None

Metode moderne de diversificare a alimentaţiei bebeluşului

    Atunci când vine momentul diversificării alimentaţiei, bebeluşii încep să mănânce încet-încet din toate. Dieta diversificată îi introduce într-o lume nouă, o lume a aromelor şi diverselor texturi alimentare şi le stimulează papilele gustative, oferindu-le ingrediente de calitate, esenţiale pentru dezvoltare şi echilibrul nutriţional.

    Dar această perioadă reprezinta adesea o adevărată provocare pentru proaspăta mămică. Copilul trebuie să guste din diverse alimente, în funcţie de recomandările medicului pediatru. Cantităţile de mâncare preparată sunt mici, astfel că ritualul fiertului, pasatului, amestecatului trebuie repetat de câteva ori pe zi, în fiecare zi.

    Mămicile moderne, ocupate să-şi reia cât mai rapid activităţile de dinaintea venirii bebeluşului, sunt frecvent tentate să apeleze la mult mai facila soluţie a borcănaşelor cu mâncărică gata preparată, privându-l astfel pe bebe de gustul unei mese proaspete.

       

 

   Mai mult, metodele tradiţionale de gătit bazate pe fierberea ingredientelor distrug o mare parte din constituenţii importanţi ai mâncării, şi anume vitaminele şi mineralele.

   O soluţie salvatoare este minirobotul de bucătărie cu funcţie de steamer. Acesta simplifică viaţa mămicilor şi le ajută să prepare mâncarea adaptată la nevoilor specifice ale bebeluşilor. Iată câteva dintre funcţiile miniroboţilor .

Funcţia de steamer (gătitul cu aburi)

   Gătitul cu aburi este rapid şi sănătos, păstrând valorile nutritive ale alimentelor, în special vitaminele şi mineralele, precum şi gustul şi aroma lor naturală. Legumele rămân crocante, menţinându-şi chiar şi culoarea naturală. Hrana preparată cu minirobotul este mai sănătoasă datorită sistemului de gătit cu aburi şi este mult mai uşor de pregătit, adică vă salvează un timp preţios, pe care îl puteţi petrece alături de bebeluş.

Funcţia de blender (pasarea)

   Copiii încep să mănânce în etape: întâi mâncare sub formă pasată, de piure, apoi tocată în bucăţi mici şi, în final, tocată mai mare. Cu minirobotul este uşor să  se obţină textura dorită în funcţie de etapa de dezvoltare a bebeluşului.

Funcţia de decongelare

   Minirobotul  pot decongela în siguranţă mâncarea preparată anterior, care a fost conservată prin congelare în recipientele ermetice sau recipientele multiporţii. Cum? Trebuie doar ca mămica să pună mâncarea într-un vas termorezistent, pe care să-l aşeze în coşul robotului şi să seteze aparatul pe încălzirea cu aburi. Acest sistem de decongelare poate fi folosit şi în cazul legumelor sau fructelor congelate.

Funcţia de reîncâlzire

   Cu ajutorul funcţiei de încălzire cu aburi mămica poate reîncălzi mâncărica pregătită pentru copilaş. Vasul termorezistent se aşază în coşul robotului şi se readuce la temperatura de 37° C, temperatura optimă pentru servirea mesei.

Știaţi că... ?

Atunci când gătim broccoli la aburi se păstrează 84% din conținutul de vitamina C, comparativ cu 30% din această vitamină cât rămâne după fierbere...

Introducerea diverselor grupe de alimente

    Pentru majoritatea bebeluşilor nu contează care sunt primele solide introduse în alimentaţie. Deşi multe opinii sunt împotriva recomandării ouălor sau peştelui în primul an de viaţă, din cauza posibilelor reacţii alergice, nu există nicio dovadă cum că, introducând aceste alimente bogate în nutrienţi după vârsta de 4-6 luni, bebeluşii ar deveni alergici la ele.

  

*Atenţionare specială: părinţii trebuie să consulte obligatoriu pediatrul înainte de introducerea unui aliment nou în alimentaţia bebeluşului.

Testaţi-vă cunoştinţele: adevărat – fals

Grăsimile nu sunt bune pentru bebeluş FALS

    Pediatrii recomandă să nu restricţionăm consumul de calorii şi grăsimi al copiilor în primii 2 ani de viaţă.

   Este bine să introducem alimentele noi unul câte unul ADEVĂRAT

   Acest lucru vă va permite să aflaţi ce anume îi place şi ce nu bebeluşului dvs. şi să identificaţi posibilii alergeni.

   Sarea poate dăuna sănătăţii bebeluşului ADEVĂRAT

  Nu adăugaţi sare în mâncarea gătită pentru bebeluş, pentru a evita supraîncărcarea rinichilor! Reţineţi că nu trebuie să adăugaţi zahăr în compoturile de fructe!

Accesorii inteligente

Cartea de bucate Babycook

   Reţete şi idei de la un tătic bucătar, care vă ajută să preparaţi mese deli­cioase pentru cei mici.

Cântarul Babycook

    Pentru cântărirea hranei bebeluşului şi a respectării echilibrului nutriţional. Portabil şi foarte uşor de folosit.

    Capacitate maximă: 3 Kg.

Dispozitivul pentru orez şi paste

    Uşor de folosit: se pune acest recipient în vasul robotului Babycook şi astfel veţi putea găti mâncăruri cu conţinut crescut de amidon: paste, griş, legume uscate, bogate în carbohidraţi, care sunt o sursă bogată de energie, fără să fie nevoie să monitorizaţi în timpul gătirii.

Recipientul pentru condimente

    Un accesoriu ideal care vă ajută să educaţi simţurile şi gusturile copilului, ajutându-l să descopere arome noi, dar fără ca ierburile aromate să rămână în mâncare. Recipientul pentru condimente se pune în coşul pentru gătit în timpul preparării mâncării.

Recipientul multiporţii din silicon

    Design special pentru a putea îngheţa porţiile de mâncare şi a le păstra pentru mesele ulterioare. Recipientul multiporţii este foarte practic, este fabricat din silicon şi se desface foarte uşor. Se poate îngheţa, folosi la cuptorul cu microunde şi spăla la maşina de spălat vase. Capacitate 420 ml (7 porţii a câte 60 ml).

 Recipientele ermetice pentru hrană 150ml și maxiporţii de 300ml

   Recipientele ermetice sunt destinate mâncăcioşilor şi mofturoşilor. Foarte practice, pot fi folosite pentru păstrarea mâncării la congelator, pot fi reîncălzite la microunde şi se pot spăla la maşina de spălat vase.

 Babypote

Un recipient din silicon pentru compotul preparat în casă, extrem de practic pentru luat la plimbare în parc. Babypote are gâtul larg, pentru a fi umplut şi curăţat uşor.

 Geanta pentru Babycook

    Cu ajutorul gentuţei speciale puteţi lua robotul Babycook oriunde mergeţi.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha