47
None

Mezo-Zeaxantina: Combaterea Degenerescenței Maculare și Creșterea Performanței Vizuale

Ochii sunt comoara vieții, iar Mama Natură are grijă ca noi să avem propriile noastre mecanisme de protecție. Acolo unde se formează imaginea centrală, la suprafața straturilor retiniene, se află pigmentul macular. Acesta este format din luteină, zeaxantină și, mai important, mezo-zeaxantină. El are rolul de a proteja retina prin filtrarea luminii albastre dăunătoare (solară sau emisă de dispozitive electronice) și prin neutralizarea radicalilor liberi produși de stresul oxidativ (ex:fumatul).

Atunci când pigmentul macular scade, vederea începe să sufere. Contrastul vizual scade, imaginea devine încețoșată, lumina puternică ne deranjează (soare, faruri de mașini) și protecția retinei este constant redusă. Un pigment macular scăzut reprezintă cel mai important factor de risc pentru dezvoltarea degenerescenței maculare.

Degenerescența Maculară Legată de Vârstă (DMLV) este o patologie oftalmologică însoțită de efecte devastatoare asupra vederii și fără un tratament curativ. Persoanele cu această afecțiune pierd treptat vederea centrală, până la punctul de orbire. Dese ori, mediciirecomandă administrarea cu luteină și zeaxantină, acestea putând avea un efect benefic pentru pacienții cu DMLV, însă insuficient.

În ultimii 10 ani, cercetătorii britanici au făcut numeroase studii asupra efectelor benefice aduse de aportul în dietă al mezo-zeaxantinei. Aceștia au descoperit că mezo-zeaxantina este cel mai potent antioxidant macular. Împreună, cei trei carotenoizi au o capacitate de antioxidare de 2.4 și 1.9  ori mai mare decât luteina, respectiv zeaxantina.  Mai mult, mezo-zeaxantina ajută la absorbția în organism a celorlalți doi antioxidanți, iar beneficiile sunt simțite considerabil mai rapid.

În 2014 a fost publicat un studiu în Regatul Unit al Marii Britanii, condus de peste zece cercetători renumiți:"Administrarea cu cei trei carotenoizi maculari la pacienți cu DMLV în fază incipientă". Studiului arată că formula ce conține mezo-zeaxantină 10mg, luteină 10mg și zeaxantină 2mg a obținut rezultate semnificativ statistic ale îmbogățirii pigmentului macular și a creșterii sensibilității la contrast. Aceeași formulă oferă cea mai bună protecție cu efect antioxidant. Important de menționat, stadiul degenerescenței maculare nu a avansat din punct de vedere morfologic după primele 12 luni.

Medicina vestică înseamnă mai mult decât tratarea afecțiunilor, înseamnă prevenirea lor! Din acest motiv, un număr mare de persoane folosește suplimente ce conțin toți cei trei carotenoizi maculari.

Având mezo-zeaxantina în prim plan, oamenii de știință au observat că administrarea acesteia conduce la o creștere considerabilă a perfomanței vizuale. Beneficiile constau în îmbunătățirea contrastului vizual și adaptarea cu ușurință la lumini puternice (farurile mașinilor sau strălucirea soarelui). Pe parcurs, încețoșarea s-a redus și imaginile au deveneit mai clare.

Crăițele din care se extrage mezo-zeaxantina sunt cultivate special in Mexic. Daily Mail, UK, denumește formula cu mezo-zeaxantină 10mg, luteină 10mg și zeaxantină 2mg "Miracolul din Crăițe", pentru că în multe cazuri efectele par miraculoase.

Această formulă a dovedit în ultimul deceniu că are un aport excelent pentru persoanele cu DMLV, dar și pentru cele cu anumite deficiențe vizuale (vedere încețoșată sau cu un contrast scazut și orbiri/sensibilități la lumini puternice).

Comentarii


Rodica Ilie

Buna ziua,\r\n\r\nAm fost foarte sceptica fata de acest produs la inceput, mai ales ca nu este tocmai ieftin...dar nici foarte scump. Am cumparat tratamentul de 3 luni, fiind mai mic pretul si stiind ca oricum va trebui sa il iau 3 luni. Domna doctor mi-a spus ca va dura chiar si 2 luni pana cand sa vad imbunatatiri...asta daca vor fi. Zise si facute, am inceput tratamentul si nu au trecut 3 saptamani si pot sa spun cu certitudine ca functioneaza, incet , dar sigur. Am mai luat produse cu luteina, dar mezo-zeaxantina asta pare sa faca diferenta. Dupa mai mult de 1 and cu tratamente cu luteina, fara prea mari rezultate acum vad imbunatatiri dupa 3 saptamani. FELICITARI ca ati adus acest produs in Romania. Acum si cei cu degenerescenta maculara au o alternativa de tratament, cam scumpa ....dar BUNA!

June 4, 2014, 2:45 p.m.
2
1

violeta

Buna ziua, tatal meu in varsta de 86 ani a fost diagnosticat cu DMLV .I s-a recomandat Nutrof total si lupa pt DMLV.Ma intereseaza daca acest tratament la care faceti referire in articol este bun,nu doar asa cum sunt toate reclamele vazute.In speranta ca imi veti raspunde ,va multumesc anticipat.

Aug. 30, 2014, 10:19 a.m.
1
0

Clipa Tomita

Daca formula cu mezo-zeaxantină 10mg, luteină 10mg și zeaxantină 2mg mai\r\ncontine si alte ingrediente si in ce dozaj?Multumesc.

Nov. 10, 2014, 9:22 a.m.
1
0

Calin Schiau

Buna ziua!, sotia mea sufera de degenerescenta maculara si sunt foarte ingrijorat ,deoarece de regula am inteles ca aceasta boala se satabileste doar la un ochi ,insa la sotia mea se trage si la celalalt ochi Si as vrea sa stiu daca aceste 3 vitamine de care vorbiti formeaza un singur medicament si daca da cum se numeste.Oricum speranta mea este injectia cu celule stem sper sa evolueze rapid ca nu prea mai avem timp, sotiei mele un ochi a inceput pata centrala si la celalalt ochi linile drepte le vede frante! Va multumesc!!!

Feb. 16, 2015, 2:29 p.m.
2
0

Cosmin D.

Eu sunt un baiat de 27 ani, am retinita pigmentara deci nu e tratabila sau operabila, am incercat luteina de 6mg, de 12mg, de 24mg pe zi si nu observ nicio diferenta, ba chiar e mai rau pentru ca acum 1 an parca era mai bine. Deci pentru cei cu ochi mai sanatosi, poate ca astea sunt bune. Noaptea am zero vizibilitate, vad vreo 2% pe asfalt din lumina de pe stalpii de langa sosea si cam atat. O sa incerc si cu cele de 40 mg de la Lutigold si poate va fi mai bine. Poate dublez si doza de 40 pentru ca nu cred ca aceasta substanta are efecte adverse la supradoza.

Sept. 16, 2015, 11:37 p.m.
0
0

dinu deines

Asi dori si eu aceste vitamine,macuhalth o cutie.

May 18, 2016, 1:17 p.m.
0
0

Crăciunescu Mihai

Mă tratez de doi ani cu Vitalux plus/Alcon,și vederea continuă să scadă.Aș dori să încerc și mezo-zeaxantină,un flacon.Vă rog să-mi comunicați prețul și nr de tablete.Mulțumesc.\\r\\n.

Oct. 30, 2016, 3:37 a.m.
0
2
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha