor grași Omega-3 asupra capacității de gândire a copiilor. Prin urmare, copiii la vârsta preșcolară au avut rezultate mai bune la diferite teste dacă, timp de câteva luni le-a fost administrată o doză de 400 mg DHA/zi.

     Copiii cu o vârstă mai mare au arătat o capacitate de citire, de învățare și de memorare crescută printr-un aport îmbunătățit de acizi grași Omega-3.

     În concluzie, la ambele grupe de copii, a fost observată o capacitate îmbunătățită a inteligenței verbale, ceea ce înseamnă că pot prelucra mai bine informațiile verbale și conexiunile dintre acestea.

În balanță

     Legătura dintre deficitul de atenție/hipereactivitate (ADHS) și aportul de Acizi grași Omega-3 devine din ce în ce mai importantă.

     Cauzele deficitului de atenție nu sunt cunoscute, însă apar indicii noi, ca un dezechilibru la nivelul acizilor grași multiplu nesaturați joacă un rol în aparitia acestei afecțiuni, studiile arătând faptul că pacienții ADHD au un nivel mai mic al grăsimilor multiplu nesaturate în sânge decât oamenii sănătoși, prin urmare este bine ca părinții să cunoască faptul ca un aport suficient de Acizi grași poate preveni un deficit de atenție de tipul ADHS.

Pește gras sau ….?

     Există foarte multe motive pentru a servi copiilor preparate gustoase de pește. Asociația “Sănătatea copiilor” recomandă săptămânal 2 mese cu pește oceanic gras. Acest lucru este relativ simplu: serviți în mod regulat un fel de mâncare care să conțină somon sau macrou și deja a fost îndeplinită o condiție de bază pentru sănătatea și starea de bine a copiilor lor.

     Însă pentru copiii obișnuiți cu meniul “pizza” & “ paste” este o condiție greu de îndeplinit, de aceea este recomandat un aport suplimentar de acizi grași nesaturați de exemplu prin aportul suplimentar de Omega-3 + Vitamina A+D+E+C, care pe lângă prețiosul ulei de somon bogat în acizi grași nesaturați mai conține și vitamine care au un efect pozitiv asupra imunității, dar și a capacitătii de creștere și dezvoltare a copiilor. Produsul poate fi administrat copiilor peste 3 ani, iar capsulele au un gust plăcut de lămâie, cu o capsulă pe zi fiind acoperit necesarul zilnic de Acizi grași esențiali.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha