60
None

Noua forma de levotiroxină disponibila in Romania- interactiuni si atentionari speciale

În România a apărut o formă nouă de levotiroxină, soluția orală, formă care nu interferă cu administrarea de alimente și băuturi! Produsul poate fi utilizat la toate categoriile de vârstă, inclusiv la copii.

Levotiroxina este un medicament pe care îl poate prescrie doar medicul endocrinolog. Tratamentul este ulterior urmărit de medicul de familie, pe baza unei scrisori medicale primite de la colegul endocrinolog. Pacienții trebuie să știe că e posibil ca, în această perioadă, în funcție de forma de levotiroxină disponibilă la noi în țară, să fie nevoie să treacă la o altă forma de administrare față de ce au primit acum ca și medicație.

Este important să discute cu medicul dacă au întrebări, să citească atent prospectul, să ia în considerare informațiile legate de locul unde trebuie ținut produsul și de alimentele care influențează absorbția acestuia.

În această perioadă este posibil ca mai multe persoane să ia medicamente împotriva depresiei sau sucralfat, cimetidină sau hidroxid de aluminiu pentru ulcer al stomacului, colestiramină pentru scăderea valorilor de colesterol, carbonat de calciu sau suplimente care conţin fier. Atenție sporită la produsele din soia, întrucâ acestea pot duce la scăderea absorbţiei levotiroxinei.

Este foarte bine să spuneti medicului dacă luați medicamente pentru alte boli, ca să vă poată spune dacă sunt interacțiuni între ceea ce folosiți deja și levotiroxina. Lexotiroxina poate fi administrată dacă folosiți produsele menționate mai sus și altele, însă NU în același timp. Este foarte important să nu vă adresați direct în farmacie pentru a cumpăra produse în această perioadă– chiar dacă e vorba doar de schimbarea între formulări.


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha