None
113

Electroscanograma (DDFAO) (Electrosomatograma sau tomografia de impendenta)

Electrosomatograma este o metodă nouă de investigare globală a sănătăţii, care permite aprecierea gradului de funcţionare a fiecărui organ şi funcţie internă prin evaluarea nivelului de conductivitate bioelectrică a corpului uman. Aparatul se bazează pe culegerea unor semnale electrice cu ajutorul a 6 electrozi (doi plasaţi la frunte, doi la mâini şi doi la picioare). Făcând toate combinaţiile posibile între electrozi, se obţin 22 de valori la o măsurătoare (după cum se observă în imaginea de mai jos), şi se fac 4 măsurători pentru fiecare pacient.

Electroscanograma (măsurători fizice)

Înregistrarea datelor pe calculator necesită un timp de aproximativ 3 minute. Programul procesează apoi toate aceste date obţinute şi le transformă în imagini (a se vedea mai jos) şi liste de valori. Valorile rezultate sunt comparate cu cele obţinute la persoane sănătoase de aceeaşi vârstă, sex, constituţie fizică etc. Între –20 şi +20 parametrii măsuraţi sunt normali; tot ce iese din aceste limite se consideră patologic, semnificând fie o boală acută, fie una cronică (sau risc de boală).

Măsurătorile efectuate vizează atât organele interne cât şi aparatul osteoarticular, sistemul limfatic şi ganglionar, starea generală de imunitate a organismului.

Electroscanograma Organelor

Electroscanograma Neurovegetativă

Electroscanograma Vertebrală

Electroscanograma este unul dintre puţinele sisteme de investigaţii medicale care pot înregistra activitatea biofizică a organismului şi, în acest fel, poate vizualiza capacitatea de reglare homeostazică în relaţie cu reacţiile biochimice (gradul de stres, funcţionarea sistemului neurovegetativ, pH-ul extra şi intracelular, importanţa consumului de oxigen, încărcarea cu radicali liberi, gradul de funcţionare a sistemelor redox etc.).

Examinarea îşi propune să formuleze diagnostice de medicină predictivă, oferind posibilitatea anticipării eventualelor riscuri de boală prin determinări funcţionale, precum şi urmărirea afecţiunilor existente în timpul şi după încetarea tratamentului.

În final, aparatul face şi o ierarhizare a riscurilor de boală existente sau probabile, pe baza căreia pacientul primeşte o schemă de tratament adecvată, cu produse naturale (şi alopate, atunci când este cazul), sau este îndrumat pentru o aprofundare a diagnosticului într-o clinică de specialitate.

Analiza riscurilor

Dr. Chicu Natalia

Complexul medical “HOFIMED”

Şos. Colentina nr. 76

Sect. 2 Bucuresti

Tel:0730 087694

Comentarii


viorica petroniu

Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca acest examen este suficiet pt. depistarea unor necazuri in functionarea vezicii biliare , daca evidentiaza vezica lenesa cum se spune sau o proasta functionare a ei . Mai este necesara si o ecografie? Va intreb asta in vederea unei consulttatii pt. care sotul meu este programat la dvs. vineri.

Feb. 16, 2011, 2 p.m.
5
3

minea silvian

unde se pot face astfel de determinari,electroscanograma in Pitesti sau in ce alta localitate

Oct. 28, 2013, 12:39 p.m.
3
1

Redactie

Vorbiti cu Dr. Chicu Natalia de la “HOFIMED”, \r\nŞos. Colentina nr. 76, Sect. 2 Bucuresti, \r\nTel:0730 087694

Oct. 28, 2013, 12:57 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha