None

Necesarul de vitamine pentru copii în sezonul rece

 

     Cum în sezonul rece ne pândesc virozele, iar alimentaţia din perioada de iarnă este mai săracă în vitamine, este potrivit ca, în acest moment, să administraţi un supliment de vitamine, cum ar fi vitamina C, zinc, echinacea şi propolis.

     Vitamina C, deoarece creşte rezistenţa organismului, combate virusurile şi bacteriile, prevenind astfel apariţia răcelilor, şi măreşte rezistenţa la oboseală, prin mărirea puterii de absorbţie a diferitelor principii active. Pentru prevenirea sindromului gripal este recomandat ca cei mici să consume zilnic aproximativ 2g de vitamina C.

     Zinc, deoarece este un element-cheie în menţinerea integrităţii organismului.

    Echinacea, deoarece această plantă protejează celulele sănătoase împotriva germenilor, prin stimularea activităţii sistemului imunitar. Indienii foloseau echinacea la vindecarea rănilor şi a muşcăturilor de şarpe. De asemenea, în timpul iernii, din alimentaţia celor mici nu ar trebui să lipsească nici vitamina A, seleniu, vitamina E, fierul şi acizii graşi Omega 6 şi Omega 3.

     O alimentaţie echilibrată contribuie la prevenirea răcelilor şi gripei în acest sezon, gustările din timpul zilei fiind o oportunitate bună pentru ca cei mici să primească nutrienţii necesari din alimente precum fructe proaspete sau uscate, iaurturi, un pahar de lapte sau brânzeturi. Cantitatea recomandată pentru copii este de cel puţin 2-3 porţii de fructe şi legume variate în fiecare zi.

     Aşadar,... alimentaţia echilibrată, activităţile zilnice şi un somn odihnitor sunt toate elemente esenţiale pentru a menţine un sistem imunitar puternic, un nivel crescut de energie şi pentru a menţinea vitalitatea în timpul iernii.

    Dar, putem să-i protejam în primul rând pe copii să nu se îmbolnăvească? Ei bine ,...nu chiar, deoarece virozele apărute iarna se transmit pe cale aeriană, aşa că, dacă copilul dumneavoastră frecventează grădiniţa sau şcoala asiguraţi-vă că acestea au un regulament corespunzător cu privire la separarea copiilor bolnavi de cei sănătoşi!

Sfat! 

     Puteţi fi siguri că copilul dumneavoastră nu va lua aceste virusuri doar prin simpla sa vaccinare împotriva acestora: gripă, rujeolă, rueolă, oreion şi vărsat de vânt.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha