22
None

INVITAȚIE CONFERINȚĂ DE PRESĂ ZIUA INTERNAȚIONALĂ A LUPTEI ÎMPOTRIVA BOLILOR INFLAMATORII INTESTINALE (BII)

GENERAȚIILE BII

Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România (ASPIIR), în parteneriat cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie (SRGH) și Clubul Român pentru Boala Crohn şi Colită Ulcerativă (RCCC) te invită la conferință de presă organizată cu ocazia Zilei Internaționale a luptei împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale 2022 - “GENERAȚIILE BII” - ce va avea loc joi, 19 mai 2021, începând cu ora 10.00, la Hotel Hilton Garden Inn Old Town București ( Strada Doamnei, nr. 12).


Bolile Inflamatorii Intestinale afectează persoane de toate vârstele, inclusiv tineri și chiar copii. Cu ocazia Zilei Internaționale a Luptei împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale (BII), marcată în fiecare an pe 19 mai, ne propunem să discutăm despre impactul BII asupra vieții pacienților din diverse generații, dar și despre provocările cu care se confruntă aceștia și ce soluții propun pentru o îngrijire mai bună.

Vom avea ocazia să ascultăm vocile pacienților și să vedem împreună cum putem găsi soluții pentru fiecare generație.

La eveniment vor participa reprezentanți ai pacienților, medici, autorități.

Bolile Inflamatorii Intestinale, din care fac parte boala Crohn şi colita ulcero-hemoragică (colita ulcerativă), sunt tulburări gastro-intestinale cronice care se manifestă prin dureri abdominale, diaree, incontinenţă, pierdere în greutate, oboseală. Deşi impactul acestor afecţiuni se răsfrânge asupra vieţii personale şi profesionale, diagnosticarea corectă şi tratamentul adecvat pot oferi pacienţilor cu BII șansa la o viaţă cât mai apropiată de cea normală. În România, aproximativ 15.000 de pacienţi sunt diagnosticaţi cu BII.

Isabella Grosu, PreședinteASPIIR
Societatea Romana de Gastroenterologie și Hepatologie, președinte Prof .Dr. Cristian Gheorghe
Clubul Român pentru Boala Crohn și Colită Ulcerativă, președinte Prof. Dr. Lucian NegreanuComentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha