4
None

Infecții stafilococice la copii

Din informațiile  primite până în prezent de la DSPMB, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu  au fost internați 5 copii născuți  prin cezariană  la Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecții stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare.

Din cele cinci cazuri, doi au fost externati, iar  din cei trei copii internați în prezent la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu , un caz  este confirmat cu stafilococ MRSA iar pentru celelalte doua cazuri probele sunt încă în lucru.

În perioada 08.05-15.05.2019, inspectorii sanitari însoțiți de  medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica și Control Boli Transmisibile din cadrul DSPMB efectueaza o acțiune de control privind respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale.

În cadrul verificarii au fost prelevate un numar de 48 de probe de sanitație, exudate nazale și probe de apă sterile.

Pentru investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuți în perioada 25.03.2019-30.04.2019 in Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu” se verifica foile de observație ale tuturor copiilor născuți în perioada menționată.

Biroul de presă
Ministerul Sănătății
Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha