47
None

Microperimetria în OCT

     Cu ajutorul noilor terapii oftalmice, clinicienii necesită unelte adiţionale pentru a monitoriza în timp rezultatele tratamentelor. În timp ce OCT oferă imagini de calitate ridicată a structurilor retiniene, microperimetria asigură posibilitatea de a testa şi monitoriza modificările în funcţia retiniană a pacientului şi în locaţii selectate ale fundului de ochi.

 
 
     Testul de microperimetrie rulează simultan cu oftalmoscopul confocal (SLO) şi asigură o urmărire în timp real a mişcării retiniene şi fixaţia pacientului în timpul examinării. Pot fi stocate mai multe examinări de microperimetrie, comparate şi înlocuite automat în timp, afişând progresul sau regresul funcţiei retiniene dintr-o zonă bine delimitată a fundului de ochi.
 
Compararea şi substracţia în microperimetrie
 
      Microperimetria oferă o largă varietate de tipare de stimuli de test şi dimensiuni de test pe retină. Utilizatorul selectează locaţia testului pe imaginea fundus SLO pentru a asigura efectuarea examinării în zona dorită.
 
 
Microperimetrie cu topografie
 
     OCT/SLO cu modulul opţional de microperimetrie asigură clinicienilor posibilitatea de a afişa o imagine combinată a hărţii topografice OCT 3D cu harta funcţiei retiniene. Clinicianul poate să analizeze apoi modificarea în funcţia retiniană pe un punct specific al retinei şi să evalueze modul în care corespunde cu modificarea în structura retiniană în acel punct.
 
 
     Microperimetria este o examinare care oferă o imagine calitativă şi cantitativă a funcţiilor vizuale. Poate fi utilă pentru urmărirea progresului în diverse maculopatii şi pentru monitorizarea tratamentului şi reabilitării. De asemenea, produce o evaluare calitativă şi cantitativă a dimensiunii şi stabilităţii punctului de fixaţie. 
 
Argus Optik
 
  1. Str Ion Andreescu nr.18, Cluj Napoca
  2. Tel.: 0364 401983; Fax.: 0364 401984
  3. office@argusoptik.ro
  4. www.argusoptik.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha