None

Giardia lamblia - un inamic mult subestimat 

     Cu câteva luni în urmă se prezenta la cabinetul nostru o pacientă în vârstă de 20 de ani cu dureri abdominale, uneori diaree apoasă, alteori scaune urât mirositoare, balonări, greaţă şi vărsături ocazionale.

     Această istorie a început în urmă cu două luni, cu dureri profunde şi crampe, uneori moderate, uneori intense care apăreau mai ales în capul pieptului, deasupra ombilicului. Pacienta se simţea foarte obosită şi avea dureri de cap zilnice, mai ales dimineaţa. Nu făcuse febră, nu suferise accidente şi nu avusese afecţiuni medicale importante anterioare. A încercat să se trateze cu Ibuprofen, dar durerile de cap au cedat doar parţial.

     La primele consulturi medicale a primit diagnosticul de depresie şi i s-au recomandat antidepresive, dar nu a început să le ia. I s-a recomandat un examen tomograf computerizat cranian. Rezultatul a fost normal. La analiza de laborator, electroliţii serici au fost în valori normale. Examinările pentru a evalua starea ficatului au fost de asemenea în limite normale. Simptomele pacientei erau diferite de cele caracteristice litiazei biliare, colelitiazei sau colecistitei, iar enzimele hepatice au fost în limite normale. Esofago-gastroduodenoscopia nu a arătat leziuni. 

     La sosirea la noi în clinica Sciencemed, pacienta a efectuat un consult de medicină integrată, începând cu o investigaţie clinică şi homeopată completă. Examenul electrosomatografic a reliefat modificări ale conductivităţii electrice interstiţiale la nivel digestiv, cu valori mărite în special la nivelul duodenului, intestinului gros şi ficatului. Modificări importante ale conductivităţii electrice interstiţiale au fost înregistrate şi la nivelul hormonilor de stres şi de inflamaţie, precum şi al sistemului neurovegetativ. Valorile homeostaziei apei în compartimentele intra- şi extracelulare şi ale electroliţilor interstiţiali au înregistrat abateri mari, ca urmare în special a deshidratării cauzate de pierderile de lichide prin vărsături şi diaree. Stresul oxidativ a fost pus în evidenţă prin modificarea valorilor interstiţiale ale radicalilor liberi; echilibrul acidobazic a înregistrat acidoză interstiţială importantă şi valorile concentraţiei oxigenului interstiţial au indicat hipoxemie interstiţială.

     Testarea prin metoda biorezonanţei Paul Schmidt aplicată în Clinica Sciencemed a confirmat scăderea energiei vitale a organismului pacientei, cu multiple blocaje energetice medii şi majore la nivelul meridianelor energetice şi al sistemelor şi organelor de control. Un punct important a fost descoperirea, în cadrul investigaţiilor medicale integrate, a unei sensibilităţi la paraziţii intestinali, în special la Giardia lamblia şi la multe alte categorii de agenţi patogeni. 

     Testarea la substanţele alergice prin metoda biorezonanţei Paul Schmidt a rezultat în necesitatea iniţierii unor şedinţe de tratament specific de desensibilizare, total nedureroase şi neinvazive, la nivel energetic şi informaţional.

     Terapiile de armonizare energetică la nivel celular prin metoda biorezonanţei Paul Schmidt, aplicate la toate nivelurile blocate energetic, alături de şedinţele de desensibilizare, s-au adăugat recomandărilor igieno-dietetice şi remediilor homeopate şi gemoterapice stabilite în clinica noastră de Medicină Integrată, ceea ce a dus la ameliorarea rapidă a simptomatologiei.

     În timp, s-au redus şi blocajele energetice şi sensibilitatea la alergeni şi la paraziţi, astfel încât, după două cure de terapie, pacienta noastră a eliminat necesitatea tratamentului complex antiparazitar şi antialergic, cu multiple şi redutabile efecte adverse şi cu un mare risc de a recidiva în timp.

     În acelaşi sens, pacienta noastră participă regulat la retestare, în special pentru paraziţi, pentru că Giardiaza poate persista mult timp ca o infecţie cronică, chiar şi în lipsa simptomelor, şi poate determina scădere importantă în greutate, malabsorbţie şi depresie. În foarte multe situaţii examenele coproparazitologice rămân negative chiar şi repetate, deşi parazitul se afla bine cantonat în organism.

     Pentru afecţiuni ca giardiaza, prevenirea prin metodele medicinei integrate ale Clinicii Sciencemed rămâne o opţiune de neegalat.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha