11
None

Despre terapii Anti-Aging

Domnule doctor, am dori să discutăm despre procesul de îmbătrânire al pieli, îngrijirea tenului şi despre terapiile anti-aging minim invazive disponibile la ora actuală pe piaţa din România.

Este cunoscut faptul că un tegument tânăr, frumos, luminos simbolizează un stil de viaţă sănătos, dar ne conferă şi o anumită prestanţă, eleganţă şi stare de bine. În această privință, îngrijirea corespunzătoare a pielii şi utilizarea produselor de calitative sunt esențiale. Există câţiva factori principali care duc la îmbătrânirea pielii. Primul ar fi moștenirea genetică- factor pe care nu îl putem controla. Ceilalți sunt factorii externi- pe care îi putem oarecum gestiona în favoarea noastră. Mă refer aici la stilul de viață (fumatul, stresul, alimentația deficitară, expunerea prelungită la radiații ultraviolete provenite de la soare sau de la solar); toți acești factori provoacă îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Radiațiile ultraviolete de exemplu sunt responsabile pentru apariția a aproape 80% din procesele vizibile de îmbătrânire a pielii. Îmbătrânirea pielii se poate manifesta prin uscăciune vizibilă, pierderea elasticității, riduri, vindecare mai lentă și pigmentare neregulată si debutează destul de timpuriu – între vârsta de 25 și 30 de ani.

De ce anume are nevoie pielea noastră?

Indiferent de vârstă, pielea are nevoie in primul rând de protecție și hidratare. Acestea sunt esențiale pentru păstrarea unui aspect tânăr, prevenirea și reducerea procesului de îmbătrânire . Pielea hidratată și hrănită corespunzător are un aspect mai frumos, mai neted și mai tânăr. În completarea acestei prevenţii, hidratarea intensivă cu ajutorul acidului hialuronic este cea mai eficientă terapie anti-aging. Acidul hialuronic este una dintre cele mai versatile și mai utilizate substanțe naturale folosite în terapiile anti-aging. Se regăsește în toate țesuturile corpului uman, precum și în majoritatea celorlalte organisme vii. Acidul hialuronic îndeplinește multe funcții, de la menținerea elasticității pielii la lubrifierea articulațiilor. Cea mai importantă calitate a acidului hialuronic este capacitatea sa foarte ridicată de a se combina cu apa, pentru a păstra pielea hidratată, elastică și suplă.

Aţi putea să ne spuneţi mai multe despre produsele cu acid hialuronic?

În acest moment există pe piață numeroase şi variate produse având la bază acidul hialuronic. Acestea pot fi aplicate topic, cu ajutorul cremelor sau a serumurilor, dar şi injectabil, cu ajutorul fillerelor cu acid hialuronic. Efectele acidului hialuronic implică pe de o parte inducerea sintezei de colagen și fibroblaste, prin care fortifică derma și epiderma, asigurând fermitatea pielii feței și reducerea ridurilor, precum și hidratarea acestuia. Produsele injectabile pe bază de acid hialuronic au revoluționat industria anti-aging prin tratamentul cauzal al procesului de îmbătrînire și prin furnizarea unei alternative simple, eficiente fără complicațiile procedurilor invazive. Linia de produse Princess® de exemplu, reprezintă o soluție naturală împotriva îmbătrânirii pielii şi a fost concepută pentru a răspunde la nevoilor legate de rejuvenarea facială. Mă refer aici la corectarea liniilor fine, ridurilor şi cutelor, adăugarea de volum şi remodelarea trăsăturilor, reducerea vizibilității cicatricilor, mărirea buzelor, în câteva cuvinte hidratarea şi întinerirea pielii. În mâinile unui profesionist din domeniul esteticii, cu experiență şi tehnică necesare, cu ajutorul gamei de fillere Princess®  se pot obține rezultate imediate, naturale şi de durată. Acestea pot fi menținute cu succes prin utilizarea regulată, acasă, a produselor dermato-cosmetice Princess True Hyaluron.

Domnule doctor, dacă ar fi să trageţi o concluzie legată de terapiile anti-aging, din experienţa Dumneavoastră, care ar fi aceasta?

Terapiile anti-aging se referă atât la produse/scheme de tratament specifice, cât şi la stilul de viață, care cumulate încetinesc procesul general de îmbătrânire. În principiu, atunci când ne preocupă ridurile sau aspectul tânăr al fetei, contează foarte mult alimentația şi protecția pe care o asigurăm tegumentului, pe scurt stilul de viață în general. Ca şi tipuri de terapii, se poate vorbi despre proceduri chirurgicale (invazive) şi proceduri non-chirurgicale, acestea din urmă având ca avantaje prevenția îmbătrânirii și un risc minim de complicaţii. Dacă trăim fiecare zi frumos şi echilibrat, folosim produse profesionale de îngrijire şi apelăm la specialiștii din domeniul estetic, vom avea rezultate spectaculoase, pe termen lung!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha